Τρομοκρατία, φακέλωμα και χαφιεδότσουρμο… – Για την ΕΛ.ΑΣ. ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά!

Όλα νόμιμα και τυπικά… Η νέα κανονικότητα στο αστ-υνομ-ικό κράτος περιλαμβάνει τρομοκρατία, φακέλωμα και το παραδοσιακό χαφιεδότσουρμο που αποτελεί τον “εθνικό κορμό”

Η γενική αίσθηση είναι πως το φετινό Πολυτεχνείο ήταν σχετικά ήρεμο, χωρίς πολλά επεισόδια. Κάποιοι μάλιστα το χρεώνουν στις μεθοδικές κινήσεις του Υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, που παραλίγο να καταφέρει να έχει στον δρόμο περισσότερους αστυνομικούς απ’ ό,τι διαδηλωτές -και αν πιστέψει κανείς τις επίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας για τον όγκο των διαδηλώσεων, μπορεί να φτάσει όντως σε αυτό το συμπέρασμα.

Με άλλα λόγια, θεωρούν πως η αστυνομία επέβαλε την ομαλότητα και την κανονικότητα, με το σχέδιο που εφάρμοσε. Ας δούμε όμως μερικές πτυχές αυτού του σχεδίου και τι ακριβώς θεωρείται ως “κανονικότητα” για την Ελληνική Αστυνομία, διαχρονικά και ανεξάρτητα από πολιτικές ηγεσίες, με τη βοήθεια του αντίστοιχου ρεπορτάζ του 902.gr.

Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας κατέγραψε δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από την πορεία του Πολυτεχνείου στην πόλη. Συγκεκριμένα τέσσερα – πέντε άτομα με κουκούλες, σακίδια στην πλάτη και περιβολή που αντιγράφει αυτήν των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών», περικυκλώνουν έναν νέο, απαιτώντας να τους ακολουθήσει για έλεγχο στοιχείων.

Όταν αυτός αντιδρά, επικαλούμενος και το παρουσιαστικό τους, που δεν παραπέμπει σε αστυνομικούς, εμφανίζεται ο επικεφαλής της ομάδας, που του αποκαλύπτει ότι είναι ασφαλίτες, θα τον ελέγξουν και θα τον αφήσουν. Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού, γίνεται προσπάθεια από άλλους της ασφαλίτικης ομάδας να εμποδίσουν την καταγραφή με κάμερα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ασφαλίτες προσπαθούν να εκφοβίσουν έναν διαδηλωτή που κατευθύνεται προς το σημείο της συγκέντρωσης, κάνουν πίσω όταν βλέπουν τη δημοσιογραφική κάμερα και αλλάζουν τροπάριο, λέγοντας πως πρόκειται απλά για έναν “τυπικό, καθημερινό έλεγχο”, που μπορεί να γίνει μάλιστα και με την παρουσία του δημοσιογράφου -αφού είδαν πως δεν τους βγαίνει το αρχικό σχέδιο και ακυρώθηκαν τα πλάνα τους.

Συνεχίζουμε με την αναφορά του 902.

Επίσης, μπροστά στη σιδερόφραχτη αμερικάνικη πρεσβεία, αστυνομικός με κάμερα κατέγραφε φόρα – παρτίδα όλους τους διαδηλωτές, όπως προβλέπει και ο πρόσφατος αντιδραστικός νόμος της κυβέρνησης για τις κάμερες στις διαδηλώσεις. Μάλιστα σε διαμαρτυρία διαδηλωτών, η απάντηση ήταν «εκτελώ εντολές».

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης προβλέπει κανονικό φακέλωμα με κάμερα των διαδηλωτών, για να υπάρχει πλήρες αρχείο με όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Η μαγνητοσκόπηση από το όργανο που εκτελεί εντολές, δε γίνεται με σκοπό την αποτροπή επεισοδίων ή την αποκλιμάκωση μιας έντονης κατάστασης, αλλά με καθαρό στόχο το φακέλωμα, χωρίς προσχήματα -αφού με βάση τον ψηφισμένο νόμο, δεν τα χρειάζεται καν.

Όλα νόμιμα και τυπικά… Η νέα κανονικότητα στο αστ-υνομ-ικό κράτος περιλαμβάνει τρομοκρατία, φακέλωμα και το παραδοσιακό χαφιεδότσουρμο που αποτελεί τον “εθνικό κορμό” -εσείς είστε το κράτος, που έλεγε και ένας άλλος Μητσοτάκης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: