Το ΚΙΝΑΛ απέσυρε την αφίσα με τον Κουσουρή μετά από αίτημά του

Επειδή θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998, ζητώ από το ΚΙΝΑΛ να αποσύρει τη συγκεκριμένη αφίσα.

Ξαφνικά το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε κι αυτό τον αντιφασισμό. Και έτσι έβγαλε μια σειρά αφίσες με θύματα των χρυσαυγιτών, όπως αυτή με τον Δ. Κουσουρή, θεωρώντας πως μπορεί να βγάλει πολιτική υπεραξία με ξένα κόλλυβα.

Ο τελευταίος, που κινείται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ πως δεν ρωτήθηκε ποτέ σχετικά και ζήτησε να αποσυρθεί η αφίσα, κάτι που όντως έγινε πριν λίγη ώρα. Ο Δ. Κουσουρής εξηγεί το σκεπτικό του και λέει πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει ευθύνη για την άνοδο του φασισμού αλλά και ειδικότερα για τη συγκάλυψη της εναντίον του επίθεσης το 1998, όταν ήταν στέλεχος της ΕΑΑΚ και της ΕΦΕΕ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφερα πάντοτε βαρέως την ετικέτα του θύματος της φασιστικής βίας ήταν γιατί, μεταξύ άλλων, αποτελεί στοιχείο μιας δημόσιας εικόνας που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ανεξάρτητα από τη δική μου βούληση, εμπειρία και αντίληψη. Παραμονές της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, μου έλαχε να δω μια φωτογραφία και το όνομά μου ακόμα και σε αφίσα του ΚΙΝΑΛ που καλεί στην αυριανή συγκέντρωση της Τετάρτης -κάτι για το οποίο ούτε ρωτήθηκα, ούτε συναίνεσα. Επειδή, για λόγους που εξήγησαν ήδη στα σόσιαλ μήντια πολλοί φίλοι και σύντροφοι, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998, ζητώ από το ΚΙΝΑΛ να αποσύρει τη συγκεκριμένη αφίσα.

(…)

Όλοι αύριο στο εφετείο!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: