Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σιμαρδάνης

Ο εκφωνητής με τη βελούδινη φωνή και δημοφιλής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή χτες βράδυ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης, ο εκφωνητής με τη βελούδινη φωνή και δημοφιλής ηθοποιός, που έγινε γνωστός κυρίως από την τηλεόραση, τις εκφωνήσεις σε διαφημιστικά και τους ρόλους που έπαιξε, έφυγε χτες το βράδυ από τη ζωή, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας τους τελευταίους μήνες. Η δυσάρεστη είδηση έγινε ευρύτερα γνωστή από το προσωπικό προφίλ της Σεμίνας Διγενή, που τον αποχαιρέτησε με τη λιτή φράση: πολυαγαπημένε μας, καλό σου ταξίδι.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια κι αργότερα σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Η γλυκιά, χαρακτηριστική του φωνή “έντυσε” πολλές διαφημίσεις και παρουσιάσεις του Mega. Παράλληλα έπαιξε σε πολλές γνωστές σειρές από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων “Η ζωή του Αττίκ”, “Πέτρινα χρόνια”, ” Η νταντά”, “Λατρεμένοι μου γείτονες”. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Ο Ηλίας του 16ου”.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές, προς το τέλος της ζωής του, ήταν η ανάρτησή του με αφορμή το Gay Pride, όπου ως δηλωμένος ομοφυλόφιλος ο ίδιος, αρνούνταν να νιώσει περήφανος για τη σεξουαλική του προτίμηση -όπως δεν μπορούν να είναι κι οι ετεροφυλόφιλοι περήφανοι για τον ίδιο λόγο- καταλήγοντας πως η περηφάνια σχετίζεται με το να είναι κανείς τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας. Υπενθυμίζουμε το κείμενο εκείνης της ανάρτησης.

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος.Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες «είμαι περήφανος που έχω αυτιά». Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: