Διπλό φάουλ του ΑΝΤ1 για Θάνο Μικρούτσικο: Ποιο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή; Ποια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας;

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον “Αντέννα” τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον “Αντέννα” τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτή τη φορά με τον τρόπο που δυο εκπομπές του προσέγγισαν το θάνατο του μεγάλου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου.

Η αρχή έγινε χτες στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι». Στην οθόνη προβάλλονται πλάνα από συναυλία του μεγάλου συνθέτη, ενώ παράλληλα ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων – παρουσιαστών  ακούγεται να λέει: «Είναι η τελευταία συναυλία του, το 2018 [!]. Αυτά τα πλάνα είναι από την τελευταία συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου».  Τη σκυτάλη παίρνει πανελίστρια που έρχεται να… επιβεβαιώσει, αλλά και να συμπληρώσει τον  δημοσιογράφο-παρουσιαστή λέγοντας ότι η συναυλία έγινε το 2018 στο Θέατρο Πέτρας και ότι η ίδια είχε την τύχη να παραβρεθεί εκεί. Μάλιστα με ενθουσιασμό αναφέρεται σε σκηνές από τη συναυλία για να περιγράψει τη μεγάλη συγκίνηση του Θάνου Μικρούτσικου που, όπως λέει με τρόπο που δε σηκώνει αμφισβήτηση, οφειλόταν… στην αίσθηση του συνθέτη ότι «υποδεχόταν για τελευταία φορά τόσο μεγάλο κοινό»!

Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν βρίσκεται να πει ότι από το καλοκαίρι του 2018 και μετά ο Θάνος Μικρούτσικος, παρά το γεγονός ότι έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έδωσε και άλλες συναυλίες και ότι η τελευταία συναυλία του μεγάλου συνθέτη δόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2019, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που είχαν πλημμυρίσει το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Καθώς τα λεπτά κυλούν και αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της αθλητικής επικαιρότητας, και προβλήθηκε με το ανάλογο λιβάνισμα το… κοινωνικό  μήνυμα του ανεκδιήγητου πρωτοσέλιδου γνωστού εντύπου, ο έτερος «πρωινός τύπος» διαβάζει μήνυμα τηλεθεατή: «Φυσικά  ηθελημένα ξεχνάτε τις συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή». Το μήνυμα εξαγριώνει των συνάδελφό του, που αναφωνεί με αγανάχτηση: «Ντροπή! Ντροπή! Δεν ξεχνάμε τίποτα, για όνομα του θεού. Στην τελευταία του συναυλία αναφερθήκαμε» (!) ενώ και οι δυο σχεδόν με ένα στόμα «ορκίζονται» ότι δεν είχαν σκοπό να αποκρύψουν την πολιτική ένταξη του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο… δεύτερος γύρος δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από την αίθουσα πολιτικών τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, την ώρα που η οικογένεια, φίλοι και πλήθος κόσμου αποχαιρετούσαν τον μεγάλο συνθέτη στο στερνό του ταξίδι.

Δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 σε ζωντανή σύνδεση που βγαίνει από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κλείνει το ρεπορτάζ της λέγοντας, επί λέξη: «Η οικογένεια παρακαλεί αντί για στεφάνι να δοθούν χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη»!

Τι κι αν η οικογένεια του συνθέτη εκδήλωσε την επιθυμία «αντί στεφάνων όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας», τι κι αν έδωσαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, αυτά είναι φαίνεται ψιλά γράμματα για τη δημοσιογράφο και το κανάλι.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για «απλή» απρέπεια της συγκεκριμένης δημοσιογράφου ή κάτι «άλλο», γεγονός πάντως είναι ότι η κίνηση αυτή της οικογένειας ενόχλησε κάποιους, καθώς πρόκειται για πολιτική πράξη (που πιθανότατα αποφασίστηκε από κοινού με τον συνθέτη), ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, και  δεν έχει καμιά σχέση με τη «φιλάνθρωπη» δραστηριότητα που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ιδιοκτησίας επιχειρηματικών ομίλων και άλλων καρχαριών, που απομυζούν τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων.

Τα δυο αυτά απαράδεκτα περιστατικά που δεν τιμούν τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη, δεν είναι τα μοναδικά, καθώς και γνωστό ενημερωτικό πόρταλ χτες έκανε πως δεν άκουσε για τη μεγάλη συναυλία του Θάνου στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, επιχειρώντας εκτός των άλλων να υποβαθμίσει το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία που μπορεί να διοργανώνει συναυλίες και να αγκαλιάζεται από σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς σαν το Θάνο Μικρούτσικο.

Το βέβαιο είναι ότι η στενή σχέση του μεγάλου συνθέτη με το ΚΚΕ θα πέφτει, για καιρό, βαριά σε κάποιους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: