«Πλουτοκρατία Τασίαα! Πού να καταλάβουνε τις ανάγκες του λαού!…»

Συγκαταλέγεται στα πιο συμπαθή και αξιαγάπητα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου. Ηθοποιός με πλούσια κωμική φλέβα, ο Γιάννης Βογιατζής συμμετείχε σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, χαρίζοντας απλόχερα γέλιο και μεγαλώνοντας γενιές θεατών.

Συγκαταλέγεται στα πιο συμπαθή και αξιαγάπητα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου. Ηθοποιός με πλούσια κωμική φλέβα, ο Γιάννης Βογιατζής συμμετείχε σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, χαρίζοντας απλόχερα γέλιο και μεγαλώνοντας γενιές θεατών.

Γνωστός στο πλατύ κοινό από τον κινηματογράφο, χωρίς να πρωταγωνιστεί σφράγισε με την ερμηνεία του ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όπως «Η Γυναίκα μου τρελάθηκε», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Δεσποινίς διευθυντής», «Ένα κορίτσι για δύο», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός» κ.ά.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στο Αιτωλικό στις 12 του Ιούνη 1927.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του θεάτρου το 1955 και δυο χρόνια μετά, το 1957, εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο παίζοντας στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο».

Άρχισε να γίνεται δημοφιλής με τη συμμετοχή του στην ραδιοφωνική εκπομπή «Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού», στην οποία υποδυόταν τον χαζούλη Μικέ, που επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία την χαρακτηριστική ατάκα «Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα. Χαίρετε, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ». Ο Μικές μετά το ραδιόφωνο έγινε επιτυχία και στον κινηματογράφο («Ο Μικές παντρεύεται»).

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θεωρεί δασκάλους του τους γονείς του (που του έμαθαν σωστά ελληνικά) και τους σπουδαίους ηθοποιούς Πέλο Κατσέλη, Δέσπω Διαμαντίδου και Μίμη Φωτόπουλο.

Ο Γιάννης Βογιατζής εκτός από το θέατρο και τον κινηματογράφο έχει παίξει με επιτυχία και στην τηλεόραση. Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2009-10, στη σειρά του MEGA «Η οικογένεια βλάπτει», όπου έπαιζε ένα δαιμόνιο παππού, με δηλητηριώδες χιούμορ, που πήγαινε κόντρα στις συμβάσεις.

«Πλουτοκρατία Τασίαα! Πού να καταλάβουνε τις ανάγκες του λαού!...»

«Με συγχωρείτε κ. καθηγητά, αλλά αυτή είναι η ιδεολογική μου τοποθέτησις…»

Αξέχαστη η εμφάνιση του Γιάννη Βογιατζή στη θρυλική κωμωδία «Δεσποινίς διευθυντής» (Τζένη Καρέζη, Αλ. Αλεξανδράκης, Διον. Παπαγιαννόπουλος κ.ά.), όπου υποδύεται τον καλοκάγαθο «κυρ Βασίλη», έναν αριστερό υπάλληλο που υπερασπίζεται την ιδεολογική του τοποθέτηση μπροστά στο αφεντικό, αφού πρώτα… τον «στολίσει» καταλλήλως… νομίζοντας ότι απευθύνεται στην καθαρίστρια Τασία:

«Κι έχω και το γαμπρό μου άνεργο. Είπα στον καθηγητή να τόνε πάρει εδώ μέσα… αλλά δε βαριέσαι… παχύδερμο κι αυτός… Τι ανάγκη έχουν αυτοί; Έχουνε τις μισθάρες τους, τις ποσοστάρες τους, τις κουρσάρες τους… Πλουτοκρατία Τασίαα! Πού να καταλάβουνε τις ανάγκες του λαού! Γι’ αυτό σου λέω χρειάζεται λαϊκή κινητοποίηση, αγώνας. Κατάλαβες Τασία;»

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: