Θ. Παφίλης στον Χατζηνικολάου: “Εμείς δεν πάμε στην εξέδρα, είμαστε στο γήπεδο και βάζουμε και γκολ!”

Η ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος σε κάθε κυβέρνηση, προχώρησε κυρίως με ανυπακοή. Εμείς κάναμε οργανωμένη ανυπακοή, με υγειονομικά μέτρα, που δεν παίρνει πουθενά η κυβέρνηση, ούτε στις συγκοινωνίες, ούτε σε χώρους δουλειάς.

Ο Θανάσης Παφίλης μίλησε σήμερα το απόγευμα στο Νίκο Χατζηνικολάου, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός ως οικοδεσπότης, μολονότι ο καλεσμένος του δε βρισκόταν καν στο studio, για να μιλάει με ισότιμους όρους.

Παρόλα αυτά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν χειμαρρώδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων.

Δε ρίξαμε εμείς λάδι στη φωτιά, η κυβέρνηση το έριξε.

Αντί να συζητάμε σήμερα πώς και ποια μέτρα πρέπει να παρθούν για τον κορονοϊό, πώς θα ενισχυθεί η δημόσια υγεία, τι μέτρα θα παρθούν για τις συγκοινωνίες, συζητάμε για τη χουντικού τύπου απόφαση της κυβέρνησης, εν ονόματι της πανδημίας.

Έχετε δει πώς ήταν οι αστυνομικοί σήμερα; Ο ένας πάνω στον άλλον. Εισπράξαμε σήμερα ένα όργιο αυταρχισμού. Δεχτήκαμε ξαφνική επίθεση από την αστυνομία. Δείξτε πώς ήμασταν εμείς και πώς ήταν οι αστυνομικοί, χωρίς μάσκες. Μη μας κόλλησαν και κορονοϊό σήμερα.

Εμείς δεν πάμε στην εξέδρα κ. Χατζηνικολάου, παίζουμε στο γήπεδο και βάζουμε και γκολ, τέτοιο γκολ βάλαμε και σήμερα. Ήμασταν συνεπείς σε αυτό που ζητήσαμε: να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με όλα τα μέτρα. Η ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος σε κάθε κυβέρνηση, προχώρησε κυρίως με ανυπακοή. Εμείς κάναμε οργανωμένη ανυπακοή, με υγειονομικά μέτρα, που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στις συγκοινωνίες, ούτε σε χώρους δουλειάς.

Μας όρμηξαν, με έπιασαν και με τραβούσαν, παραλίγο και τον Γραμματέα μας. Κανένας σεβασμός, κυριολεκτικά φασιστική αντίληψη. Έκαναν πέντε συλλήψεις στο σορό, έκαναν έναν τουλούμι στο ξύλο, στον άλλον έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία. Ρωτήσαμε τι έκαναν, μας είπαν “τίποτα”, και απαντήσαμε: αφήστε τους ελεύθερους να φύγουμε. Όταν ξεκινήσαμε να φύγουμε, έγινε γενικευμένη επίθεση. Καθαρά τυχαίο είναι πως δεν είχαμε νεκρούς και θύματα. Ήταν πρωτοφανής επίθεση, με ασύστολη ρίψη χημικών, τα ΜΑΤ χτυπούσαν όποιον έφευγε προς Ομόνοια. Ήταν προειλημμένη απόφαση. Η επίθεση έγινε μόλις ξεκινήσαμε να φύγουμε. Αυτή είναι η αλήθεια και προκαλώ όποιον θέλει, να βγει να μιλήσουμε.

Τηρήσαμε με ακρίβεια όσα μέτρα λένε οι λοιμωξιολόγοι. Αλήθεια η κυβέρνηση τα τηρεί; Στο μετρό τα τηρεί; Στα εργοστάσια που γίνεται χαμός τα τηρούν; Στα λεωφορεία τηρούν τα υγειονομικά μέτρα; Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε αυστηρά μέτρα. Η κυβέρνηση όμως χρησιμοποιεί την πανδημία για να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί φτάσαμε ως εδώ, γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο από τον Μάη.

Εμείς να τηρήσουμε τα μέτρα, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατεβάζει βιομηχανία αντεργατικών μέτρων, βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά -γιατί αυτό κάνει τόσο καιρό, δεν έχει σταματήσει να παίρνει μέτρα από τη Βουλή. Δε θα μας φιμώσουν, το καταλαβαίνει αυτό ο ελληνικός λαός. Ο στόχος τους ήταν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για τις ευθύνες και να ξηλώσουν σιγά-σιγά και τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Σχετικά με τα fake-news, για τα οποία κατηγορεί η κυβέρνηση το ΠΑΜΕ:

Εμένα με έπιασαν, μου σκίσανε τις κουμπότρυπες από το πουκάμισο, με τραβούσαν για να με πάνε μέσα, έριξαν χημικά στα πόδια ενός πολιτικού αρχηγού. Έκαναν αλήτικη επίθεση όταν φεύγαμε, αυτό το ζήσαμε ζωντανά. Το ΚΚΕ δεν κάνει ΕΦΕ, μιλάει με στοιχεία. Η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντι την κοινωνία με την άθλια πολιτική της που στέλνει ανθρώπους στον θάνατο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: