H Newstria συνεχίζει το ταξίδι της στο διαδίκτυο! (VIDEO)

Οι παραγωγοί της Newstria αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας τη δημιουργία τους και η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους αρχίζει το δικό της ταξίδι στο διαδίκτυο.

Οι παραγωγοί της Newstria, η σεναριογράφος Χριστίνα Μαυροπούλου και ο σκηνοθέτης Κώστας Σταματόπουλος, αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας τη δημιουργία τους και έτσι η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους αρχίζει το δικό της ταξίδι στο διαδίκτυο.

NEWSTRIA / Short Film from Kostas Stamatopoulos on Vimeo.

Λίγα λόγια για τη Newstria…

Μεσοπόλεμος, ένα πλοίο ονόματι «Chimera» σαλπάρει. Προορισμός του η Newstria – ο τόπος της απόλυτης ευτυχίας. Στο κατάστρωμα του πλοίου επιχειρηματίες γευματίζουν υπό τους ήχους μιας άριας. Στο αμπάρι ναύτες, αχθοφόροι, καμαριέρες, μάγειρες έχουν ιδρώσει από τη ζέστη. Σιγά σιγά, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν λίγο λάθος. Το αμπάρι μπάζει νερά. Το πλοίο γέρνει. Ο καπετάνιος ατάραχος κοιτάει από τη γέφυρα το πλοίο που σιγά σιγά βυθίζεται. Όλοι παραμένουν ήσυχοι πιστεύοντας πως όταν φτάσουν στη Newstria θα σωθούν… Όμως το πλοίο δε φτάνει ποτέ. Βουλιάζει, αφήνοντας έναν μοναδικό επιζώντα…

Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο το «Neustria» 1901 του E. Thirion, το οποίο περιγράφει το ταξίδι μιας ομάδας γιρονδίνων που προσπαθούν να εγκατασταθούν στη Νότια Αμερική, με στόχο να φτιάξουν μία αποικία βασισμένη στην ιδιοκτησία, στην ατομική ελευθερία και πρωτοβουλία, με στόχο έναν επίγειο παράδεισο της «ελεύθερης αγοράς». Στην ταινία μας, γνωρίζοντας πως στην ιστορία δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος τόπος -και εάν υπάρξει θα είναι ανθρωποφάγος όπως το Μαχαγκόνυ του Μπρεχτ- οι ήρωες όχι μόνο δε φτάνουν σε αυτόν τον τόπο ατομικής ευδαιμονίας, που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, αλλά και δε σώζονται γιατί δεν είναι ιστορικά ώριμοι, ούτε ικανοί να σωθούν.

Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει σχετικά με την ταινία.

«Πρόκειται για μία ιστορία, με δυνατή αφηγηματική δομή και δυνατότητα εντυπωσιακού οπτικού στυλ. Πιστεύω ότι το «Newstria» μου επιτρέπει να δείξω μια πλευρά της ανθρώπινης αντίφασης. Η οπτική γεύση που θέλω να αφήσει η ταινία είναι ένα ταξίδι κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Η εξέλιξη από την απλότητα προς ένα πιο περίπλοκο και πλούσιο στυλ θα αντικατοπτρίζεται στο φωτισμό, τη χρήση χρώματος και την κίνηση της κάμερας. Πιστεύω πώς αυτό το σενάριο προσφέρεται για έναν ιδιότυπο κοινωνικό σχολιασμό και πειραματισμό στα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου αξιοποιώντας το στιλιζάρισμα και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργηθεί. Βασική μου πρόθεση, ως σκηνοθέτης, είναι να είμαι αληθινός κρατώντας την ισορροπία ανάμεσα στον καυστικό σχολιασμό και την ευαισθησία μέσα από την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες του σεναρίου».

Σκηνοθέτης: Κώστας Σταματόπουλος
Σεναριογράφος: Χριστίνα Μητροπούλου
Ηθοποιοί: Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Σήφης Πολυζωίδης, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Άννα Λιανοπούλου, Αλεξία Γαβρίλη, Πατρίκιος Κωστής
Παραγωγός: Χρήστος Γιάννου – Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Διεύθυνση Παραγωγής: Παυλίνα Αγαλιανού
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αποστολίδης
Συνθέτης: Λουκάς Αναστασόπουλος – Δημήτρης Ανδρονιάδης
Στιχουργός: Ανθή Μητροπέτρου
Μοντέρ: Γιώργος Διδυμιώτης
Υπεύθυνος Special Effects-CGI: Γιώργος Βελισσάριος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Steve Bart
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μπούμαν: Ανδρέας Κίττου
Μακιγιέρ: Μελίνα Γλαντζή – Βασιλική Γιολάντα Κήτα
Κομμωτής: Λία Χάνη
Σκηνογράφος: Στράτος Σαραντίδης – Βίκυ Πάντζιου
Ενδυματολόγος: Μάγδα Καλορίτη
Α’ Ηλεκτρολόγος: Στέλιος Λεπιδάκης
Β’ Ηλεκτρολόγος: Νίκος Χατζούδης
Σκριπτ: Στρατής Χατζηελλενούδας
Βοηθός Διευθυντή Παραγωγής: Αργύρης Στεργιόπουλος
Φροντιστής: Αχμάντ Σιχά

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: