Βλαξ ή προβοκάτορας; – Κ. Χατζηδάκης: “Περιμένω απ’ το ΚΚΕ να ψηφίσει αυτά τα μέτρα του νομοσχεδίου…”

Η δεξιά φιλελέ ανοησία είναι αήττητη και την επιστρατεύει η κυβέρνηση για να νικήσει την απεργία, αλλά θα σπάσει τα μούτρα της. – Θ. Παφίλης: “Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία, να το ξέρετε: δεν είμαστε σημερινοί…”

Το χειρότερο με τις βλακείες των Δεξιών είναι ότι μπορεί να τις πιστεύουν κιόλας. Ή μάλλον, για την ακρίβεια: δεν είσαι σίγουρος αν τις λεν εκ του πονηρού ή είναι τόσο ανόητοι που τις πιστεύουν κι από πάνω. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προδίδουν τον πανικό τους εν όψει της αυριανής μεγάλης απεργίας, με τον αέρα της 10ης Ιούνη -που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα δεν είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Πού και να είχε δηλαδή…

Το ρεσιτάλ που δίνουν τις τελευταίες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη είναι δύσκολο ακόμα και να καταγραφεί σε όλες τις διαστάσεις του. Τις προάλλες, ο Μαραβέγιας επιστράτευσε το κλείσιμο του 902 για να δείξει πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι φιλεργατικό, σε αντίθεση με το ΚΚΕ -και γενικότερα όσους αντιτίθενται- που είναι αντεργατικοί. (Βλέπε σχετικά Μαραβέγιας, όπως λέμε λάσπη).

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τον Κατσώτη -και την ατάκα του περί “κολονοσκόπησης εξ αποστάσεως”- ο Μαραβέγιας ξέφυγε εντελώς και είπε για τους κομμουνιστές πως “τόσο στην πολιτική, όσο και στην επιστήμη, είτε μιλάμε για συνελεύσεις είτε μιλάμε για εγχειρίσεις, ο συντηρητικός θέλει αίμα, μόνο αίμα!”

Η σκυτάλη πέρασε στον Σούπερμαν του ΣΕΒ, τον Κωστή Χατζηδάκη, που ξεκίνησε τη συζήτηση δυναμικά και εντυπωσιοθηρικά, στήνοντας συνειδητά μια μικρή προβοκάτσια, ενάντια στους απεργούς εκπαιδευτικούς, που τάχα “στρέφονται ενάντια στους μαθητές και τις εξετάσεις τους”. Ο Παφίλης απάντησε άμεσα στα χοντροκομμένα ψέματα του Χατζηδάκη, λέγοντας:

Κ. υπουργέ, δεν ξέρετε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει όσους (σ.σ.: εκπαιδευτικούς) παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις; Δεν ξέρετε ότι τα λεωφορεία έχουν πάρει απόφαση να αρχίσουν όταν τελειώσει η μεταφορά; Προς τι τότε η αναφορά σας;

Η κυβέρνηση που ξαφνικά πόνεσε για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και για το μέλλον τους, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, να λέει χοντρά ψέματα εναντίον των απεργών, για να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού. Τι κατάλαβε ο Χατζηδάκης από αυτό το ξεμπρόστιασμα; Ότι η δική του πίεση είχε αποτέλεσμα και οι απεργοί αναδιπλώθηκαν! Και αυτή τη γραμμή πλασάρει στα τρολ του Μαξίμου στο διαδίκτυο, που το παρουσιάζουν ως νίκη της κυβέρνησης!

Τι εννοούν ως “δική τους πίεση”; Μεταξύ άλλων την κίνηση της Κεραμέως για να βγει άκυρη και παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με πρόσχημα πάντα το ενδιαφέρον τους για τους μαθητές και τις εξετάσεις του -στο οποίο δίνει πληρωμένη και γλαφυρή απάντηση η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών: Δε ντρέπονται λίγο;

Ο Σούπερμαν όμως δε σταμάτησε εκεί τις γκάφες και τις φτηνές προβοκάτσιες του. Συνέχισε επιστρατεύοντας ακόμα και το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων στο ΕΚ Κοζάνης, που έφεραν τα ΜΑΤ για να σφραγίσουν τις μεθοδεύσεις και τη νοθεία τους, στο συνέδριο του ΕΚ. Μεταξύ άλλων φαιδρών, ο Χατζηδάκης είπε:

Φέρνουμε μέτρα και νέους κανόνες για τον συνδικαλισμό -σύγχρονους, ευρωπαϊκούς κανόνες. Μίλησα χτες για τα ηλεκτρονικά μητρώα των σωματείων και άκουσα τα εξ αμάξης. Αλλά σήμερα το πρωί, είδα στον Ριζοσπάστη τον τίτλο “κατορθώματα των εργατοπατέρων στην Κοζάνη”, που κατηγορεί τους αντιπάλους του ΠΑΜΕ για διάφορες μεθοδεύσεις τους για τον έλεγχο του ΕΚ. Και υπήρξε και ένταση και αστυνομία κτλ. Χτες δεν τα έλεγα; Χτες δεν έλεγα από αυτό το βήμα ότι είναι καλό να φύγουμε από τις πεπαλαιωμένες ρυθμίσεις και να πάμε σε ηλεκτρονικά μητρώα, για να αποφύγουμε τους ξυλοδαρμούς και τις εντάσεις και να έχουμε καθεστώς διαφάνειας; Εδώ περιμένω από το ΚΚΕ που κατήγγειλε τους εργατοπατέρες επισήμως, να ψηφίσει αυτό το μέτρο, γιατί είναι απάντηση σε αυτή την άθλια κατάσταση, που την κατήγγειλα πρώτος εγώ και σήμερα ο Ριζοσπάστης.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το επίμαχο απόσπασμα από την πρωτολογία του Χατζηδάκη στη Βουλή.

Μικρή λεπτομέρεια: η καταγγελία του Ριζοσπάστη και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ αναφέρεται στις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα! Αυτές που επιβιώνουν με νοθείες και πλαστές πλειοψηφίες, για να διαμορφώσουν συσχετισμούς με σωματεία-σφραγίδες, να κρατήσουν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και να μπορεί μετά ο Χατζηδάκης να εμφανίζεται λέγοντας πως ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημά της ΓΣΕΕ, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας -το οποίο περιμένει επίσης να το υπερψηφίσει το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης…

Με άλλα λόγια, ο καταμερισμός εργασίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει ως εξής: Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζει στην πράξη την κυβέρνηση, ξεπληρώνει γραμμάτια και κάνει τη βρώμικη δουλειά για να υπονομεύσει την απεργιακή απάντηση των εργατών, με κάλπικους συσχετισμούς, νοθείες και μεθοδεύσεις. Και η κυβέρνηση έρχεται να πατήσει στις καταγγελίες ενάντια στα δικά της “γαλάζια παιδία”, τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, για να στηρίξει το αντιδραστικό μέτρο για το φακέλωμα των συνδικάτων.

Και αυτό, περιμένει ο Χατζηδάκης να το νομιμοποιήσει με την ψήφο του το ΚΚΕ.

Άραγε είναι βλαξ ή προβοκάτορας; Αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: