Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος

Σε ηλικία 68 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε κώμα μετά από εγκεφαλικά επεισόδια.

Σε ηλικία 68 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε κώμα μετά από εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία.

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία «Άγγελος» (1982) του Γιώργου Κατακουζηνού.

Στη συνέχεια έπαιξε στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία» (1983), σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, απ’ όπου έγινε ευρύτερα γνωστός.

Είχε συμμετοχή σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ είχε υποδυθεί με επιτυχία ρόλους στο θέατρο.

Ο Τάκης Μόσχος δεν δίστασε στο παρελθόν να δημοσιοποιήσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Μιλώντας  για τη συμμετοχή του στη «Γλυκιά Συμμορία», στο Έθνος, μεταξύ άλλων είχε πει: «Μερικά πράγματα εγώ τα είχα ζήσει ως φοιτητής στη Γερμανία. Είχα κλέψει σούπερ μάρκετ, που μετά το κάναμε στη Γλυκιά συμμορία, είχα κάνει ζωή κοινοβίου για πολλά χρόνια με άλλους όμοιους ή και ανόμοιούς μου συμβιώνοντας στο ίδιο σπίτι, και γενικά δεν τα είχα καλά με το κατεστημένο. Ίσως γιατί είχα πατέρα μπάτσο και είχα μια απέχθεια για την εξουσία».

Για το λάιφ-στάιλ: «Αλλοίωσε τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Έζησα κι εγώ το lifestyle. Πήγαινα κάθε βράδυ στο Εργοστάσιο φορώντας παπιγιόν, ενώ συγχρόνως ζούσα στα Εξάρχεια με άλλου τύπου παρέες. Παράλληλα κατέβαινα και στην Ομόνοια…»

Και κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό (στην ίδια πάντα συνέντευξη): «Είμαι πολύ τυχερός και πολύ ευχαριστημένος. Έχω κάνει φοβερά λάθη, κούρασα τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Ξόδεψα χρήματα, υγεία, τύχη.  Αλλά ίσως έπρεπε γιατί τώρα μ’ αγαπάω πάρα πολύ και με προσέχω και με σέβομαι.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: