Την Κυριακή 14 Μάη στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 14 του Μάη πραγματοποιείται για 37η χρονιά η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Παράλληλα διοργανώνονται πορείες και από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή 14 του Μάη πραγματοποιείται για 37η χρονιά η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Παράλληλα  διοργανώνονται πορείες και από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα. Στην Αττική η εκκίνηση θα δοθεί στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Στις 9:30 π.μ. η Πορεία θα φτάσει στη Νέα Μάκρη, στις 12 μ. στη διασταύρωση της Ραφήνας, στη 1:30 μ.μ. στο Πικέρμι, στις 2:30 μ.μ. στην Παλλήνη, στις 5:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή. Ο τερματισμός θα γίνει στις 6:30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με εκδήλωση υποδοχής, που θα περιλαμβάνει ομιλία, χαιρετισμούς και συναυλία.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6:45 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6:30π.μ.

Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

1) Από Ίλιον

6:50 π.μ Δημαρχείο Πετρούπολης

7:00 π.μ ΟΤΕ Ιλίου (Ιδομενέως)

7:05 π.μ Εκκλησία Αγ. Αναργύρων

7:10 π.μ Καματερό- «Μελίνα»

2) Από Χαλάνδρι (Επιτροπή Ειρήνης Αγ.Παρασκευής)

7:00 π.μ Πλατεία Χαλανδρίου (πάρκιγκ)

7:10 π.μ  εκκλησία Αγ. Παρασκευής

3) Από Νέο Ηράκλειο

6:45 π.μ Ν.Ηράκλειο «Τρία Αστέρια»

7:00 π.μ Νέα Ιωνία – ΟΤΕ

4) Από Άγιο Δημήτριο

6:30 Δημαρχείο

12μ επιστροφή από τη Ραφήνα

5) Από Πειραιά

6:15πμ     Δημοτικό Θέατρο

6:30 πμ   Κορυδαλλός – Πλειάδες

6:45 π.μ  Νίκαια – Περιβολάκι

6) Από Κερατσίνι

6:45 π.μ Πλατεία Λαού

7) 2ο Διαμέρισμα

6:45π.μ  Ν. Κόσμος –  Φρατζή 68

7:00π.μ  Γούβα –  Φιλολάου και Μετεώρων

7:05π.μ  Παγκράτι – Φιλολάου και Ιφικράτους

8) Από Ελευσίνα

16:00 Δημοτικό Παρκινγκ για Αγ. Παρασκευή

9) Από Ανατολικά

6:20 π.μ Ηλιούπολη – Mουσείο Εθνικής Αντίστασης

6:30 π.μ Δάφνη-Γυμναστική Ακαδημία

6:35 π.μ Υμηττός-Πλατεία Δημαρχείου

6:45 π.μ Βύρωνας-Πλατεία ταπητουργείου

6:55 π.μ Καισαριανή- Υμηττού (Αγιος Νικόλαος)

7:05 π.μ Ζωγράφου – Πλατεία Γαρδένιας

 

* ΜΕΤΡΟ: Αγ.Παρασκευή & Υπουργ. Εθνικής Αμυνας

* Προαστιακός:  Δήμος Παλλήνης

*Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα της ΕΕΔΥΕ: 210 3844853, 210 3844854

Την Κυριακή 14 Μάη στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 14 Μάη στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ακολουθεί η Διακήρυξη της ΕΕΔΥΕ:

«Νέοι και νέες, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα  για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη ΣΥΡΙΑ,  τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.

54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρχουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο» των λαών και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλη. Η πείρα διδάσκει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, με στρατιωτικά μέσα. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την  παιδεία,  για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει στο λαό νέα αβάσταχτα μέτρα, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα μείωση του αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις, κ.α., δίνοντας ταυτόχρονα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, καταβάλλοντας για ΝΑΤΟικές δαπάνες δισεκατομμύρια Ευρώ.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις, στους πολέμους. Η συμφωνία της κυβέρνησης στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ευρωστρατό και την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ,  η στοίχιση  των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις ανάγκες του ΝΑΤΟ, η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές, αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα σχέδια της αστικής τάξης και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης που διαθέτει τη βάση της Σούδας και τις άλλες στρατιωτικές Βάσεις για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της  ΕΕ στην περιοχή, όπως δείχνει και το πρόσφατο πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ, στη Συρία.

Καταδικάζουμε την επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους, για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής  αστικής τάξης και  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Η πάλη του λαού θα δυναμώνει στο βαθμό που απορρίπτει τα απατηλά συνθήματα περί  «εθνικής ενότητας» – «εθνικής ομοψυχίας» – «εθνικών στόχων» και κατανοεί πως είναι αντίθετα τα συμφέροντα  των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της  πλουτοκρατίας, με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Ο μύθος ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, έχει καταρριφθεί από πλήθος γεγονότων μεταξύ των οποίων η διατήρηση της κατοχής στην Κύπρο για 43 χρόνια και η επιθετικότητα του τουρκικής αστικής τάξης και του κράτους της, το οποίο ως μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει συστηματικά τα ελληνικά σύνορα,  εκτοξεύει απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, φτάνοντας μέχρι του σημείου της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης που έχει καθορίσει  τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην  ανατολική Μεσόγειο καμία σχέση δεν έχει με τις προσφυγικές ροές, ούτε με την ασφάλεια της χώρας, όπως προβάλλει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και χρησιμοποιείται  στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιβάλλεται να καταδικαστεί η επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία,για την απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης  των προσφύγων, ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα, μαζική δράση.  Ο λαός μας έχει υποχρέωση να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό και να προστατέψει τα σύνορα της χώρας, υπερασπιζόμενος τα δικά του συμφέροντα ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και την πολιτική που οδηγεί τον ίδιο και τα παιδιά του στο πολεμικό σφαγείο. Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι ανοικτό. Ο πόλεμος  στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτος κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την ιστορική και την πρόσφατη πείρα.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον Τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα, μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία

Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΗ 2017

Εκκίνηση: 8:00 π.μ. – Τύμβος Μαραθώνα // Τερματισμός και Συγκέντρωση: 6:30 μ.μ. – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: