«Η Διεθνής» στο STUDIO για τα 101 χρόνια του ΚΚ Τουρκίας

Η NEW STAR με αφορμή την επέτειο θα προβάλλει στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO την ταινία «Η Διεθνής» (2006)

Το TKP – Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας έγινε 101 ετών! Ιδρύθηκε στο Μπακού στις 10-Σεπ-1920, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς αμέσως μετά το Συνέδριο των Λαών της Ανατολής στο Μπακού.

Η NEW STAR με αφορμή την επέτειο θα προβάλλει στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO την ταινία «Η Διεθνής» (2006), την Δευτέρα 20/9 και την Τρίτη 21/9, στις 20:00.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ  (BEYNELMILEL)

Τουρκία – 2006 -106΄- Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Sirri Sureyya Onder, Muharrem Gulmez

Σενάριο: Sirri Sureyya Onder

Διεύθ. Φωτογραφίας: Gokhan Atilmis

Μοντάζ: Engin Ozturk

Μουσική: Kalan Muzik, Aytekin G. Atas, Sirri Sureyya Onder, Tolga Kilic

Παραγωγός: Necati Akpinar

Τι συμβαίνει όταν πλανόδιοι μουσικοί παίζουν «τη Διεθνή» στο στρατιωτικό συμβούλιο;

Μια μικρή πόλη της Ανατολίας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Νεμρούτ… 1982… Στρατιωτικός νόμος επιβεβλημένος από το πραξικόπημα του 1980… Απαγορεύονται τα πάντα…

Υπάρχουν, όμως, ακόμα κάποιοι που δεν διστάζουν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις, τοπικοί μουσικοί που διασκεδάζουν τον κόσμο στο «κινητό τους κλαμπ» και φοιτητές που αναζητούν τρόπους διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού συμβουλίου που πρόκειται να επισκεφτεί την πόλη τους.

Η Γκουλεντάμ, κόρη του Αμπουζέρ, μαέστρου της «μοντέρνας ορχήστρας» που συνέστησε μα τους τοπικούς μουσικούς που είχαν συλληφθεί, ερωτεύεται τον επαναστάτη Χαϊντάρ. Κι η τελετή υποδοχής του στρατιωτικού συμβουλίου θα πάρει απροσδόκητη τροπή…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: