Το γαρ πολύ του οπορτουνισμού… – Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κοντονή και αυτός τον σταλινισμό…

Μετά την παραίτηση Κοντονή και τη γενική κατακραυγή, σπεύδουν να ζητήσουν τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των κατάδικων στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας.

Της οπορτουνιστικής αριστεράς – που ούτε καν αυτό δεν είναι- ο “σταλινισμός” της έφταιγε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ένα κουβάρι μετά από την παραίτηση Κοντονή και τις δηλώσεις του για τις επίμαχες διατάξεις του νέου Π.Κ. που μπορεί να ρίξεις στα μαλακά τους κατάδικους χρυσαυγίτες. Το γραφείο τύπου του κόμματος σχολίασε πως ο Κοντινής αναπαράγει τα fake news της ΝΔ εξυπηρετώντας ξένα προς την Αριστερά συμφέροντα -κάτι σαν πράκτορας της Δεξιάς δηλαδή. Ενώ ο Κοντονής απάντησε για τους λόγους της παραίτησής του και για τον νέο ΠΚ (που δε συνδέεται με αυτήν όπως λέει), κατηγορώντας με τη σειρά του τους συντάκτες του σχολίου για σταλινισμό μια συκοφαντία.

Παράλληλα υπάρχουν φήμες ότι η υποθεσή του θα εξεταστεί με το ερώτημα της διαγραφής…  Ενώ ένας άλλος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παρασκευόπουλος, λέει πως ο Κοντονής έχει ουσιαστικά δίκιο, οι σχετικές διατάξεις είναι όντως προβληματικές, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή καθώς τελείωνε η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να παραδοθεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, που συνολικά είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

Την ίδια στιγμή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μαζέψουν με τροπολογίες της τελευταίας ώρας τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής και όσων ψήφισαν από κοινού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως με τον παλιό Ποινικό Κώδικα έπρεπε να τελεσιδικήσει πρώτα η απόφαση για να υπάρξει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ενώ τώρα αυτό είναι στην ευχέρεια του Υπουργείου Εσωτερικών, για αυτό και ζήτησε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από το ΥΠ.ΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως οι σχετικές διατάξεις αποτελούν δωράκι προς τους κατάδικους χρυσαυγίτες. Και αυτό δείχνει καθαρά τα όρια του καθεστωτικού “αντιφασισμού” του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολιάζει και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη “πλυντήριο” για την ανοχή που υπήρξε από το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση, όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων- δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο του Ποινικού Κώδικα ήταν ακόμη χειρότερο και μετριάστηκε κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη την περίοδο.

Φυσικά, αυτός ο Ποινικός Κώδικας “υιοθετήθηκε” στη συνέχεια και από την κυβέρνηση της ΝΔ, γεγονός που μπορεί να μην είχε άμεση νομική συνέπεια για την υπόθεση της ΧΑ, είχε όμως τη δική της πολιτική σημασία.

Αρκετά, λοιπόν, με την υποκρισία και τον όψιμο “αντιφασισμό” ορισμένων. Δεν φτάνει που ως κυβερνήσεις ευθύνονται για την καθυστέρηση της δίκης, δίνοντας -εκτός των άλλων- πάτημα στους χρυσαυγίτες εγκληματίες προκλητικά να ζητάνε, μέσα από νομικά τερτίπια, ελαφρυντικά, τώρα προσπαθούν να “ξεπλυθούν” και για τις αλλαγές που ουσιαστικά από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: