Η απεργία στα πρακτορεία του Τύπου – Η αλληλεγγύη όπλο των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία του Τύπου προχωρούν σήμερα σε απεργιακή κινητοποίηση κι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων όλου του κλάδου είναι το μεγαλύτερο όπλο τους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου προχώρησαν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους. Το κλείσιμο του πρακτορείου “Ευρώπη” άφησε ξεκρέμαστους στον αέρα 250 εργαζόμενους, ενώ ο όγκος της δουλειάς μεταφέρθηκε στο πρακτορείο “Άργος”, όπου επικρατεί ο νόμος της εντατικοποίησης της εργασίας, χωρίς να γίνουν επιπλέον προσλήψεις, με το τέχνασμα της εργολαβίας και των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων. Τα προβλήματα αυτά συνδέονται άμεσα με τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο χώρο, καθώς οι επιχειρηματίες στο χώρο της διανομής είναι κι εκδότες στο χώρο του Τύπου.

Οι βασικοί στόχοι της απεργιακής κινητοποίησης είναι:

-Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της Ευρώπης στο δρόμο.
-Για να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα από την “Άργος” ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου.
-Για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα.
-Υπογραφή νέας ΣΣΕ τώρα!
-Ενάντια στην αντικατάσταση της εργασίας μας από εργολάβους.
-Άμεση επαναπρόσληψη του συν. Π. Βενέτα.

Τα σωματεία του χώρου προχώρησαν χτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου.

Σήμερα προχώρησαν στην απεργιακή τους κινητοποίηση και βρέθηκαν έξω από τις πύλες του πρακτορείου διανομής “Άργος”, περιφρουρώντας την απεργία τους, που ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου.

Την αλληλεγγύη τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν δημόσια το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καθώς και το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου που σημειώνει εύστοχα στην ανακοίνωσή του πως ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλου του κλάδου κι ότι οι ανταγωνιστές εργοδότες τα βρίσκουν μια χαρά μεταξύ τους όταν πρόκειται για το συμφέρον της τάξης τους. Καλεί σε ταξική ενότητα του κλάδου και σε μορφές που δε θα είναι ανέξοδες, εξυπηρετώντας την εργοδοσία -όπως πράττει συχνά ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στο χώρο. Καθώς και σε οικονομική βοήθεια-έμπρακτη αλληλεγγύη, για να αντέξουν οι εργαζόμενοι των πρακτορείων στις κινητοποιήσεις τους.

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: