Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! – Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ για να «κάψουμε» όλα τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης ημέρας. Συµπορευόµενοι µε το ΚΚΕ, τη µοναδική πολιτική δύναµη που στέκεται µε συνέπεια και σταθερότητα στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών συµφερόντων σε όλα τα πεδία.

Κυκλοφόρησε τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ με τίτλο «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! – Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο», με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τις θέσεις του ΚΚΕ (δείτε εδώ το τετρασέλιδο σε έγχρωμη μορφή.

Παραθέτουμε το τετρασέλιδο:

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέους φόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον. Μπροστά σε όλους μπαίνει το δίλημμα: Ή θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό…

Ή θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων…

Γιατί σήµερα «όλα» το φωνάζουν…

30 χρόνια µετά την ανατροπή του σοσιαλισµού, την αντεπανάσταση, τα µεγάλα λόγια για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος…

Γιατί πίσω από τον ιµπεριαλιστικό πόλεµο στην Ουκρανία…

Είναι µεγάλοι επιχειρηµατικοί όµιλοι, ισχυρά κράτη και ιµπεριαλιστικές συµµαχίες που παλεύουν για το µοίρασµα αγορών, σφαιρών επιρροής, για νέα κερδοφόρα πεδία. Από τη µία οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα. Ο κίνδυνος γενικευµένου ιµπεριαλιστικού πολέµου είναι πιο ορατός από ποτέ.

Οι διακηρύξεις και τα επιχειρήµατα των µεν και των δε για τον πόλεµο είναι µόνο προσχήµατα, προκειµένου να κρύψουν ότι εδώ συγκρούονται δύο στρατόπεδα ληστών, που βάζουν στη µέση τους λαούς για τα συµφέροντά τους. Είναι µύθος ότι το ένα στρατόπεδο αντιπροσωπεύει την ελευθερία και τη δηµοκρατία και το άλλο τον αυταρχισµό. Είναι µύθος οτι οι µεν αµφισβητούν αρχές του Διεθνούς Δικαίου και οι άλλοι το υπερασπίζονται, όπως είναι µύθος ότι οι δε πολεµάνε ενάντια στην εθνική καταπίεση και τον φασισµό.

Γιατί πίσω από την εµπλοκή της Ελλάδας στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο…

Βρίσκονται τα σχέδια των ελληνικών επιχειρηµατικών οµίλων, που ποντάρουν σε «χρυσές δουλειές» µε τη µετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό και µεταφορικό κόµβο». Με τους εφοπλιστές που έχουν κλείσει συµβόλαια για να µεταφέρουν το πανάκριβο αµερικανικό υγροποιηµένο αέριο (LNG), τα µονοπώλια στην Ενέργεια και µεγάλους κατασκευαστικούς οµίλους να παζαρεύουν επενδυτικές συνεργασίες.

Για λογαριασµό αυτών των συµφερόντων η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολεµική εµπλοκή µε την παραχώρηση κρίσιµων υποδοµών, αλλά και µε την αποστολή όπλων και στρατιωτικού υλικού. Υλοποιεί τις κυρώσεις στη Ρωσία που αποφασίζει η ΕΕ. Ψήφισε στη Βουλή τη νέα Ελληνοαµερικανική Συµφωνία.

Για λογαριασµό αυτών των συµφερόντων, µε ξεχωριστή συµβολή και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα από τη Σούδα µέχρι την Αλεξανδρούπολη έχει γεµίσει ΝΑΤΟικές βάσεις στρατηγικής σηµασίας, που αποτελούν ορµητήρια πολέµου µετατρέποντας τη χώρα σε «θύτη» και τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Για λογαριασµό αυτών των συµφερόντων στήνονται παζάρια που ενισχύουν τις αµφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωµάτων και συνόρων από την Τουρκία, µε αποτέλεσµα την ένταση στα Ελληνοτουρκικά και το «θερµό» καλοκαίρι που όλοι προβλέπουν.

Γιατί πίσω από την ενεργειακή φτώχεια…

Είναι ο λογαριασµός της πανάκριβης Ενέργειας, ο κίνδυνος για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ακριβώς λόγω των συµφερόντων των εγχώριων, µεγάλων οµίλων.

Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας της ΕΕ.

Είναι η πολιτική της λεγόµενης πράσινης µετάβασης που οδηγεί στην απαξίωση ενεργειακών πηγών της χώρας. Είναι το εµπόριο ρύπων και το χρηµατιστήριο ενέργειας. Είναι η «µονοκαλλιέργεια» των ΑΠΕ µε κριτήριο όχι την αρµονική αξιοποίηση όλων των µορφών Ενέργειας, αλλά την προώθηση των επενδυτικών σχεδιασµών ενεργειακών οµίλων. Αυτήν την πολιτική επιταχύνει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25 που αποδέχονται τη λεγόµενη πράσινη µετάβαση της ΕΕ. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον των κρατών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για το περιβάλλον. Οι ίδιοι είναι που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέµου, που εξαγγέλλουν νέα εξοπλιστικά προγράµµατα, που αντικαθιστούν το ρωσικό φυσικό αέριο µε το ρυπογόνο και πανάκριβο αµερικανικό LNG.

Γιατί πίσω από το τσακισµένο λαϊκό εισόδηµα και την ακρίβεια που µαστίζει τον λαό…

Είναι τα απίστευτα κέρδη που συσσωρεύουν τα µονοπώλια. Είναι το κυνήγι και ο ανταγωνισµός για τα µεγαλύτερα µερίδια στις αγορές, είναι το άγριο φοροκυνηγητό για τα λαϊκά στρώµατα και οι φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.

Είναι ο καθηλωµένος κατώτατος µισθός, η άρνηση κυβέρνησης και εργοδοσίας για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας.

Είναι το κρατικό χρήµα που δίνεται για τη στήριξη των «επενδύσεων» των επιχειρηµατικών οµίλων, τα πακέτα του Ταµείου Ανάκαµψης της ΕΕ…

Είναι η νέα οικονοµική κρίση που απειλεί εργατικά – λαϊκά δικαιώµατα και φέρνει νέα αστάθεια στηνζωή των εργαζοµένων.

Πίσω από τον κίνδυνο µιας διεθνούς επισιτιστικής κρίσης µε επιπτώσεις και στην χώρα µας…

Είναι ο ιµπεριαλιστικός πόλεµος στην Ουκρανία, οι επιπτώσεις από την πολιτική των κυρώσεων, αλλά και η διαχρονική υπονόµευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για επάρκεια σε µία σειρά από απαραίτητα προϊόντα (π.χ. µαλακό σιτάρι, ζωοτροφές, κρέας κ.ά.) και πρώτες ύλες.

Είναι ο µύθος ότι δήθεν από την ανταγωνιστικότητα και την παγκόσµια αγορά θα βγαίνουν κερδισµένοι και οι «µικροί» και οι «µεγάλοι».

Η «σταθερότητά» τους σηµαίνει αστάθεια διαρκείας για τη ζωή του λαού…

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει αποφασιστικά στον αντιλαϊκό δρόµο, εµφανίζοντάς τον ως τον µονόδροµο της «σταθερότητας», της «ασφάλειας» από τον οποίο έχει δήθεν ο λαός να κερδίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαριές ευθύνες όχι µόνο γιατί αυτόν τον δρόµο υπηρέτησαν και όταν κυβέρνησαν και ως αντιπολίτευση, αλλά και γιατί σήµερα δηλώνουν πίστη:

‣ Στις ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές «δεσµεύσεις» της χώρας.

‣ Στην «πράσινη µετάβαση» και την απελευθέρωση της Ενέργειας.

‣ Στο στόχο µετατροπής της χώρας σε ενεργειακό και µεταφορικό κόµβο.

‣ Στα σχέδια του Ταµείου Ανάκαµψης της ΕΕ και τους αντιλαϊκούς του στόχους, το νέο αυτό υπερµνηµόνιο για τους λαούς.

Αυτά θα αποτελούν και το πρόγραµµα όποιας κυβέρνησης κι αν προκύψει από τις επερχόµενες εκλογές.

Γι’ αυτό:

‣ Οι θέσεις και οι προτάσεις τους για µια σειρά ζητήµατα µοιάζουν πολύ µε τις θέσεις της ΝΔ.

‣ Έχουν ψηφίσει από κοινού έναν µεγάλο όγκο αντιλαϊκών νοµοσχεδίων που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ

‣ Μαζί βρέθηκαν να χειροκροτούν, άλλοι µε καµάρι και άλλοι στα µουλωχτά, τον Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.

‣ Οι καβγάδες τους στην πραγµατικότητα γίνονται για το ποιος µπορεί να υλοποιήσει πιο εύκολα την αντιλα κή πολιτική…

Γι’ αυτό επιστρατεύονται στα λόγια «αντιδεξιά συνθήµατα» που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόηµα, αφού υπερασπίζονται την ίδια στρατηγική.

Τα σενάρια δήθεν προοδευτικών κυβερνήσεων ή άλλων σχηµάτων κυβερνήσεων συνεργασίας, παρά τις ελάχιστες διαφοροποιήσεις, έχουν δεδοµένο αντιλαϊκό πρόγραµµα.

Τέτοιες κυβερνήσεις έχει ξαναζήσει ο λαός και έχει βιώσει την απογοήτευση και τις ψεύτικες ελπίδες. Τα συµφέροντα των επιχειρηµατικών οµίλων προϋποθέτουν το χτύπηµα των εργατικών – λαϊκών συµφερόντων. Δεν υπάρχει κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισµού που να µπορεί να δώσει απαντήσεις από τη σκοπιά των αναγκών του λαού.

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

Μπροστά οι ανάγκες του λαού!

▶ Υπάρχει απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων!

▶ Απαιτεί σύγκρουση με τη στρατηγική των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, με τις «προτεραιότητες» του αντιλαϊκού κράτους, με τις «αντοχές της οικονομίας»…

Απαιτεί απεµπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεµο!

Δεν διαλέγουµε στρατόπεδο καπιτα-ληστών!

Οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ ράγισαν το γυαλί της ευρωατλαντικής συναίνεσης. Οι µπογιατισµένες ΝΑΤΟικές φρεγάτες, τα µπλόκα σε ΝΑΤΟικές αµαξοστοιχίες και κοµβόι στην Αλεξανδρούπολη κ.α. εξέφρασαν:

● Το ηχηρό ΟΧΙ του λαού µας στην εµπλοκή της Ελλάδας στο µακελειό.

 Την απόρριψη του ΝΑΤΟικού κουτόχορτου από πλατιά λαϊκά στρώµατα.

Το συµφέρον του ελληνικού λαού είναι στον αγώνα για:

 Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

 Να µην τολµήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάµεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων.

● Να ακυρωθεί η ελεεινή Ελληνοαµερικανική Συµφωνία για τις Βάσεις.

Ο αγώνας για την απεµπλοκή της χώρας µας από τον ιµπεριαλιστικό πόλεµο στην Ουκρανία, από τους σχεδιασµούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι η µόνη εγγύηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωµάτων, για την εναντίωση στην αµφισβήτηση των συνόρων της χώρας.

Ο λαός µπορεί να χαράξει τη δική του πορεία, ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πάλης µε όλους τους λαούς, µε αποδέσµευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, µε τον λαό αφέντη στον τόπο του, µε την εξουσία στα δικά του χέρια.

Απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια…

…σηµαίνουν µόνο οι προτάσεις πάλης

που έχει καταθέσει το ΚΚΕ:

 Σχέδιο άµεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίµων -όπως ο λιγνίτης- κόντρα στις δεσµεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εµπόριο ρύπων.

● Κατάργηση του Χρηµατιστηρίου ενέργειας και όλων των συµβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρµογής.

● Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τµήµατα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη µεταφορά του πανάκριβου αµερικανικού LNG.

● Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

● Γενναία µείωση και πλαφόν στην τιµή του ηλεκτρικού ρεύµατος και του φυσικού αερίου.

● Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασµούς ρεύµατος.

 Καµία διακοπή ρεύµατος σε όσους δεν µπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασµούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελµατίες.

Απάντηση συνολικά απέναντι στην ακρίβεια µπορούν να δώσουν µόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ και οι διεκδικήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήµατος

● Στηρίζουµε την πρόταση εργατικών σωµατείων, Οµοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας µε αύξηση του κατώτατου µισθού.

● Επαναφορά του 13ου και 14ου µισθού για το Δηµόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης.

● Αυξήσεις στις συντάξεις.

 Επίδοµα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

 Γενναία µείωση και πλαφόν στις τιµές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωµί, γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κ.ο.κ.

 Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

● Επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις µικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

● Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

● Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύµατος για τους επαγγελµατίες.

Απάντηση στον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης:

● Επίταξη των αποθεµάτων και των εισαγωγών σε είδη διατροφής και ζωοτροφές όπου καταγράφεται έλλειµµα και διάθεσή τους στην κατανάλωση και στην κτηνοτροφία χωρίς χονδρεµπορικό και βιοµη- χανικό κέρδος.

● Να κρατικοποιηθεί και να στηριχθεί η Βιοµηχανία Φωσφορικών Λιπασµάτων για παραγωγή και διάθεση φθηνών λιπασµάτων στους αγρότες.

● Να σταµατήσει η παραγωγή βιοντίζελ από φυτικά έλαια.

● Να παταχθεί η µαύρη αγορά.

● Να απαγορευτούν οι εξαγωγές στα προϊόντα στα οποία η παραγωγή είναι ελλειµµατική.

● Να στηριχθούν οι καλλιέργειες εαρινών σιτηρών και ηλίανθου και η κτηνοτροφική παραγωγή.

● Μέτρα για τη µείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρµογής στο ρεύµα) και κατοχύρωση κατώτερων εγγυηµένων τιµών

Δεν θα πληρώσουµε τον πόλεµο!

Δεν θα πληρώσουµε τη νέα κρίση!

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ για να «κάψουμε» όλα τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης ημέρας

Συµπορευόµενοι µε το ΚΚΕ, τη µοναδική πολιτική δύναµη που στέκεται µε συνέπεια και σταθερότητα στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών συµφερόντων σε όλα τα πεδία.

Όπου οι εργαζόµενοι δεν περίµενουν κανένα σωτήρα αλλά µε την δική τους οργάνωση, µε δυνατά σωµατεία και αλληλεγγύη, γίνονται µια γροθιά, συγκρούονται µε την εργοδοσία και το κράτος της, µε τους αντεργατικούς νόµους της τελευταίας δεκαετίας και βάζουν µπροστά τα δικά τους αιτήµατα, µόνο έτσι µπορούν να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις, να έχουν µικρές επιτυχίες.

Αυτό απέδειξαν και αποδεικνύουν ο αγώνας στην COSCO, των Οικοδόµων, στη efood κ.ά.

Εκεί οι κοµµουνιστές ήταν και είναι στην πρώτη γραµµή.

Μέσα στους αγώνες µπορεί ο καθένας και η καθεµιά να δει ότι µία επιλογή έχει: Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυ- βέρνησης της ΝΔ, καµία αναµονή από τους δήθεν προοδευτικούς σωτήρες, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την σκυτάλη για να συνεχίσουν από εκεί που το έχει πάει η ΝΔ.

Εµπιστοσύνη στη δύναµη του οργανωµένου αγώνα, στη συµπόρευση µε το ΚΚΕ, για να δυναµώσει η ελπίδα, η προοπτική για τον λαό.

Η προοπτική των µικρών και µεγαλύτερων αντιστάσεων του σήµερα βρίσκεται στον συνολικό αγώνα αντιπαράθεσης µε το σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα, µε την εξουσία των µονοπωλίων, µε τις ιµπεριαλιστικές συµµαχίες.

ΚΚΕ – Η μοναδική δύναμη που δίνει διέξοδο στη λαϊκή πάλη!

Το ΚΚΕ τεκµηριώνει στο πρόγραµµά του ότι ο λαός µπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα µε βάση τις δυνατότητες του σήµερα.

Μόνο η εργατική – λαϊκή εξουσία µπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά – λαϊκά συµφέροντα, µόνο η νέα σοσιαλιστική οικονοµική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστηµονικός σχεδιασµός στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας µπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής µας θα υπηρετήσουν τον εργαζόµενο άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δουλειά, ζωή, υγεία, ειρήνη και συνεργασία µε όλους τους λαούς.

Η συµπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και τις εκλογές είναι συµβολή στον αγώνα για αυτήν την προοπτική, για τη µόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: