“Τα συνθήματα του ΚΚΕ αναστατώνουν την κοινωνία…” – Προσαγωγή στελέχους του κόμματος στη Χαλκιδική

Προσαγωγή στην Ασφάλεια, πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» και απειλές για να μην ξαναγίνει αφισοκόλληση επειδή «δημιουργείται πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας» (!) ήταν τα αστυνομικά «μέτρα» ενάντια στην… αναστάτωση από αυτήν την αφίσα.

Προσαγωγή στην Ασφάλεια, πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» και απειλές για να μην ξαναγίνει αφισοκόλληση επειδή «δημιουργείται πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας» (!) περιλαμβάνονταν στα «μέτρα» που πήρε η αστυνομία για να βάλει εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 28/11, η αστυνομία επέβαλε το παραπάνω πρόστιμο σε στέλεχος του ΚΚΕ που λίγη ώρα πριν είχε αναρτήσει αφίσες του Κόμματος στην πόλη, παρά το γεγονός ότι είχε μαζί του βεβαίωση μετακίνησης. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε στην «προσαγωγή» του, αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας και στη συνέχεια στην Τροχαία με το επιχείρημα ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν είχαν πάνω τους μπλοκ προστίμων (!), ενώ έψαχναν μήπως του φορτώσουν και τίποτα άλλο, ακόμα και από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ενήργησαν μετά από ανώνυμες καταγγελίες κάποιων «ευαίσθητων» που ενοχλήθηκαν από το σύνθημα της κεντρικής αφίσας του ΚΚΕ «LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ», που καλεί σε διεκδίκηση για τα δικαιώματα σε ζωή, υγεία, δουλειά. Χαρακτηριστικά της στάσης της αστυνομίας είναι τα λεγόμενα της αξιωματικού της Τροχαίας ότι «δημιουργήθηκε αναστάτωση στην κοινωνία του Πολυγύρου» και ότι το παραπάνω σύνθημα της αφίσας «δημιουργεί πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας». Δεν έλειψαν μάλιστα και οι «παραινέσεις», κατά την αποχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ, λέγοντάς του ότι αυτήν τη φορά δεν προχώρησαν σε δίωξη για παράνομη αφισοκόλληση, αλλά να μην το ξανακάνει…

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ αναδεικνύει ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης πρωτοπόρων αγωνιστών, κομμουνιστών σε όλη τη χώρα.

Η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί «να παρθεί πίσω το απαράδεκτο πρόστιμο! Να σταματήσει εδώ και τώρα η άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Η μάσκα είναι για προστασία της υγείας μας και όχι φίμωτρο των διεκδικήσεών μας. Οσο και να τους ενοχλεί θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της δουλειάς μας».

Κρεσέντο αυταρχισμού

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό περιστατικό στοχοποίησης της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ έρχεται λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο στην Αλεξανδρούπολη, όπου η προσπάθεια φίμωσης του Κόμματος συνεχίζεται με νέα κλήση της δημοτικής αρχής στην Οργάνωση για «γραπτές εξηγήσεις» για την ανάρτηση πανό.

Θυμίζουμε ότι περιστατικό αναίτιας προσαγωγής και μάλιστα συνδικαλιστικού στελέχους είχαμε και στα Γιάννενα, όπου την επόμενη μέρα της αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου και του οργίου καταστολής από την αστυνομία μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου προσήχθη στο ΑΤ, όπου δέχθηκε απειλές από αστυνομικούς για τη δράση του. Μάλιστα παραμονές της απεργίας έγινε προσπάθεια παρεμπόδισης εξορμήσεων συνδικάτων σε χώρους δουλειάς με αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν συνδικαλιστές και προκλητικά να ζητάνε «καταστατικά» των σωματείων, ενώ τη μέρα της απεργίας έγιναν μέχρι και προσαγωγές απεργών.

Τις κυβερνητικές προσπάθειες να εμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση καταγγέλλει και η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ, αφού τη μέρα της απεργίας στις 26 Νοέμβρη αστυνομικές δυνάμεις έστησαν από νωρίς το πρωί μπλόκα, απειλώντας με πρόστιμο όποιον κατευθυνόταν προς την πλατεία και επιχειρώντας να απαγορευτεί η συγκέντρωση από σωματεία, στην οποία τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: ΡιζοσπάστηςΡιζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: