Υποδεχόμαστε στο Φεστιβάλ την Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της

Η παρουσία της Αχέντ Ταμίμι και των δικών της στο Φεστιβάλ είναι σα να την ξαναπαίρνουμε πίσω από τις δυνάμεις κατοχής της πατρίδας της. Το Σάββατο δίνουμε βροντερό παρών για να το γιορτάσουμε, να την υποδεχτούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας στον αγώνα της Παλαιστίνης.

To φετινό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, θα ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερο. Αποκτά όμως μια διεθνή διάσταση κι ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο χρώμα, με την παρουσία της έφηβης αγωνίστριας από την Παλαιστίνη, της Αχέντ Ταμίμι, και της οικογένειάς της, που με την ηρωική ανυπότακτη στάση τους ταπεινώνουν τις δυνάμεις κατοχής και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Το κράτος του Ισραήλ που είχε φυλακίσει την Αχέντ Ταμίμι, όπως κι εκατοντάδες άλλα παιδιά από την Παλαιστίνη, θέλησε με τη βία να της απαγορέψει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να την κρατήσει φυλακισμένη σε μια χώρα που βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις Κατοχής. Αλλά το πρωτοφανέρωτο κύμα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο ανάγκασε τις ισραηλινές αρχές να κάνουν πίσω.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν αλληλέγγυες από την πρώτη στιγμή στον αγώνα της Αχέντ Ταμίμι κι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό το διεθνές κύμα αλληλεγγύης. Η παρουσία της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και ειδικά στο φετινό Φεστιβάλ, είναι σα να την ξαναπαίρνουμε πίσω από τους διώκτες της και τους βασανιστές της. Και αυτό πρέπει να το χαρούμε, να το γιορτάσουμε και να δώσουμε ένα βροντερό μαζικό μήνυμα που να φτάσει σε όλο τον κόσμο.

Το Σάββατο το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πάρκο Τρίτση, για να υποδεχτούμε την Αχέντ και την οικογένειά της, και να ενώσουμε τις φωνές μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, για μια δική τους ελεύθερη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: