Κινηματογράφος τέχνης STUDIO: Κιβωτός πολιτισμού απέναντι στην ισοπέδωση – Πρόγραμμα προβολών (23/1 έως 29/1/2020)

Η ολική επαναφορά του ποιοτικού και προοδευτικού κινηματογράφου απέναντι στη πολιτιστική ισοπέδωση. Για την – κινηματογραφική – βδομάδα που διανύουμε το STUDIO έχει προγραμματίσει την προβολή εξαιρετικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, στα πλαίσια αφιερωμάτων, αλλά και αυτόνομες προβολές, που γίνονται με την ευθύνη και την φροντίδα της NEW STAR. Δείτε το πρόγραμμα προβολών:

Συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησαν οι προβολές στο STUDIO, τον ιστορικό κινηματογράφο της πόλης μας. Η μακροβιότερη αίθουσα τέχνης στην Αθήνα που γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στις τάξεις των σινεφίλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, συνεχίζει παρά τις δυσκολίες της εποχής να παραμένει μια όαση ελευθερίας και ένα ανοιχτό σχολείο της κινηματογραφικής τέχνης για σινεφίλ και λάτρεις της τέχνης του κινηματογράφου, από απλούς πολίτες μέχρι κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, ζωγράφους, συγγραφείς και γενικά λάτρεις του ποιοτικού κινηματογράφου.

Για την – κινηματογραφική – βδομάδα που διανύουμε (ξεκίνησε σήμερα) το STUDIO new star art cinema έχει προγραμματίσει την προβολή εξαιρετικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, στα πλαίσια αφιερωμάτων, αλλά και αυτόνομες προβολές, που γίνονται με την ευθύνη και την φροντίδα της NEW STAR.

Αναλαμβάνοντας, το 2014, σε πείσμα των καιρών, την πρωτοβουλία να ξαναφέρει την τέχνη στο επίκεντρο, η NEW STAR ανακαίνισε εκ βάθρων το STUDIO new star art cinema, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην αναγέννηση όχι μόνο της παραμελημένης γειτονιάς του κέντρου αλλά και ολόκληρης της πόλης. Με μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, με αφιερώματα σε δημιουργούς αλλά και εθνικές σχολές κινηματογράφου, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις, παράλληλες δραστηριότητες, το STUDIO, καταφέρνει να αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και προσώπων, κυψέλη γόνιμης δημιουργικότητας, και παραγωγό νέων ιδεών και προτάσεων.

Η λειτουργία του STUDIO new star art cinema σηματοδοτεί την αντίσταση στα πολυκαταστήματα και την ολική επαναφορά του ποιοτικού και προοδευτικού κινηματογράφου απέναντι στη πολιτιστική ισοπέδωση. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες των καιρών μας συνεχίζει τη σινεφιλική κληρονομιά του και διατηρεί την ξεχωριστή φυσιογνωμία του αρχικού οράματος του παλιού αγαπημένου STUDIO.

Πρόγραμμα προβολών STUDIO new star art cinema
από 23/1/2020 έως 29/1/2020:

Ξεκινάει το ετήσιο πρόγραμμα  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 75 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ (23/1/20 εως 31/12/20)

Κάθε μέρα θα έχει τουλάχιστον 1 ταινία, οι πιο πολλές σε πρώτη προβολή ή στην πληροί έκδοσή τους. Συνολικά θα προβληθούν 100 ταινίες

«Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ» των Yuli Raizman και Yelizaveta Svilova.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (εκτός ΔΕΥΤΕΡΑΣ) στις 20.00

***

27/1/1945 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – 6  αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου στο STUDIO που δεν ξεχνάει 

«KAPO»  του GILLO PONTECORVΟ,  ΔΕΥΤΕΡΑ στις 15.30

«ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ» του ΦΡΑΝΚ ΜΠΑΙΕΡ,  ΔΕΥΤΕΡΑ στις 17.15

«Νύχτα και Καταχνιά» του Alain Resnai,  ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 19.00

«STARS, Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ» του ΚΟΝΡΑΝΤ ΒΟΛΦ, ΔΕΥΤΕΡΑ στις 19.30

«ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ» των  ΓΙΑΝ ΚΑΝΤΑΡ – ΕΛΜΑΡ ΚΛΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 21.00

«ΓΥΜΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ»  του ΦΡΑΝΚ ΜΠΕΓΙΕΡ,  ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 23.00

***

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

«ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ»  του ΤΣΙΓΚΑ ΒΕΡΤΟΦ: ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 22.00

«Ο Λένιν τον Οχτώβρη» του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜΜ: ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 23.00

«Ο Λένιν στα 1918» του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜΜ ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ  στις 21.00

***

61 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

«ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΥΒΑ» του ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΑΤΟΖΟΦ: ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 14.30

***

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΟΥΒΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΕΠΟΧΩΝ

«Βερολίνο, η Συμφωνία μιας Μεγαλούπολης» του  Βάλτερ Ρούτμαν

ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 21.00

***

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «AGA » του ΜΙΛΚΟ ΛΑΖΑΡΟΦ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΙΑ (εκτός ΔΕΥΤΕΡΑΣ) στις 18.30

***

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΔΕΚΕΒΡΙΑΝΑ/ ΔΣΕ/ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

«Ντοκουμέντο – Η Μάχη της Αθήνας» του ΤΑΣΟΥ ΛΕΡΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τους αναγνώστες της Κατιούσα: Ανά δύο οι αναγνώστες – φίλοι της Κατιούσα μπορούν να δουν το ντοκιμαντέρ πληρώνοντας μόνο ένα (1) αντί για δύο (2) εισιτήρια (λεπτομέρειες δείτε εδώ).

ΣΑΒΒΑΤΟ έως ΔΕΥΤΕΡΑ στις 17.00

«Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» των ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ, ΖΑΧΟΥ, ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΥ

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ  στις 17.00

«Η Νύχτα τ’ Άγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]» του Θανάση Σκρουμπέλου

ΠΕΜΠΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 17.00

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: