Θανάσης Παφίλης: Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας μέχρι να φύγουν οι βάσεις του θανάτου

Η ιστορία των ξένων βάσεων «είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά εγκλήματα, με δολοφονίες ολόκληρων λαών, με διάλυση χωρών, με οργάνωση πραξικοπημάτων, με εξαπόλυση βρώμικων πολέμων», γι’ αυτό «σε όλη την ανθρωπότητα, όσοι στέκονται όρθιοι, τις ονομάζουν βάσεις του θανάτου».

«Το ΚΚΕ σαλπίζει συναγερμό, θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να φύγουν οι βάσεις και να υπάρξει μια άλλη κοινωνία, όχι του πολέμου, αλλά της ειρηνικής συμβίωσης των λαών», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, η οποία συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Υπογράμμισε πως κοροϊδεύουν και εξαπατούν όταν ονομάζουν «αμυντική» αυτή τη συμφωνία, καθώς η ιστορία των ξένων βάσεων «είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά εγκλήματα, με δολοφονίες ολόκληρων λαών, με διάλυση χωρών, με οργάνωση πραξικοπημάτων, με εξαπόλυση βρώμικων πολέμων», γι’ αυτό «σε όλη την ανθρωπότητα, όσοι στέκονται όρθιοι, τις ονομάζουν βάσεις του θανάτου».

Ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε πως η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανικοΝΑΤΟική βάση δεν είναι αμυντική πολιτική, ούτε προστατεύει την άμυνα της χώρας. Όπως είπε, σήμερα απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας η «σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ Τουρκία, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και φωνές από το αστικό στρατόπεδο λένε πως «σε μια περίπτωση κρίσης είμαστε μόνοι μας».

Παράλληλα, κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρωτύτερα ότι τάχα η συμφωνία για τις βάσεις θα φέρει «ασφάλεια» στην Ελλάδα. Έτσι, εξήγησε ότι αυτές οι βάσεις εξυπηρετούν το συνολικό επιθετικό σχεδιασμό των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και την περικύκλωση της Ρωσίας. Επίσης, θύμισε πως υπάρχουν δηλώσεις από το Ιράν και τη Ρωσία που λένε ότι οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θα αποτελέσουν στόχο.

Με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απύθμενη υποκρισία», αφού η δική του κυβέρνηση άνοιξε το στρατηγικό διάλογο. Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι νέες βάσεις που προβλέπονται σε αυτή τη συμφωνία ήδη λειτουργούν κανονικά. «Στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί, στο Στεφανοβίκειο λειτουργεί, η επέκταση της βάσης της Σούδας στο Μαράθι έγινε. Τα έκανε όλα αυτά και χωρίς καν να τα περάσει από τη Βουλή και τώρα λέει προσωρινό πάγωμα. Για ποιο λόγο, για να αποσπάσουμε μια δήλωση από τις ΗΠΑ;», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ αυτό που λένε είναι «να τα λύσετε με την Τουρκία, αλλά προσοχή να μη διαταραχθεί η σχέση με το ΝΑΤΟ», γιατί «προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και θα την κάνουν είτε αν συρθεί σε συμφωνία η Ελλάδα είτε με θερμό επεισόδιο».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: