ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών ΚΚΕ: Να μη ξεσπιτωθεί κανένας πρόσφυγας! Να πολεμήσουμε τον καπιταλισμό που γεννά την προσφυγιά!

H κυβέρνηση της NΔ, αξιοποιώντας τη νομοθεσία και της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωράει στην απαράδεκτη εκδίωξη χιλιάδων – 11.000 έως 15.000 – προσφύγων, μεταξύ αυτών οικογενειών και παιδιών, από δομές φιλοξενίας, ανάμεσα σε αυτές διαμερίσματα σχετικών προγραμμάτων. 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΙΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!

Να Πολεμήσουμε Τον Καπιταλισμό Που Γεννά Την Προσφυγιά!

Την Πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης Που Εγκλωβίζει Τους Πρόσφυγες!

H κυβέρνηση της NΔ, αξιοποιώντας τη νομοθεσία και της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωράει στην απαράδεκτη εκδίωξη χιλιάδων – 11.000 έως 15.000 – προσφύγων, μεταξύ αυτών οικογενειών και παιδιών, από δομές φιλοξενίας, ανάμεσα σε αυτές διαμερίσματα σχετικών προγραμμάτων. 

Επιπλέον, διακόπτεται ακόμα και αυτό το ελάχιστο χρηματικό μηνιαίο βοήθημα των 90 ευρώ, ενώ από 01-09-2020 οι όποιες προπληρωμένες κάρτες των αιτούντων άσυλο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για αγορές και όχι για ανάληψη μετρητών.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σε ολόκληρη τη χώρα, από την 1η Ιούνη 2020 ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος “ESTIA”, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος “Filoxenia”.

Η ΑΠΑΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ!

Ειδικότερα, εκατοντάδες πρόσφυγες θα αναγκαστούν το επόμενο διάστημα να εγκαταλείψουν τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά που θα καταλήξουν. Τυπικά οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν άσυλο εδώ και 5 μήνες το ελάχιστο έως και 3 χρόνια το μέγιστο, δεν δικαιούνται πλέον φιλοξενία στις δομές και θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην με ίδια μέσα. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζουν καθόλου ελληνικά και βέβαια ελάχιστες πιθανότητες έχουν να βρουν εργασία, ειδικά στις παρούσες συνθήκες. Οι τσέπες τους είναι άδειες από χρήματα είτε γιατί τους τα πήραν δουλέμποροι αλλά και διότι ήδη τα τελευταία 5 χρόνια πληρώνουν αδρά για τις ανάγκες επιβίωσης, επιβεβαιώνοντας ότι ο πακτωλός χρημάτων της ΕΕ οδηγήθηκε στις τσέπες των επιχειρηματιών και ΜΚΟ που θησαύρισαν πάνω από τον πόνο των ξεριζωμένων.

Υπογραμμίζεται ότι η “έξωση” των προσφύγων λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο όπου παραμένουν οι κίνδυνοι της πανδημίας και ενώ υποτίθεται ότι συνεχίζονται τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί όχι μόνο για τη στέγασή τους, αλλά και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ένταξη στην εργασία κ.λπ., προδιαγράφοντας τραγικές συνέπειες στη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση χαιρέτιζε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση και παραπέρα καλλιεργούσε τη λογική της διαχείρισης του εγκλωβισμού τους αξιοποιώντας τους ως διαπραγματευτικό χαρτί στα μεταξύ τους παζάρια.

Ως Τ.Ε Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ  καλούμε το λαό της Δυτικής Αθήνας, τα παιδιά και τα εγγόνια των δικών μας ξεριζωμένων:

    • να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. 

 

  • Να απομονώσουν τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή, όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των “ανοιχτών συνόρων”. Να βροντοφωνάξουμε ότι στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων του τελευταίου αιώνα, ο φασισμός – ρατσισμός δε θα περάσει!

 

  • Να κατανοήσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν τα μεροκάματα και να ασκηθεί πίεση σε όλους τους εργαζόμενους. Για να βρουν δουλειά θα τους εκμεταλλευτούν άγρια τα δουλεμπορικά γραφεία και η εργοδοσία.
  • Να κατανοήσουν το βρώμικο ρόλο της ΕΕ, που σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση έχουν καταστήσει τη χώρα ειδική οικονομική ζώνη, όπου, όταν χρειάζεται θα γίνεται διαλογή εργαζομένων, ανοίγοντας την κάνουλα των μετακινήσεων.

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:

 

  • Να μην πεταχτεί στο δρόμο κανένας πρόσφυγας και να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης.

 

  • Να διευκολύνονται άμεσα όσοι παίρνουν άσυλο για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους και για τη σχεδιασμένη και καθολική ένταξη από το κράτος κι όχι από τις ΜΚΟ στην κοινωνία για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, με την εξατομικευμένη στήριξη των προσφύγων και των οικογενειών τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους.
  • Να αρθεί η απαγόρευση χρήσης των προπληρωμένων καρτών των αιτούντων άσυλο αποκλειστικά για αγορές και όχι για ανάληψη μετρητών.
  • Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.

ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: