Τρελίτσα πουλάει η Έφη Αχτσιόγλου για την επταήμερη εργασία

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η υφυπουργός εργασίας, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως “εγγυήτρια” του πενθήμερου, για να λάβει απαντήσεις με ντοκουμέντα από το Γιάννη Γκιόκα και το Νίκο Μπογιόπουλο.

Πραγματικό περιβόλι ήταν η χθεσινή προεκλογική εκπομπή του Αντέννα, αφού, μετά την επιλεκτική αμνησία του Γιάνη Βαρουφάκη, ακολούθησε η προσπάθει της υφ. Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου να μας πείσει ότι το 7ημερο που έχει υπογραφεί σε μια σειρά κλάδους επί ημερών της δεν είναι στην πραγματικότητα 7ημερο.

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή των ημερών, που θεωρεί πως μπορεί να χτυπήσει τη ΝΔ σχετικά με τις προτάσεις της για 7ημερη λειτουργία ή εργασία (έχουμε ακούσει και τις δύο εκδοχές, με τη γαλάζια παράταξη να τρέχει να “μεταφράσει” εκ των υστέρων δηλώσεις του προέδρου και υποψήφιας βουλευτού της), η Αχτσιόγλου μας διαβεβαίωσε πως η απαγόρευση της 7ημερης εργασίας υπάγεται σε αναγκαστικό δίκαιο.

Εκεί που πήγε η καρδιά μας στη θέση της, πετάχτηκαν όπως πάντα ως party poopers οι ενοχλητικοί κομμουνιστές να χαλάσουν την όμορφη ατμόσφαιρα. Έτσι λοιπόν, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, υπενθύμισε πως στον τουρισμό έχουν υπογραφεί συμβάσεις, με την υπογραφή της υπουργού που της καθιστά υποχρεωτικές (σε αντίθεση με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπου συνειδητά δεν κηρύσσεται αυτή η υποχρεωτικότητα) οι οποίες ορίζουν πως από 1η Ιούνη ως 30 Σεπτέμβρη, όπως και από Δεκέμβρη ως Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι, σε περίπτωση που η πληρότητα υπερβαίνει το 70%, μπορούν να εργάζονται και τις μέρες ανάπαυσής τους.

Ο παρών δημοσιογράφος της Αυγής, Κ. Πουλακίδας, βλέποντας την πολιτική του προϊσταμένη να ζορίζεται και να σφίγγει τα χείλη της, έσπευσε να αποδώσει τις ευθύνες για τέτοιες συμβάσεις στους συμβαλλόμενους, “ξεχνώντας” βολικά πως δε θα είχαν ισχύ χωρίς την υπουργική συναίνεση. Επιπλέον, όπως τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, η παρανομία της σύμβασης “καλύπτεται” με το γεγονός πως προβλέπεται η πληρωμή του 7ημερου.

Ακολούθησε και δεύτερο χτύπημα όμως, από το Νίκο Μπογιόπουλο αυτή τη φορά, που διάβασε τη σύμβαση της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει “πενθήμερη εργασία για όσους εργαζόμενους το αιτηθούν”, αλλά έως και 9ημερη εργασία “σε περιπτώσεις υπηρεσιακής ανάγκης”, με τους εργαζόμενους να “ρεφάρουν” με τρία ρεπό το μήνα. Όπως σημείωσε μάλιστα ο δημοσιογράφος, τα ίδια είχε υπογράψει και ο Μάκης Βορίδης ως υπουργός μεταφορών της ΝΔ το 2012.

Η Αχτισόγλου, μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό της, και καλώντας ειρωνικά τους κομμουνιστές να “ζητήσουν συμβουλή εργατολόγου” πριν μιλήσουν, “ανέδειξε” τη “μεγάλη” διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Δηλαδή ότι ναι μεν μπορεί να υπάρχουν τώρα τέτοιες συμβάσεις, αλλά το αναγκαστικό δίκαιο για το 7ημερο τις υπερβαίνει κι είναι παράνομες, αλλά η ΝΔ θα κάνει τις παραβιάσεις νόμιμες. Όταν ο Νίκος Μπογιόπουλος επιχείρησε να επαναφέρει τη συζήτηση στην πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, η υπουργός ισχυρίστηκε πως … έχει ενισχύσει τη ΣΕΠΕ κι έχει επιβάλει πολλά πρόστιμα για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Επικαλέστηκε δηλαδή το ίδιο ΣΕΠΕ, που χρειάζεται με το υπάρχον προσωπικό οχτώ (8) χρόνια για να ελέγξει από μία φορά το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα η υπουργός, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, για να επιδοθεί σε ένα ακόμα δικομματικό καβγαδάκι με την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή καταγγελία σε βάρος εργοδότη υποψήφιου βουλευτή της Πειραιώς. Τουλάχιστον παραδέχτηκαν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, γιατί λίγο ακόμα και θα μας έλεγαν πως δεν υπάρχει καμία μέρα με τέτοιο όνομα.

Δείτε το βίντεο από το 1.23.00 και μετά

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: