Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, μοιάζει λίγο με νεκρό…

Το κίνημα αποδεικνύεται πολύ ΠΑΣΟΚ για να πεθάνει, αλλά ανίκανο να γίνει κάτι άλλο, όπως ας πούμε ο τρίτος παίκτης στην πολιτική σκηνή,  πχ. σαν τους Φιλελεύθερους στην Αγγλία.

Μπορεί οι Πασόκοι να έχασαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά το χούι θα τους φύγει τελευταίο. Ο Γερουλάνος καταγγέλλει ότι οι εργασίες του συνεδρίου δε συγκίνησαν πολλά μέλη, σε αντίθεση με το δικό του ψήφισμα, που έπιασε το σφυγμό των μαζών – γιατί ο Πωλ ξέρει να γίνεται ένα με τον κόσμο. Η Φώφη, ντυμένη στα κόκκινα, έμοιαζε να νοιάζεται πιο πολύ να βγαίνει χαμογελαστή στο φακό, και παρέπεμψε τους δελφίνους στο 2021, οπότε και θα γιορτάσουμε 200 χρόνια ΠΑΣΟΚ λήγει η θητεία της. Επικεφαλής της εσωτερικής αντιπολίτευσης θεωρείται ο Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι καν ο γνωστός Μίμης, που είχε χθες γενέθλια, αλλά δεν τα γιόρτασε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ενώ ο κόσμος αδιαφόρησε έως τρόλαρε ενεργά το συνέδριο, νοσταλγώντας το “παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο” – που ως σελίδα στο φβ είχε περισσότερους ακόλουθους από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δε θα είχαν θέση ενδείξεις σαν αυτήν

Το κίνημα αποδεικνύεται πολύ ΠΑΣΟΚ για να πεθάνει, αλλά ανίκανο να γίνει κάτι άλλο, όπως ας πούμε ο τρίτος παίκτης στην πολιτική σκηνή,  πχ. σαν τους Φιλελεύθερους στην Αγγλία. Ίσως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ΠΑΣΟΚ για να του αφήσει ζωτικό χώρο, και το σημεριινό ΠΑΣΟΚ πολύ ΝΔ για να ξαναβρεί το παλιό του εκλογικό κοινό. Και πώς να βρεις χώρο άλλωστε μεταξύ των δύο πόλων του σύγχρονου δικομματισμού, όταν συγκλίνουν στρατηγικά ολοένα και περισσότερο, ψάχνοντας επιμέρους διαφορές για να τις αναγάγουν στο κύριο.

Το ΠΑΣΟΚ είχε μια ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ντρόπιασε” την αριστερά, οπότε οι ψηφοφόροι του θα έπαυαν να ντρέπονται που είναι ΠΑΣΟΚ. Ως τότε όμως μετεξελίσσεται σταδιακά στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ (τον ανορθόδοξο), με τα χαμηλά ποσοστά και τη χαμηλή συσπείρωση. Κι οσονούπω ίσως γίνει μια γκρούπα του εξωκοινοβουλευτικού κέντρου, που όσο λιγοστεύει η απήχησή της, τόσο θα αυξάνονται οι διασπάσεις της. Και τότε θα μοιάζει το ίδιο με φάντασμα, σαν τα παλιά, χρεοκοπημένα στελέχη – Σημίτης, Πετσάλνικος, Κακλαμάνης με μουστάκι και άλλοι που πέρασαν μια βόλτα από το ΣΕΦ. Ακόμα κι αυτοί είχαν περισσότερη λάμψη από το σημερινό κομματάκι της Φώφης.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: