Το ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη Λαγού

Ευελυπιστούμε πως οι ελληνικές αρχές θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες για τη σύλληψη και μεταφορά του στην Ελλάδα, πριν ο κατάδικος νεοναζί διαφύγει σε χώρα εκτός ΕΕ.

Λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής του, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, που είχε εκλεγεί με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής -ακριβώς για να απολάβει αυτής της ασυλίας, εν όψει της καταδίκης του, άλλο αν στη συνέχεια τα έσπασε με τον Μιχαλιολάκο και “ανεξαρτητοποιήθηκε”.

Η ψηφοφορία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, 25 ψήφισαν κατά και 10 λευκό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών για την εγκληματική δράση της ΧΑ. Αναμένουμε αν θα συλληφθεί και μεταφερθεί-εκδοθεί κανονικά στη χώρα μας, για να εκτίσει την ποινή του, καθώς ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την πιθανή διαφυγή του σε χώρες εκτός ΕΕ, ενώ χτες υποβλήθηκε και σε έλεγχο για κορονοϊό -κάτι που παραπέμπει σε ετοιμασίες για μια πιθανή αναχώρηση στο εξωτερικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: