Θανάσης Παφίλης – Το πρώτο άρθρο του Συντάγματος της λαϊκής εξουσίας θα γράφει «Καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Την κυβέρνηση της “νατοϊκής πυρηνικής αριστεράς” έβαλε στο στόχαστρό του ο βουλευτής του ΚΚΕ, ξεσκεπάζοντας τις ψευδεπίγραφες διακηρύξεις του Σύριζα περί “προοδευτικής συνταγματικής μεταρρύθμισης”.

Τη σούπα της συναίνεσης μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων στη συνταγματική αναθεώρηση, που διακόπτεται μόνο από εκατέρωθεν κορώνες μικροπολιτικών στοχεύσεων σχετικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας. χάλασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση.

Επεσήμανε αυτό που όλοι άλλοι αποκρύπτουν, ότι το υπό συζήτηση σύνταγμα είναι αυτός της αστικής τάξης, γεγονός που αποτελεί κοινή αφετηρία και «άγια των αγίων» κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Για το λόγο αυτό παραμένουν άθικτα άρθρα που αποτελούν «αγκωνάρια του συστήματος» και «10 εντολές του Μωυσή.

Τόνισε το γεγονός πως μένουν ανέγγιχτες οι διατάξεις που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σχολίασε καυστικά την άρνηση του Σύριζα να κάνει δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ για απαγόρευση απόκτησης πυρηνικών και χημικών όπλων. Υπενθυμίζοντας ότι παλιότερα ο Σύριζα είχε ως «σημαία» το ζήτημα αυτό, πλέον ως κυβέρνηση της «Νατοϊκής πυρηνικής αριστεράς» αρνήθηκε το πιο βασικό πράγμα, δηλαδή ότι δε «θέλουμε πυρηνικά στη χώρα μας», χαρακτηρίζοντάς το ντροπή και ξεφτίλα.

Πρόσθεσε πως ακόμα και το νερό, ό,τι δίνει η φύση τα «έχετε βγάλε στο σφυρί», ενώ σημείωσε σκωπτικά πως όλη η ακίνητη περιουσία έχει παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, σε σημείο που «δεν ξέρουμε αν καμιά μέρα θα πάμε σπίτι μας και έχει πουληθεί». Αναφέρθηκε σε μια σειρά διατάξεων που παραμένουν άθικτες, από τις δεκάδες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών μέχρι και τη διατήρηση της κατάστασης πολιορκίας που αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό.

Μίλησε για τις διακηρύξεις για τα κοινωνικά δικαιώματα, χαρακτηρίζοντάς τις «απάτη» κι αναρωτήθηκε τι σημαίνει “όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης”, αν οριοθετείται στα 500 ή στα 300 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι νέοι. Σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις “για την ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”, “ποιος σοφός σκέφτηκε την έννοια της εποικοδομητικής ψήφου εμπιστοσύνης”, “συγχαίροντας” την κυβέρνηση για την αποκατάσταση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Σχετικά με το μη διαχωρισμό κράτους εκκλησίας που διαιωνίζει η νέα πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης, υπογράμμισε πως δε γίνονται ούτε πράγματα που αστικά κράτη έκαναν πριν 200 χρόνια.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως ο λαός θα πάρει την εξουσία και τότε θα υπάρξει το σύνταγμα του λαού, του μέλλοντος και της ελευθερίας, του οποίου το πρώτο άρθρο θα γράφει πως καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: