Το Φεστιβάλ θα ολοκληρώσει το ταξίδι του με επιτυχία – Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό!

Η αντοχή του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το γεγονός ότι παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος πολιτικός – πολιτιστικός θεσμός για τη νεολαία στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή διάσταση, θεσμός που διαρκώς εξελίσσεται, ανανεώνεται και αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν ότι έρχεται να καλύψει πολύ ουσιαστικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Α. Τρίτσης” στο Ίλιον έχει ξεκινήσει.

Οι εθελοντικές εργασίες εκατοντάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ολοκληρώνονται, το πλούσιο πρόγραμμά του διαδίδεται με όλους του τρόπους, ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, παντού. Περιλαμβάνει σημαντικές πολιτικές συζητήσεις και εκδηλώσεις, με κορύφωση τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου 25/9, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μέρα που ως γνωστόν θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, πέντε σκηνές με παράλληλη λειτουργία, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, θέατρο, εκθέσεις, βιβλιοπωλείο, αθλητικές επιδείξεις, παιχνίδια, θεματικά στέκια, “διεθνούπολη” με τη συμμετοχή δεκάδων Κομμουνιστικών Νεολαιών από όλο τον κόσμο κ.ά.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Φεστιβάλ θα ολοκληρώσει για ακόμα μία χρονιά το ταξίδι του στην Αθήνα με επιτυχία. «Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό…».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε ήδη αποδείξει έμπρακτα και όχι στα λόγια, ότι οργανωμένα και συλλογικά, χωρίς συμβιβασμό με τις δυσκολίες της πανδημίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μαζική πολιτική δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μας, τη διοργάνωση πληθώρας πολιτικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κορυφαία το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, παίρνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών του σε όλη την Ελλάδα.

Το τριήμερο του Φεστιβάλ στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας θα αποτελέσει ξανά πραγματική «ανάσα» στην αποπνικτική καθημερινότητα για χιλιάδες λαού και νεολαίας. ΕΚΕΙ έχει ήδη δοθεί το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς:

  • -Για τους μαθητές που επέστρεψαν στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο με την τσάντα παραγεμισμένη από τα μεγάλα μορφωτικά κενά της τηλεκπαίδευσης και τα απανωτά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, τόσο ώστε δεν έμεινε καθόλου χώρος για μέτρα προστασία της Υγείας τους και για ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  • -Για τους χιλιάδες που «απεγκλωβίστηκαν» από την ανώτατη εκπαίδευση, εξαιτίας της συνολικής ανεπάρκειας του σχολείου, αλλά και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και σπρώχνονται στα ιδιωτικά κολλέγια, στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, γιατί αυτό απαιτεί η καπιταλιστική οικονομία και οι ευρωπαϊκές «βέλτιστες» θα λέγαμε «πρακτικές» στην εκπαίδευση.
  • -Για τους φοιτητές που δίνουν συνέχεια στον αγώνα για να γίνουν «#foitites_ksana», να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα με όλα τα μέτρα προστασίας της Υγείας τους, διεκδικώντας αναβαθμισμένες και δωρεάν σπουδές, στήριξη για το καυτό πρόβλημα των ενοικίων και της φοιτητικής στέγης, σε ένα πανεπιστήμιο ολοκληρωμένης μόρφωσης χωρίς επιχειρηματική λειτουργία, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, πειθαρχικά και διαγραφές.
  • -Για τους νέους στο έτος της μαθητείας, τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ και των ΙΕΚ, που έδωσαν και δίνουν αγώνες για να μην υποβαθμιστούν οι σχολές τους, να πληρώνεται και να ασφαλίζεται η πρακτική τους άσκηση, να έχουν βιβλία και καθηγητές.
  • -Για τους εργαζόμενους, με τις ανάγκες «ορισμένου χρόνου» και το ανελέητο κυνηγητό των πιστοποιητικών, για τους εργαζόμενους delivery που νιώθουν στο πετσί τους αυτό το διάστημα τις διατάξεις του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη και εκβιάζονται με απόλυση αν δε δεχτούν να γίνουν …“συνεργάτες”, για αυτούς που αφήνουν πίσω τους μια θέση στον ήλιο της τουριστικής σεζόν και αναζητούν εκ νέου μια θέση στον ήλιο μέσα στον κυκεώνα της εργασιακής ζούγκλας κι ενώ η κυβέρνηση, συνεχίζοντας στο δρόμο της προηγούμενης, εντείνει την επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
  • -Για όσους θέλουν να υποδεχτούν τους πυρόπληκτους από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και να συμβάλλουν στην έκφραση της αλληλεγγύης.
  • -Για όσους θέλουν να παλέψουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, να υποδεχτούν νέους από προγράμματα απεξάρτησης, να ενημερωθούν και να διεκδικήσουν ενίσχυση της πρόληψης και αύξηση της χρηματοδότησης των κέντρων απεξάρτησης.
  • -Για τις νέες κοπέλες που θέλουν να συζητήσουν και να μάθουν τις πραγματικές αιτίες γύρω από το ζήτημα της γυναικείας ανισοτιμίας.
  • -Για όσες και όσους αναζητούν απαντήσεις σε σύνθετα επίκαιρα προβλήματα.

Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον Σοσιαλισμό», μπορεί να δώσει ουσιαστική απάντηση στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις κάθε νέας και νέου γύρω από τα καθημερινά προβλήματα, την ανασφάλεια, την οργή, τα φαινομενικά αδιέξοδα και κυρίως να προσανατολίσει τη σκέψη και τη δράση.

Η αντοχή του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το γεγονός ότι παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος πολιτικός – πολιτιστικός θεσμός για τη νεολαία στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή διάσταση, θεσμός που διαρκώς εξελίσσεται, ανανεώνεται και αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν ότι έρχεται να καλύψει πολύ ουσιαστικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Γιατί έρχεται  να ρίξει το φως του στο σκοτάδι του χυδαίου ατομισμού και της υποκουλτούρας που πλασάρεται, να δώσει θάρρος και ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, να υπενθυμίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι υπάρχει μία κρίσιμη μάζα νέων που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα σε «δύσκολους καιρούς».

Πρόκειται για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που ηγούνται στην οργάνωση αγώνων και διεκδικήσεων για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, που έρχονται σε επαφή με την προοδευτική Τέχνη, που διαδίδουν την ιστορική αλήθεια κόντρα στην ενορχηστρωμένη παραχάραξη της σύγχρονης αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που μορφώνονται παλεύουν και δημιουργούν εμφορούμενοι από ανώτερες αξίες και ιδανικά.

Είναι αυτές οι νέες και οι νέοι που δίνουν το χέρι σε όποιον σηκώνεται, γιατί ξέρουν καλά τι δύναμη κρύβει μέσα του ένας που πάει να σηκωθεί.

Το ραντεβού έχει δοθεί. Θα είναι όλοι εκεί. Μικροί και μεγάλοι, παλιοί και νέοι, μαζί με χιλιάδες που θα έρθουν και φέτος για πρώτη φορά.

Ιάσονας Φανός,
μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή: Έθνος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: