Τολμάτε το καινούριο; – Ανασχηματισμός του τίποτα, με μπόλικο καθόλου και λίγο Ποτάμι

Όσοι περίμεναν θεαματικές αλλαγές και να… “τους φύγει το καφάσι” από τον ανασχηματισμό, τελικά έμειναν με τον Καφάση του Ποταμιού και μία από τα ίδια στο πηλίκο.

-Τολμάτε το καινούριο;

Έτσι έκλεινε το κλασικό πλέον προεκλογικό σποτάκι του Ν. Γιατρομανωλάκη, που έμεινε στην ιστορία ως ο υποψήφιος βουλευτής με το καφάσι.

Κι όλοι θα τον θυμόντουσαν για αυτό και για κανέναν άλλον λόγο, αν δε βρισκόταν μια θέση για αυτόν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Ένα σχήμα, στο οποίο βρήκε χώρο και ο Γ. Αμυράς ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, ένα άλλο φιντάνι του αλήστου μνήμης Ποταμιού, που έχει εκβάλει σχεδόν αυτούσιο στο κυβερνών κόμμα. Τα -ουκ ολίγα- φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως “κεντρώο άνοιγμα”, αλλά το αντισταθμίζει η απομάκρυνση του Θεοδωρικάκου από το Υπουργείο Εσωτερικών, τον οποίο θεωρούσαν κάποιοι πολύ… αριστερό.

Μεταξύ των νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, βρίσκουμε τη Σοφία Βούλτεψη ως υφυπουργό Μετανάστευσης, που έχει διάφορες “ψύχραιμες τοποθετήσεις” στο ενεργητικό της, για τους αριστερούς (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ) που έβαλαν εκατομμύρια μετανάστες στη χώρα. Αλλά και τον Γ. Στύλιο, ως υφυπουργό αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, που είχε πει στη Βουλή ότι η Λιάνα Κανέλλη “θέλει Κασιδιάρη”, αλλά ο ίδιος δε θα της κάνει τη χάρη να γίνει. Τότε ο Σαμαράς είχε αναγκαστεί να τον απομακρύνει, σήμερα ο Μητσοτάκης τον επαναφέρει στην κυβέρνηση, δείχνοντας πως “οι καλοί δε χάνονται”…

Οι βασικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση του Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που πυροδοτεί μεταξύ άλλων και προεκλογικά σενάρια, για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, και η τοποθέτηση του νεοφιλελεύθερου Κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας, στη θέση του Γιάννη Βρούτση, που θεωρούνταν καμένο χαρτί, αλλά αφήνει πίσω του επάξιο διάδοχο, σπεσιαλίστα στις ειδικές αποστολές για το κεφάλαιο, όπως η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Στο Υπουργείο Παιδείας, αλλάζουν τα πρόσωπα των υφυπουργών, αλλά στηρίζεται πλήρως η Κεραμέως και τα πεπραγμένα της.

Τελικά, εσείς… “τολμάτε το καινούριο”; Ή μήπως την αναπαλαίωση και την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων;

Όσοι περίμεναν θεαματικές αλλαγές, έμειναν τελικά με την προσμονή. Το κυβερνητικό σχήμα έχει σχεδόν ίδια υλικά και ακριβώς ίδια γεύση με το προηγούμενο. Προπαντός γιατί έχει τον ίδιο μάγειρα και -ακόμα πιο σπουδαίο- την ίδια ακριβώς συνταγή, όπως κάθε άλλη κυβέρνηση και κάθε αστικό κόμμα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: