Θ. Παφίλης: «Οι Βάσεις δεν είναι κέντρα διασκέδασης – Θα μακελευτεί ο ελληνικός λαός για τους Αμερικάνους, τα μονοπώλια και τα πετρέλαια;» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εγκληματική για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής η συμφωνία με τις ΗΠΑ που μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό επιθετικό ορμητήριο με απρόβλεπτες συνέπειες…Δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές αντίθετοι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες, απ’ όλους τους χώρους που αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Ποτέ μέχρι σήμερα, καμία χώρα δεν παρέδωσε σε ξένη χώρα όλη την στρατιωτική και πολιτική υποδομή της, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Θ. Παφίλης χαρακτήρισε «εγκληματική για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής» τη συμφωνία με τις ΗΠΑ που «μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό επιθετικό ορμητήριο με απρόβλεπτες συνέπειες», ενώ χαιρετίζοντας τους χιλιάδες διαδηλωτών που την ώρα της συζήτησης στη Βουλή, διαδηλώνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις στη χώρα είπε: «δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές αντίθετοι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες, απ’ όλους τους χώρους που αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η ιστορία των βάσεων στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με το αίμα των λαών, είναι βάσεις θανάτου και όχι «προοδευτικές» που προσπάθησε να τις χαρακτηρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου «η απύθμενη υποκρισία σπαέι όλα τα ρεκόρ…Δεν ξέρατε τα σχέδια των Αμερικάνων για τις Βάσεις; Αφού τα υπογράψατε όλα. Τι είναι οι Βάσεις; Κέντρα διασκεδάσεως;».

Ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε παραμύθι τα περί αμυντικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των βάσεων, παλιών και νέων, είναι ενταγμένες στον γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ ενάντια σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά κυρίως για την περικύκλωση της Ρωσίας, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: