«Θεωρούμε το ηρωικό ΚΚΕ, κόμμα των προγόνων μας, και δικό μας κόμμα» – Χαιρετιστήριο μήνυμα μελών του Συλλόγου «Ιτζεδίν απόγονοι πολιτικών κρατούμενων των Φυλακών Καλαμίου» προς το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Στηρίζουμε ολόψυχα τους αγώνες του ΚΚΕ και ευχόμαστε η επιτυχής και γόνιμη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του να συμβάλλει αποφασιστικά στους αγώνες που εμπνέονται από τις ηρωικές παρακαταθήκες των προγόνων μας, στις νικηφόρες αποφασιστικές αναμετρήσεις που έρχονται!

Ως μέλη του Συλλόγου “Ιτζεδιν απόγονοι πολιτικών κρατούμενων των Φυλακών Καλαμίου” , απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στο 21ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του κόμματος των προγόνων μας.

Του ιστορικού ηρωικού κόμματος που ενέπνευσε και εμψύχωσε τους προγόνους μας και συνεχίζει να μας εμπνέει σε όλους τους μεγάλους και μεγαλειώδεις αγώνες του Λαού μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Του κόμματος που ήταν και είναι ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής και ο καθοδηγητής της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού μας για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

   Το καθεστώς της άρχουσας τάξης πάσχισε συστηματικά και μεθοδικά να πτοήσει το φρόνημα των πρωτοπόρων κομμουνιστών, των αγωνιστών κατά του μοναρχοφασισμού, εκείνων που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση του θρυλικού Ε.Α.Μ. και του ΕΛΑΣ, της ραχοκοκαλιάς της Εθνικής μας Αντίστασης και των μαχητών του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού, θαβοντας τους σε μπουντρούμια -όπως το φρούριο του Ιτζεδίν- βασανίζοντας και εκτελώντας.

Νόμιζε πως έτσι θα κατέστειλε και θα εξόντωνε τους επαναστάτες, τους κομμουνιστές, κάθε δημοκρατική και ανεξάρτητη φωνή.
Χρόνια μετά την αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση-κατοχή και την κατάπαυση των πολεμικών συγκρούσεων ταξικού Εμφυλίου πολέμου, όσο έμενε νωπή η μνήμη της ένοπλης πάλης και ο τρόμος του καθεστώτος για το συγκροτημένο ισχυρό, λαϊκό κομμουνιστικό κίνημα, το Ιτζεδίν συνέχιζε να λειτουργεί ως χώρος εγκλεισμού και μαρτυρίου πολιτικών κρατουμένων, ως τόπος σωματικής και ψυχικής φθοράς.
Εκείνο που κρατούσε αλύγιστους αυτούς τους μαχητές ήταν το κόμμα μας, το γεγονός ότι ήταν «αμετανόητοι κομμουνιστές» -όπως έγραφαν οι ταυτότητες κρατουμένων στο κολαστήριο του Ιτζεδίν. Ήταν η βαθιά τους πεποίθηση, η προσήλωσή τους στην κομμουνιστική κοσμοθεώρηση, η αφοσίωσή τους στον ανιδιοτελή αγώνα με αυταπάρνηση για τα ιδεώδη της Σοσιαλιστικής Επανάστασης και του Κομμουνισμού.

Στήριγμα και απαντοχή τους ήταν ο πατριωτικός τους αντιιμπεριαλισμός, συνδυασμένος οργανικά με τον επαναστατικό τους διεθνισμό, η ηρωική αντιφασιστική νίκη με πρωτοπόρο τον Κόκκινο Στρατό και την αυτοθυσία του Σοβιετικού Λαού:
Κοίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
άλλος ήλιος έχει βγει σ’ άλλη θάλασσα άλλη γη…

Ήταν η ελπίδα τους για την αφύπνιση του βασανισμένου λαού, που
«αν ξυπνήσει μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»
Για όλα αυτά, εμείς, ως απόγονοι των Πολιτικών Κρατούμενων των Φυλακών Καλαμίου πασχίζουμε για τη διάσωση και την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου και του ιστορικού χώρου του Ιτζεδίν, ως οργανικό κομμάτι σε «ευρύ δίκτυο διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης με μουσεία και μνημεία για τα πιο σημαντικά γεγονότα της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, της Ιστορίας του Κόμματος, κυρίως της δεκαετίας του ’40 και του ΔΣΕ» (Θέση 5).

Ευελπιστούμε στην περαιτέρω «διεύρυνση των δεσμών του Κόμματος με νέες δυνάμεις και ιδιαίτερα με απογόνους αντιστασιακών, μαχητών του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων, ανεξάρτητα από τη σημερινή τους πολιτική τοποθέτηση» (Θέση 5).
Ως φυσικοί απόγονοι, αλλά και ως συνεχιστές της ιδεολογίας και των αγώνων των κρατουμένων, τιμούμε την μνήμη τους και τους αγώνες τους, εμπνεόμαστε από τα πάθη και τα ιδανικά τους και αγωνιζόμαστε για την προστασία του Ιτζεδίν και της Ιστορίας του από τη λήθη και την απαξίωση.

 Δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να δηλώσουμε ότι η Ιστορία του τόπου και των αγώνων των ανθρώπων μας δεν ξεχνιέται, αλλά στέκεται όρθια, όπως τα ιδανικά εκείνων που πότισαν τον χώρο με τα νιάτα και το αίμα τους.
Σε αυτό το πνεύμα θεωρούμε το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, «που έχει συγκεντρώσει μια τεράστια πείρα άνω των 100 χρόνων» (θέση 1), κόμμα των προγόνων μας και δικό μας κόμμα, κόμμα της ελπίδας και του αγώνα για την επαναστατική προοπτική του λαού, του τόπου μας και όλων των λαών.
Στηρίζουμε ολόψυχα τους αγώνες του ΚΚΕ και ευχόμαστε η επιτυχής και γόνιμη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του να συμβάλλει αποφασιστικά στους αγώνες που εμπνέονται από τις ηρωικές παρακαταθήκες των προγόνων μας, στις νικηφόρες αποφασιστικές αναμετρήσεις που έρχονται!

 Όμως εγώ το ξέρω όπως και συ το ξέρεις

όσο υπάρχει έστω κι ένας σπόρος μοναχά
για τη βροχή και για τον άνεμο
το δάσος δεν θα τελειώσει ποτέ.  


   Υπογράφουν μέχρι σήμερα 18/6/2021 περισσότερα απο 400 μέλη του Συλλόγου  

“Ιτζεδιν απόγονοι πολιτικών κρατούμενων των Φυλακών Καλαμίου

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: