«Ένα Καρναβάλι αλλιώς» – Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Τορόντο η ταινία μικρού μήκους με τους X-Saltibagos

Η ταινία μικρού μήκους  «Ένα Καρναβάλι αλλιώς» με τους X-Saltibagos, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ζέτας Σπυράκη και σύλληψη ιδέας και κείμενα Μαρίας Βάρσου, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας θα προβληθεί ως επίσημη επιλογή στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Τορόντο

Η ταινία μικρού μήκους  «Ένα Καρναβάλι αλλιώς» με τους X-Saltibagos, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ζέτας Σπυράκη και σύλληψη ιδέας και κείμενα Μαρίας Βάρσου, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας θα προβληθεί ως επίσημη επιλογή στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Τορόντο, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο, την «κινηματογραφική» πρωτεύουσα του Καναδά από 1 έως 3 Οκτωβρίου.

Το Greek International Film Festival of Toronto – GIFFT (https://gifft.ca), που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ραδιόφωνο Agape, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Itoc Media Corpοration,  είναι μια βιτρίνα και γιορτή του ελληνικού κινηματογράφου, που περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ταινίες μεγάλου μήκους, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Ελλήνων σκηνοθετών προσφέροντας μια συναρπαστική πλατφόρμα στους σκηνοθέτες, συγγραφείς, παραγωγούς και ηθοποιούς της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής για να αναδείξουν την εξαιρετική τους τέχνη. Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους τόσο στη μεγάλη οθόνη κινηματογραφικής αίθουσας όσο και διαδικτυακά.

H συμμετοχή της μικρού μήκους ταινίας των Χ-Saltibagos στο διεθνές φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή της Πάτρας και του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλο τον κόσμο και μάλιστα στην πιο κατάλληλη συγκυρία, σε μια περίοδο που όπως φαίνεται οδεύουμε στο τέλος της πανδημίας.  

Η ταινία που αποτελεί παραγωγή της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά από την πλατφόρμα youtube και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr με πρεμιέρα προβολής το Σάββατο 13 Μαρτίου και είχε αποσπάσει θερμά σχόλια.

Προσαρμοσμένη ακριβώς στην πρωτόγνωρη κατάσταση των ημερών εκείνων με την πανδημία να απειλεί τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και να την εξορίζει από τον φυσικό χώρο της, τον δρόμο και την πλατεία, αλλά και με ένα αισιόδοξο μήνυμα χαράς και ελπίδας, αντιμετωπίζει το θέμα της. Ένα διαφορετικό καρναβάλι λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού σε μια άδεια πόλη, αυτή της Πάτρας, όπου οι ακροβάτες αναζητούν το κοινό τους εν απουσία καρναβαλιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα μπορούσαν ο πολύχρωμος χορός και τα κόλπα τους να φέρουν πίσω εκείνη την καρναβαλική μαγεία;

Μια ταινία δροσερή, με γερές δόσεις χρώματος, κίνησης και αισιοδοξίας, γυρισμένη στην πόλη μας, που ρίχνει φως και ανανεώνει τις ελπίδες μας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε υπαίθριους χώρους που παραδοσιακά έχουν συνδεθεί με εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού ή όπου χτυπά η καρδιά της μεγάλης γιορτής της πόλης όπως στην πλατεία Γεωργίου Α΄, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στις σκάλες Αγίου Νικολάου, στον Μώλο της Αγίου Νικολάου, στον σταθμό του τρένου, στην Αchaia Clauss και στον κήπο τoυ Apotheosis.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ζέτα Σπυράκη

Σύλληψη ιδέας/Kείμενο: Μαρία Βάρσου

 

Α᾽ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξης Πανίτσας

Β᾽ Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Αβραμόπουλος

 

Αφήγηση: Τασία Μπούρμπου

Σύνθεση μουσικής: Θανάσης Σβόλης

 

Παίζουν αλφαβητικά:

Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου

Χαράλαμπος Αρταβάνης

Fred Ashcraft

Μαρία Βάρσου

Νίκος Γαρόζης

Νικολέτα Γιακουμέλου

ChAcro Balance

Τασία Μπούρμπου 

Χρυσοβέργη Ευτυχία, 

Οι μουσικοί: 

Θανάσης Κανελλάκης 

Θανάσης Σβόλης 

και ο μικρός Φίλιππος Αρταβάνης

 

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπύρος Μηνάς

Β᾽ Κάμερα: Ανδρέας Σμυρίλιος 

 

Μοντάζ: 

Γιάννης Αβραμόπουλος

Σπύρος Μηνάς

 

Μακιγιάζ: Ηλιάννα Βαλσαμάκη

Βοηθός Μακιγιάζ: Νικόλας Λάππας

 

Κουστούμια: X-SALTIBAGOS  

Μίξη Ήχου: Σάκης Μπάστας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: