“Το ΚΚΕ είναι σημείο αναφοράς. Είμαστε περήφανοι που είμαστε στο ίδιο μετερίζι!” – 101 ΚΚ και εργατικά κόμματα χαιρετίζουν το 21ο Συνέδριο

Αν κάποιοι νομίζουν πως το Συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα ασήμαντο γεγονός που δεν αφορά κανέναν, ας κάνουν έναν κόπο να δουν τη λίστα από τα δεκάδες κόμματα που χαιρετίζουν το 21ο Συνέδριο, για να δουν την πραγματική διάσταση του πράγματος.

Αν κάποιοι νομίζουν πως το Συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα ασήμαντο, περιφερειακό γεγονός που δεν αφορά κανέναν, ας κάνουν έναν κόπο να δουν εδώ τη λίστα από τα δεκάδες κόμματα (100 και υπάρχει συνέχεια…) που χαιρετίζουν το 21ο Συνέδριο, για να δουν την πραγματική διάσταση του πράγματος.

Εμείς στη συνέχεια αντιγράφουμε μερικές φράσεις από αυτά τα μηνύματα, που δε δείχνουν απλά τους συντροφικούς δεσμούς του ΚΚΕ με μια σειρά εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο, αλλά την εκτίμηση που απολαμβάνει για τη δράση του και τον σημαντικό ρόλο που παίζει διεθνώς στην ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτές είναι απλώς ένα μικρό δείγμα από όσα σταχυολογήσαμε ενδεικτικά…

Εμπνεόμαστε από τον ρόλο που έχει το ΚΚΕ

Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε στο ίδιο μετερίζι με το ΚΚΕ

Εκτιμούμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος

Γνωρίζουμε το σκληρό αγώνα που διεξάγει το ΚΚΕ ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις, τη συκοφαντία και τις προσπάθειες απαγόρευσης. Γνωρίζουμε και βλέπουμε ότι μόνο εσείς βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Το Solidnet, η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, η “Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση”, οι διεθνείς συναντήσεις, οι περιφερειακές συναντήσεις και επαφές, η ιστοσελίδα που λειτουργεί σε πολλές γλώσσες, όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου του ΚΚΕ.

Θυμόμαστε τα σοφά λόγια του ΚΚΕ πριν από μερικά χρόνια, όταν μας περιγράφατε την κατάσταση πολλών προοδευτικών εργατών, που είχαν εγκλωβιστεί στα δίχτυα της ρεφορμιστικής ιδεολογίας από όπου είναι δύσκολο να ξεφύγουν.

Το ΚΚΕ έχει γίνει ένας πυλώνας στην πάλη για την ήττα του ευρωκομμουνισμού και του σύγχρονου ρεβιζιονισμού και έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Το ΚΚΕ αποτελεί πηγή έμπνευσης και στήριξης για τους κομμουνιστές.

Είμαστε ευγνώμονες προς την ηγεσία του ΚΚΕ για το ενδιαφέρον του για τις συνθήκες της δουλειάς μας, για την υποστήριξη και τη βοήθεια των βουλευτών του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον αγώνα ενάντια στον αντικομμουνισμό.

Το Κόμμα σας αποτελεί παράδειγμα για το διεθνές κομμουνιστικό και προοδευτικό κίνημα.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη σας με την εργατική τάξη και τον λαό της Νοτίου Κορέας, όταν το ΚΚΕ συμμετείχε στο 2ο ιστορικό Συνέδριο του ΚΛΔ στη Σεούλ το 2019, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το τεράστιο κύμα του οπορτουνισμού και της αναθεώρησης (ρεβιζιονισμού), που συνέτριψε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ πολλά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, περιλαμβανομένου του ΚΚΣΕ, αποδείχτηκε αδύναμο ενάντια στο ΚΚΕ.

Στον απόηχο της αντεπανάστασης, όταν πολλά κόμματα λύγισαν και άλλαξαν κατεύθυνση, το ΚΚΕ έλαβε σημαντικά βήματα για να αξιολογήσει την κατάσταση και συνέβαλε καθοριστικά στην πρωτοβουλία για ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ένα σημαντικό ιστορικό κατόρθωμα για το οποίο το κίνημα τού οφείλει βαθιά ευγνωμοσύνη. Μέσω της δουλειάς του στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, το ΚΚΕ έχει προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα διευκολύνοντας τη διαδικασία έρευνας, συζήτησης και επεξεργασίας κοινών θέσεων των κομμάτων και συντονισμού της αλληλεγγύης τους, μεταξύ άλλων.

Το πρωτοπόρο ΚΚΕ στέκεται με αντοχή και σταθερότητα ως προπύργιο ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης

Το PKP-1930 και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα πάντα θα είμαστε ευγνώμονες για τον ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην έναρξη της ανασυγκρότησης και της παραπέρα ανάπτυξης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Σας ευχαριστούμε βαθιά για τη σταθερή στάση του ΚΚΕ που καταδικάζει τον αποκλεισμό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην επανάστασή μας.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στο ΚΚΕ για την έκφραση της αλληλεγγύης του προς τις διαμαρτυρίες των εργατών και των αγροτών και την καταδίκη της καταστολής που εξαπολύθηκε εναντίον τους. Αυτό το γεγονός αντανακλά για ακόμη μια φορά την πλούσια παράδοση του διεθνισμού του ΚΚΕ.

Ο μαχητικός σας διεθνισμός αποτελεί πηγή άντλησης δύναμης για λαούς σε άλλες ηπείρους, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ είναι ένας πυλώνας της αναγέννησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος μέσω της Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης αλλά και του Solidnet.

Εκτιμούμε βαθιά τις προσπάθειες των Ελλήνων κομμουνιστών στην υπεράσπιση των θεμελιωδών θέσεων της θεωρίας του μαρξισμού – λενινισμού – σταλινισμού, στην ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή και στην τελειοποίησή τους στη βάση της επαναστατικής πρακτικής.

Η συνεισφορά του ΚΚΕ, ως ενός αναπόσπαστου συνεργάτη στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, στην ανάπτυξη του Μαρξισμού – Λενινισμού, στο σημερινό πλαίσιο, είναι μεγαλειώδης και παραδειγματική.

Σας ευχαριστούμε βαθιά για το ρόλο που συνεχίζετε να εκπληρώνετε στην ανύψωση των διεθνών σχέσεων μεταξύ των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στον κόσμο και στην αποκατάσταση της ενότητάς τους υπό το φως των παραδόσεων της αγωνιστικής διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Το ΚΚΕ είναι ανάμεσα στα κόμματα που κρατούν ζωντανές τις διεθνιστικές ιδέες της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς και τα κομμουνιστικά κόμματα.

Σας ευχαριστούμε για τις πρόσφατες προσπάθειες του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο όπου καταγγείλατε την κλιμάκωση της καταστολής της λαϊκής εξέγερσης που εκτυλίσσεται στη χώρα μας από την ακροδεξιά κυβέρνηση και απαιτήσατε την προστασία του δικαιώματος στη ζωή και τη διαμαρτυρία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει επανειλημμένα αποδείξει τον σημαντικό του ρόλο στην προστασία των επαναστατικών κομμουνιστικών αρχών και στην αναπαραγωγή μαχητικών ταξικών δυνάμεων σε αυτόν τον νέο αιώνα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη του ΚΚΕ.

Δεν νιώθουμε μόνοι γιατί είναι στο πλάι μας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τη μαχητική του αλληλεγγύη.

Στο διεθνιστικό κομμάτι, το τιτάνιο καθήκον του ΚΚΕ στη δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου τα κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα και κινήματα έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν απόψεις και πείρα, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πάλη για τον Σοσιαλισμό.

Ακόμα εκτιμούμε την ανυποχώρητη αφοσίωση του ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό, τον ρεβιζιονισμό και τον ρεφορμισμό μέσα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, για την ενίσχυση των συνεπών μαρξιστικών – λενινιστικών, διεθνιστικών και επαναστατικών θέσεων.

Εδώ έρχεται η σπουδαία δουλειά του ΚΚΕ στα άλλα φόρουμ, όπως στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης. Χωρίς το ΚΚΕ, οι Οργανώσεις αυτές δεν θα λειτουργούσαν.

Το ΚΚΕ, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα παράδειγμα συνέπειας και αφοσίωσης στον αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό σκοπό.

Εκτιμάμε πραγματικά την αλληλεγγύη που εξέφρασε το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια στην πάλη μας ενάντια στην απολυταρχική μοναρχία και τους ιμπεριαλιστικούς της πάτρωνες.

Το ΚΚΕ καθοδήγησε και ενέπνευσε τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα διεθνώς να ενοποιήσουν τις θέσεις τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και βοηθώντας να διαμορφωθούν σωστές ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις.

Αυτό φαίνεται από το ότι το ΚΚΕ είναι σημείο αναφοράς, όπως επίσης και η δουλειά του για την ενότητα των εργαζόμενων, των φοιτητών, καθώς και τα εκλογικά του αποτελέσματα, σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το περιεχόμενο των συζητήσεών σας, η εμβάθυνση της θεωρητικής σας γραμμής, θα είναι για εμάς πολύτιμη βοήθεια στο έργο μας για την αναγέννηση ενός αληθινού Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας.

Ο ηρωισμός των αγωνιστών των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ συνεχίζει να μας καθοδηγεί σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες δυσκολίες και εχθρούς που και εκείνοι αντιμετώπισαν τότε στα βουνά και στους δρόμους.

Το ΚΚΕ συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κομμουνιστικού κινήματος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Το ΚΚΕ παραμένει ένα λαμπρό παράδειγμα ισχυρού αγωνιστικού εργατικού κόμματος, συνεπές στο μαρξισμό-λενινισμό, την επαναστατική στρατηγική και την ταξική πάλη.

Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ είναι ανεκτίμητη.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι η υπεράσπιση της κληρονομιάς της Μεγάλης Οκτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης και της ΕΣΣΔ, και η πάλη ενάντια στην επιδίωξη των αστικών δυνάμεων στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο να εξισώσουν το εργατικό κράτος και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση με το ναζιστικό καθεστώς και να απαγορεύσουν την κομμουνιστική ιδεολογία.

Και ο επίλογος, με το ιδιαίτερο μήνυμα του ΚΚ Ρεουνιόν (γαλλική κτήση στον Ινδικό) και την αναφορά στον Γρηγόρη Λαμπράκη και το στάδιο που φέρει το όνομά του!

Είναι σημείο των καιρών το ότι έχουμε ένα στάδιο που φέρει το όνομα του Λαμπράκη, ενός από τους πιο δημοφιλείς βουλευτές σας που δολοφονήθηκε το 1963. Ήταν 51 ετών. – ΚΚ Ρεουνιόν

Τα κόμματα που έχουν αποστείλει χαιρετιστήριο μήνυμα είναι τα εξής:

  1. 1. Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν
  2. 2. Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
  3. 3. Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό
  4. 4. Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας
  5. 5. Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής
  6. 6. Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας
  7. 7. Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
  8. 8. Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου
  9. 9. Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
  10. 10. Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ
  11. 11. Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (Βόρεια Μακεδονία)
  12. 12. Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία
  13. 13. Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
  14. 14. Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών
  15. 15. Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας
  16. 16. Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα
  17. 17. Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
  18. 18. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
  19. 19. Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία
  20. 20. Επαναστατικό Κόμμα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, Γαλλία
  21. 21. Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας
  22. 22. Εθνική Ένωση Κομμουνιστών (Γαλλία)
  23. 23. Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
  24. 24. Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
  25. 25. Κόμμα Εργασίας Γουατεμάλας
  26. 26. Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
  27. 27. Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
  28. 28. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελ Σαλβαδόρ
  29. 29. Κομμουνιστικό Κόμμα (Ελβετία)
  30. 30. Ελβετικό Κομμουνιστικό Κόμμα
  31. 31. Κόμμα Εργασίας Ελβετίας
  32. 32. Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ
  33. 33. Μαρξισμός-Λενινισμός σήμερα (ML Today), ΗΠΑ
  34. 34. Ομάδα Σίσο Ούντο, Ιαπωνία
  35. 35. Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας
  36. 36. Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)
  37. 37. Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
  38. 38. Κόμμα Τουντέχ Ιράν
  39. 39. Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
  40. 40. Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
  41. 41. Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
  42. 42. Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού
  43. 43. Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας
  44. 44. Κομμουνιστές της Καταλονίας
  45. 45. Ένωση του Λαού της Γαλικίας
  46. 46. Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ
  47. 47. Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)
  48. 48. Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)
  49. 49. Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
  50. 50. Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά
  51. 51. Κολομβιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα
  52. 52. Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, Νότια Κορέα
  53. 53. Κόμμα Λαϊκής Πρωτοπορίας, Κόστα Ρίκα
  54. 54. Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας
  55. 55. Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
  56. 56. ΑΚΕΛ (Κύπρος)
  57. 57. Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα Λάος
  58. 58. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
  59. 59. Οργάνωση του ΚΚΣΕ στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας
  60. 60. Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
  61. 61. Σοσιαλιστικό Κόμμα (Λιθουανία)
  62. 62.Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
  63. 63. Κόμμα του Κογκρέσου για την Ανεξαρτησία της Μαδαγασκάρης (AKFM)
  64. 64. Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
  65. 65. Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα – Εθνική Πολιτική Ένωση, Μεξικό
  66. 66. Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
  67. 67. Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης (Μολδαβία)
  68. 68. Κομμουνιστικό Κόμμα Μπανγκλαντές
  69. 69. Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
  70. 70. Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
  71. 71. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
  72. 72. Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
  73. 73. Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
  74. 74. Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν
  75. 75. Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης
  76. 76. Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα
  77. 77. Παραγουανό Κομμουνιστικό Κόμμα
  78. 78. Περουβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα
  79. 79. Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας
  80. 80. Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
  81. 81. Κομμουνιστικό Κόμμα Ρεουνιόν
  82. 82. Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας
  83. 83. Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
  84. 84. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας – ΚΚΣΕ
  85. 85. Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης
  86. 86. Ένωση Κομμουνιστικών Κομμάτων – ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης
  87. 87. Κομμουνιστές της Σερβίας
  88. 88. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
  89. 89. Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας
  90. 90. Κομμουνιστικό Κόμμα Σουαζιλάνδης
  91. 91. Σουδανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
  92. 92. Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
  93. 93. Κομμουνιστικό Κόμμα Σρι Λάνκα
  94. 94. Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Σρι Λάνκα (JVP Sri Lanka)
  95. 95. Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
  96. 96. Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
  97. 97. Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας – Μοραβίας, Τσεχία
  98. 98. Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (PKP 1930)
  99. 99. Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας
  100. 100. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας
  101. 101. Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: