Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής ΧΑ

Το σωστό κριτήριο της δικής μας ψήφου πρέπει να είναι η αξίνα, για να ξεριζώσουμε μαζί με τους αγώνες μας, ό,τι σάπιο μας πνίγει…

Χτες βράδυ, η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο τα κόκκινα ψηφοδέλτιά της για το Δήμο Αθηναίων και το κεντρικό Περιφεριακό διαμέρισμα. Κι αν μπορεί να γίνει κάποιο συνολικό σχόλιο για τη βραδιά είναι πως ήταν γεμάτη μεστές ατάκες και μια ηχηρή διάψευση όσων νομίζουν πως οι κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται μαζί τους, έχουν ξύλινη γλώσσα. Σταχυολογούμε παρακάτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, που συμπυκνώνουν καλύτερα τη βραδιά και το πνεύμα της.

Στην αρχή ο Γιάννης Πρωτούλης έκανε σύντομο χαιρετισμό, μιλώντας μεταξύ άλλων για το σύγχρονο ραγιαδισμό που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε τάχα για να ακυρώσει το μνημόνιο και το εφάρμοσε μέχρι κεραίας: συκοφαντώντας αριστερές ιδέες -που τις ταύτισε στην Αττική με τις χωματερές, τη δουλειά τις Κυριακές και τα δωράκια στην πλουτοκρατία- δίνοντας μαθήματα λενινισμού για τη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών που τη χαιρέτισαν όλοι οι… αντι-ιμπεριαλιστές (Τραμπ, Τουσκ, Ερντογάν) και στήνοντας φιέστες για την καθήλωση των μισθών.

Από την παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε τη φράση που βάζουμε και στον τίτλο της ανάρτησης: το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην Αθήνα είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής χρυσής αυγής. Και όχι αυτοί που δικάζουν τόσα χρόνια τους νεοναζί, φωτογραφίζονται περιοδεύοντες με υπόδικους και συγκυβερνούσαν τέσσερα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και συνεχίζει τώρα με τους ακροδεξιούς καμένους χωρίς τον Καμμένο. Σημείωσε επίσης πως απέναντι από τη ΛΑΣΥ δεν είναι αυτοδημιούργητα ικανά πρόσωπα, αλλά οι υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν ή κυβερνούν.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ήταν όμως η συνέχεια με τις παρεμβάσεις κάποιων υποψήφιων από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αξίζει να παρακολουθήσετε στα βίντεο που ανέβασε το πόρταλ του 902.gr.

Η Άννα Βασιλάκη, εκλεγμένη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που διαχώρισε νωρίς τη θέση της, βγάζοντας συμπεράσματα για το ΣΥΡΙΖΑ ως στήριγμα του κεφαλαίου, και θεωρεί το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που λέει την αλήθεια.

Ο Στάθης Δρογώσης (με μπλούζα Ramones), ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την Ανοιχτή Πόλη και έκανε μία ακόμα γενναία αυτοκριτική -γιατί θέλει όντως θάρρος να παραδέχεσαι δημόσια τα λάθη σου, τόσο ανοιχτά. Παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε με βάση το θυμικό, αλλά το ένστικτο δεν οδηγεί πάντα σε σωστές πολιτικές κρίσεις και πως στηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ “βοηθήσαμε να ξεφτιλιστεί κάθε έννοια Αριστεράς”. Είπε πως μπορεί να έχει διαφορές με το ΚΚΕ, γιατί “οι καλλιτέχνες δυσκολευόμαστε να μπούμε σε κόμματα”, αλλά στο ερώτημα “ποιος θα μιλήσει για τον εργασιακό μεσαίωνα, τους φτωχούς, τους άνεργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, που είναι σαν άνεργοι” υπάρχει μόνο μία απάντηση: το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση…

Ο Γιώργος Στεφανάκης περιέγραψε το κάτεργο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις.

Η Γεωργία Αγιλάρα έκανε μια πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση, αναδεικνύοντας το κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και τη διέξοδο που μπορεί να δώσει και σε πολλούς πρόσφυγες -κάτι που βλέπει κι η ίδια ως παλιά πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια στον Πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Παλιούρας, απόστρατος υποστράτηγος της Αστυνομίας, που απάντησε μόνος του στο ερώτημα “τι δουλειά έχει ένας αξιωματικός του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτος με τους αγωνιστές”. Τόνισε τις δικές του καταβολές και τα οξυμένα προβλήματα, που μόνο υπέρ του λαού μπορούν να λυθούν. Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών που δε γίνεται για τα βοσκοτόπια του Βουκεφάλα, αλλά για το ΝΑΤΟ. Είπε πως πολλοί συνάδελφοί του βλέπουν ότι φυλάνε σιδερόφρακτες βίλες σε αριστοκρατικές συνοικίες αντί να φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών. Τους κάλεσε να απομονώσουν το φασιστικό φίδι της χρυσής αυγής. Και έκλεισε με αναφορά στην τιμή που απέδωσε το ΚΚΕ στους αξιωματικούς που αγωνίστηκαν μαζί του, προτρέποντας κι άλλους να ιχνηλατήσουν στα βήματα των 200 της Καισαριανής…

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης είπε ότι δέχτηκε το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης -“σιγά μην δεν το δεχόμουνα…” και πως ήρθε η ώρα να τους πάρουμε στο μάζωμα (παραμάζωμα). Πως πρέπει να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Αντιπολίτευση, γιατί δοκιμάσαμε κι είδαμε τι είδους “αντιπολίτευση” έκαναν τα άλλα αστικά κόμματα. Και έκλεισε λέγοντας πως στο κάτω-κάτω ο δικός μας ο κόσμος, οι κομμουνιστές, δεν πληγώνει κανέναν, μόνο χαρά δίνει..

Η Ελπίδα Νασιοπούλου, από την ιδιωτική εκπαίδευση (ένα κάτεργο που είναι ντροπή, όπως είπε η ίδια, με προγραμματισμένη ανεργία το καλοκαίρι και μαύρη εργασία) αλλά και πρωταθλήτρια Μάι-Τάι στο πρόσφατο παρελθόν, ζήτησε να μην αφήσουμε να πέσουν οι απαιτήσεις για τον άνθρωπο. Ενώ παραδέχτηκε πως για αρκετό καιρό ένιωθε ντροπή που είχε συμβάλει στην άνοδο μιας Αριστεράς που προωθεί την ενότητα από τα πάνω ή μια ενότητα του τύπου “έξω τα κόμματα, μέσα οι φασίστες”…

Από την παρέμβαση της Ελένης Ζαφειρίου, με τη ζεστή μελωδική φωνή, ξεχωρίσαμε την πολύ ωραία ατάκα πως “κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η αξίνα… για να ξεριζώσουμε μαζί με τους αγώνες μας ό,τι σάπιο μας πνίγει”. Ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως η αντιλαϊκή πολιτική υποστηρίζεται από τα θύματά της, γιατί το αφύσικο έγινε φυσικό -όπως έλεγε ο Μπρεχτ.

Ο Ηλίας Σιώρας από τον Ευαγγελισμό, έκλεισε αυτόν τον κύκλο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κυνηγούσαν στα εξωτερικά ιατρεία τους γιατρούς και τους απειλούσαν, γιατί έκαναν τα στραβά μάτια για το πεντάευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία. Σχολίασε το αίσχος της μεθαδόνης -που έδινε ο Χίτλερ στους ναζί αντί ηρωίνης. Και τόνισε πως “εμείς είμαστε για την υγεία του λαού το φως, αυτοί όλοι τους είναι το μισοσκόταδο ή το απόλυτο σκοτάδι”.

Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ψηφοδέλτια στο Δήμο και το αντίστοιχο περιφερειακό διαμέρισμα, με ανθρώπους από το εργατικό κίνημα, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, τη Νεολαία, την εκπαίδευση, τους επιστήμονες, τις γειτονιές και την Τοπική Διοίκηση Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα ονόματα στο ρεπορτάζ του 902.gr.

Από τις αξιοσημείωτες παρουσίες, έκπληξη ήταν αυτή της Αριάδνης Αλαβάνου, που έρχεται να προστεθεί σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπορεύονται το τελευταίο διάστημα με το ΚΚΕ. Ήταν κι αυτή ίσως ένας από τους λόγους που η ΕΡΤ δεν έδειξε ούτε πλάνο από την εκδήλωση μολονότι έστειλε συνεργείο για να το καλύψει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: