Η Νύχτα τ’ Άγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]

Μια ταινία αφιερωμένη στον Δημήτρη Τατάκη.

Ένα βράδυ ο Αντώνης, απόστρατος αξιωματικός, ξεμένει στη Μακρόνησο. Συναντά τον Περικλή και τη Σάρα, κι ο χορός του θανάτου αρχίζει. Η νύχτα θα αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά που τους συνδέουν και θα λύσει τον γόρδιο δεσμό που τους κρατάει δεμένους από παλιά. Τραγικά λυτρωτικό το ξόδι και για τους τρεις τους.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σκρουμπέλος
Σενάριο: Θανάσης Σκρουμπέλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Μοντάζ: Μαργαρίτα Μηλιώρη
Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης
Ηθοποιοί: Μαρία Παπαγαβριήλ, Θοδωρής Προκοπίου, Θανάσης Κοντός
Κοστούμια: Αγγελική Κρούεζα
Σκηνικά: Arte Povera, Στέφανος Παπαγαβριήλ

Σε Α΄ προβολή από 9/1/2020 – διανομή New Star

Η Νύχτα τ’ Άγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11] του ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΥ/trailer

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και Kινηματογράφο στο Λονδίνο, με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας ως πολιτικός φυγάδας.  Ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και συγγραφέας πολιτικών κυρίως μυθιστορημάτων.

Φιλμογραφία

1975 Νέος Παρθενώνας

1991 Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου

1993 Η αυλή με τα σκουπίδια

1995 Χαβάη

1998 Αλιόσα

2018 Η Νύχτα τ’ Aγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]

Πρόκειται για μια ταινία με τρία πρόσωπα, αφιερωμένη στον Δημήτρη Τατάκη. Ο Δημήτρης Τατάκης ήταν μέλος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ Ναυτικών κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου που τον δολοφόνησαν οι βασανιστές του, μετά από βασανιστήρια μηνών
[33 ημέρες το μαρτύριο της ορθοστασίας κάτω από τον ήλιο].

«Τατάκη, θα υπογράψεις δήλωση. Βάζεις στοίχημα;».

Αυτό τον ρωτούσε ο βασανιστής Κοθράς.

Κι ο Τατάκης του απαντούσε:

«Όχι Κοθρά, δεν βάζω στοίχημα. Γιατί είσαι φτωχός και σε λυπάμαι. Θα το χάσεις…»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

13 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: