Το KKE, η Νομική Πάτρας και η σπέκουλα

Ο διαδικτυακός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κάνουν το άσπρο μαύρο με μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα.

Τις τελευταίες μέρες διακινείται διαδικτυακά, από συριζοτρόλ και “δεν είμαι Σύριζα αλλά” παλαιάς και τελευταίας εσοδείας, μια παραφιλολογία με αφορμή τη θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση της προγραμματιζόμενης ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση κατά της κατάργησης του νόμου ίδρυσης της Νομικής, στηλιτεύοντας τόσο το δήθεν “ενδιαφέρον” της ΝΔ για το μέλλον των αποφοίτων μιας ακόμα νομικής σχολής, την ίδια ώρα που προωθεί την ισοτίμηση δημόσιων ΑΕΙ και κολεγίων και σε αυτό τον κλάδο, όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση, που παρουσιάζει ως πανάκεια την ίδρυση σχολών, χωρίς το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας.

Την κατάργηση της σχολής επέκρινε και η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας, σημειώνοντας ότι με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των φοιτητών.

Λένε λοιπόν οι συριζαίοι με πολιτικά και μη, ότι υπάρχει υποκρισία των κομμουνιστών, επειδή το κόμμα καταψήφισε το άρθρο 36 του – έτσι κι αλλιώς εκτρωματικού – νόμου Γαβρόγλου, που προέβλεπε την ίδρυση της νομικής σχολής. Εκείνο που δε λένε, σκόπιμα φυσικά, είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο προέβλεπε τη δημιουργία πλειάδας σχολών, με μηδενικά ακαδημαϊκά κριτήρια και ανύπαρκτο πλαίσιο λειτουργίας. Επιπλέον, προέβλεπε και την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και η ένταξή του στο υπό σύσταση Ιστορικό – Αρχαιολογικό της Πάτρας με έδρα το Αγρίνιο. Δηλαδή συνεχιζόταν η άθλια πρακτική, που είχαν εγκαινιάσει και οι παλιότερες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, να συγχωνεύονται, να δημιουργούνται και να καταργούνται εν μία νυκτί τμήματα με τους αποφοίτους τους να γίνονται μπαλάκι, σε άλλη σχολή να μπαίνουν και από άλλη να αποφοιτούν, μην έχοντας ιδέα εξαρχής για το ποιο θα είναι το ακριβές αντικείμενο και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Εν προκειμένω μάλιστα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας τα μαθήματα του εν λόγω τμήματος, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος σπουδών μικρή ή καμία σχέση δεν έχει με το τυπικό πρόγραμμα ενός ιστορικού – αρχαιολογικού τμήματος ανά την επικράτεια. Ενδεικτικά να πούμε ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα μάθημα βυζαντινής ιστορίας ή αρχαιολογίας, ενώ αφθονούν, όπως είναι λογικό, τα μαθήματα πληροφορικής.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ αποδεδειγμένα έχει στάθει στο πλευρό των φοιτητών, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους, ακόμα κι όταν αφορούσαν τμήματα για τα οποία είχε αντιρρήσεις στην ίδρυσή τους. Εκείνοι που για επικοινωνιακούς λόγους σήκωσαν το θέμα της νομικής, επειδή το υπόλοιπο ούτε “πιασάρικο” είναι, ούτε βοηθάει το αφήγημα για το “ανακόλουθο” ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που επί διακυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν τίποτε για την επιδείνωση της θέσης χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών. Είναι οι ίδιοι που την ώρα που η ΝΔ μεθοδεύει την κατάργηση του ασύλου, ενάντια στην οποία διαδηλώνουν σήμερα στις 19.30 οι φοιτητές στα Προπύλαια, επιλέγουν να ασχοληθούν πρωτίστως με το ΚΚΕ. Το ποιος εξυπηρετείται από αυτό, είναι ηλίου φαεινότερο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: