Τι απέγινε ο ακτιβισμός; – Υποψήφιος με τον Πατούλη ο Παναγιώτης Μήλας των “Angels”

Ο Μήλας είχε γίνει γνωστός καθώς η ομάδα του είχε διασώσει πολλά σκυλιά από την κακοποίηση. Στην πραγματικότητα, πέραν από την όποια εντύπωση μπορεί να προκαλεί οπτικά η συνύπαρξη Πατούλη κι ενός υποψηφίου με “αντισυμβατική” εμφάνιση, καμιά ιδιαίτερη έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός.

Ως “υποψηφιότητα – έκπληξη” διαφημίζεται εκείνη του Παναγιώτη Μήλα, ιδρυτή της εθελοντικής ομάδας Angels, που κατεβαίνει υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη. Ο Μήλας είχε γίνει γνωστός καθώς η ομάδα του είχε διασώσει πολλά σκυλιά από την κακοποίηση. Στην πραγματικότητα, πέραν από την όποια εντύπωση μπορεί να προκαλεί οπτικά η συνύπαρξη Πατούλη κι ενός υποψηφίου με “αντισυμβατική” εμφάνιση, καμιά ιδιαίτερη έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός. Εκ των πραγμάτων ο εθελοντισμός, ανεξάρτητα από τα ευγενή κίνητρα πολλών όσων συμμετέχουν, δένει άψογα με τις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικής, που εκφράζει και ο Πατούλης ως εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια. Αυτές δεν είναι άλλες από την ολοένα και μεγαλύτερη μετακύλιση αρμοδιοτήτων του κοινωνικού κράτους στη λεγόμενη κοινωνία των πολιτών, χαρακτηριστική έκφραση της οποίας είναι οι εθελοντικές ομάδες και σε μεγαλύτερο επίπεδο, οι ΜΚΟ. Αυτό δε σημαίνει φυσικά καταδίκη των εθελοντικών δράσεων, αλλά διαπίστωση πως από μόνες τους, χωρίς να χτυπούν την επιλογή του κράτους να μπαλώνει τρύπες μέσω αυτών, είναι ιδιαίτερα εύκολα ενσωματώσιμες.

Το μόνο που μας προξενεί εντύπωση είναι, πως τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσίευμα πριν λίγους μήνες, η οργάνωση “Angels” είχε αναστείλει τη λειτουργία της, για “σοβαρούς προσωπικούς λόγους” του Μήλα. Δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς πρόβλημα είχε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κι ευελπιστούμε να το έχει ξεπεράσει. Σε κάθε περίπτωση είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προεκλογικού αγώνα, δεν γνωρίζουμε αν το αυτό ισχύει και για την αναβίωση της ομάδας του.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: