Θα τους ζήλευαν και οι φασίστες! – “Γνωστοί άγνωστοι” βεβήλωσαν αντιφασιστικό γκράφιτι της ΚΝΕ

Βεβήλωσαν το γκράφιτι με το άθλιο σύνθημα “η πάλη ενάντια στον φασισμό ξεκινάει με τη μάχη ενάντια στον μπολσεβικισμό”. Η ΚΝΕ τους απαντάει: “Παίρνουν τη σκυτάλη από Άδωνι-Μπογδάνο και επαναφέρουν τη θεωρία των δύο άκρων. Τους κάνουμε ξεκάθαρο: Η φωνή των κομμουνιστών ούτε “σβήνει”, ούτε “λερώνεται”, το δε γκράφιτι θα αποκατασταθεί σύντομα.”

Πριν από κάποιους μήνες, μέλη της ΚΝΕ φιλοτέχνησαν στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ ένα γκράφιτι για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, με το σύνθημα: τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός! Αυτό προφανώς ενόχλησε κάποιες ομάδες “γνωστών-αγνώστων”, που επέλεξαν να υπογράψουν με το σήμα των αναρχικών και με αντικομμουνιστικό ζήλο που θα ζήλευαν οι φασίστες έγραψαν το άθλιο σύνθημα: “η πάλη ενάντια στον φασισμό ξεκινάει με την πάη ενάντια στον μπολσεβικισμό”. Ούτε καν θεωρία των δύο άκρων δηλαδή, αφού τα παιδιά έβαλαν προτεραιότητες…

Η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ σημειώνει στη σχετική καταγγελία της.

«Είναι να απορεί κανείς: Έχουν καταλάβει τι βεβήλωσαν; Ένα γκράφιτι αφιερωμένο στην τιτάνια προσπάθεια του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικού λαού και των αντιστασιακών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη για να τσακιστεί ο φασισμός! Ένα γκράφιτι που απεικονίζει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να κυματίζει πάνω στο Ράιχσταγκ! Μια εικόνα – σύμβολο που στοιχειώνει τους φασίστες (και όχι μόνο όπως αποδείχθηκε) σε όλο τον πλανήτη!

Αυτοί οι “γνωστοί – άγνωστοι”, παίρνοντας τη σκυτάλη από Άδωνη και Μπογδάνο, επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων, την επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία εξισώνεται η πιο απάνθρωπη ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, ο φασισμός – ναζισμός, με τον κομμουνισμό, που διατρανώνει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Σε μια περίοδο που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι πιο έντονα από ποτέ, που φουντώνει η συζήτηση μεταξύ των φοιτητών για το ποια είναι η διέξοδος από την κατάσταση που ζούμε, σε μια περίοδο μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων αυτές οι ομάδες προσφέρουν για άλλη μια φορά υπηρεσίες στο σημερινό σύστημα. Τους κάνουμε ξεκάθαρο: Η φωνή των κομμουνιστών ούτε “σβήνει”, ούτε “λερώνεται”, το δε γκράφιτι θα αποκατασταθεί σύντομα.

Ό,τι και να κάνουν συνεχώς θα πληθαίνουν οι φωνές στους φοιτητές που φωνάζουν: “Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός”!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: