Θύματα “οργισμένων διαδηλωτών” και υπερκόπωσης οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με την “Αριστερά” του ευρωκοινοβουλίου

Ψηφίσματα δικαιολόγησης της βάρβαρης αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών κατέθεσαν “Δεξιοί” και “Αριστεροί” στο ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Ψηφίσματα – Ξέπλυμα της αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών έφεραν στο ευρωκοινοβούλιο τόσο “συντηρητικοί” όσο και “προοδευτικοί” της ΕΕ, σε μια ευγενή άμιλλα διαπιστευτηρίων στην αστική νομιμότητα και την καταστολή ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Το πρώτο ψήφισμα συνυπογράφεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους και τους Συντηρητικούς μεταρρυθμιστές, ενώ το δεύτερο από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινος και την “αριστερά” της GUE/NGL.

Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποια φράση ανήκει σε ποιο από τα δυο ψηφίσματα, αφού το  πρώτο θυμίζει ότι με βάση το «χάρτη» η ελευθερία της συνάθροισης και του λόγου «υπόκεινται σε περιορισμούς που προβλέπονται από το νόμο και που είναι αναγκαίοι σε μια δημοκρατική κοινωνία για τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας και της δημόσιας τάξης», ενώ το δεύτερο υπογραμμίζει ότι «οι περιορισμοί των θεμελιωδών δικαιωμάτων πρέπει να σέβονται τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας». Δηλαδή καλώς υπάρχουν οι περιορισμοί, αλλά μην το παρατραβάμε βρε αδερφέ.

Σχεδόν αυτολεξεί τα δυο ψηφίσματα καταδικάζουν «τις δυσανάλογες παρεμβάσεις των κρατικών αρχών κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών και ειρηνικών διαδηλώσεων» και προτρέπουν «τα κράτη μέλη να μην κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών». Ρέστα όμως δίνουν οι “προοδευτικοί” όταν παρουσιάζουν τους αστυνομικούς ως “θύματα'” των διαδηλωτών, αλλά και … υπερκόπωσης: “Η Αστυνομία, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και πολλά θύματα, λειτουργεί σε δύσκολες συνθήκες, ιδίως λόγω της εχθρότητας ορισμένων διαδηλωτών, αλλά και λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας”. Πώς το έλεγε κάποτε ο Βύρων Πολύδωρας για τα ηρωικά ΜΑΤ που κάθονται ως ακούνητα στρατιωτάκια και γίνονται σάκος του μποξ για διμοιρίες διαδηλωτών με πέτρες και ρόπαλα; Ε αυτό, αλλά με αριστερό πρόσημο βεβαίως βεβαίως.

Άλλη μια “αριστερή” τομή στο ψήφισμα είναι πως ζητά από τα κράτη – μέλη:  «να διασφαλίσουν ότι όλα τα όπλα (εννοεί του εξοπλισμού της Αστυνομίας) υπόκεινται σε ανεξάρτητη αξιολόγηση και δοκιμάζονται πριν εισαχθούν στην αγορά»! Γιατί το πρόβλημα ας πούμε με τις πλαστικές σφαίρες και τις κρότου λάμψεις που ακρωτηριάζουν κόσμο στη Γαλλία είναι ότι δεν έχουν το κατάλληλο ISO.

Παραφωνία σε αυτό κλίμα σύμπνοιας και ομοψυχίας υπέρ του τσακίσματος των βίαιων διαδηλωτών που στοχοποιούν κουρασμένα όργανα της τάξης η στάση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, που κατήγγειλαν σε όλους τους τόνους τα νέα αντιδραστικά αυτά σχέδια, που δεν αποτελούν παρά μία ακόμα απόδειξη πως τα περί “άλλης”, “δημοκρατικής” Ευρώπης “των λαών” δεν είναι παρά φληναφήματα που αδυνατούν να κρύψουν το κατάμαυρο πρόσωπο αυτής της ιμπεριαλιστικής ένωσης.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: