«Όλγα» του Χάιμε Μονχάρντιμ, σήμερα στην Ικαρία

Η πραγματικά άγνωστη και σπουδαία – τουλάχιστον με τη σπουδαιότητα που ανέκαθεν είχαν οι ανιδιοτελείς αγωνίστριες αυτού του κόσμου – ιστορία της Όλγκα Μπενάριο Γκούτμαν Πρέστες.

Ο Δήμος Ικαρίας στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίου Κηρύκου

Κινηματογραφικές προβολές  με ελεύθερη είσοδο για όλους

Παρασκευή  19  Ιουλίου  2019 –  Ωρα  Εναρξης 21:00

Βραζιλία, 2004- Σκηνοθεσία: Χάιμε Μονχάρντιμ – Πρωταγωνιστούν: Καμίλα Μοργάδο, Ρενάτα Χεσιόν, Κάκο Κιόκλερ, Οσμάρ Πράδο

 Υπόθεση: Η πραγματικά άγνωστη και σπουδαία – τουλάχιστον με τη σπουδαιότητα που ανέκαθεν είχαν οι ανιδιοτελείς αγωνίστριες αυτού του κόσμου – ιστορία της Ολγκα Μπενάριο Γκούτμαν Πρέστες απλώνεται στα χρόνια πριν από τη φυγή της από το αστικό της σπίτι στη Γερμανία, στα πρώτα της χρόνια στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στο μεγάλο της ταξίδι στη Βραζιλία και από εκεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Φερνάντο Μορέ, ο ίδιος αναφέρει:

«Η ιστορία της Όλγας δεν είχε καμία απολύτως αναφορά, σε κανένα βιβλίο ή εγχειρίδιο ιστορίας. Ο πρώτος που μου είχε μιλήσει για την Όλγα ήταν ο πατέρας μου, φοβερά ενοχλημένος από την σκληρότητα με την οποία της φέρθηκαν κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας της. Αργότερα, σαν δημοσιογράφος έκανα εξονυχιστικές έρευνες και δεν βρήκα τίποτα στα αρχεία. Λίγο έλειψε να εγκαταλείψω την έρευνά μου, μέχρι που ταξίδεψα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Μέσα από τα ντοκουμέντα που βρήκα εκεί και τις συναντήσεις με πρόσωπα που έκανα, ανακάλυψα μια γυναίκα καταπληκτική, αφοσιωμένη σώμα και ψυχή σε ένα σκοπό…».

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: