Τα πράγματα είναι νόμος, αλλάζουν… – Ο Ριζοσπάστης αποχαιρετά το Θάνο Μικρούτσικο

Ο Ριζοσπάστης αφιερώνει στον μεγάλο συνθέτη ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο και ένα χορταστικό αφιέρωμα.

Ο Ριζοσπάστης κυκλοφόρησε ξανά σήμερα, μετά το φύλλο του Σαββατοκύριακου, και η πρώτη σελίδα του δε θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, παίρνοντας τα δικά του λόγια που συμπυκνώνουν τη διαλεκτική σκέψη για την κοινωνική εξέλιξη: τα πράγματα αλλάζουν, αυτό είναι νόμος. Το θέμα είναι να τα αλλάξουμε στη σωστή κατεύθυνση, να μην επιτρέψουμε το χάος.

Άλλες επτά σελίδες είναι αφιερωμένες στο Θάνο Μικρούτσικο και στο εσωτερικό της εφημερίδας. Εκτός από το ρεπορτάζ από τη χτεσινή πολιτική κηδεία του συνθέτη και τις συγκινητικές ανακοινώσεις που απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον συνθέτη, βρίσκουμε άλλα δύο πολύ ενδιαφέροντα σημειώματα:

Έσβησες με ένα φύσημα τα φώτα της σκηνής

Από το τελευταίο παίρνουμε και το παρακάτω απόσπασμα.

Ο άνθρωπος που «χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», με τη ζωή και το έργο του, την παλικαρίσια στάση του απέναντι στην ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, μας έμαθε πολλά… Με κυριότερο: «Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να σπρώχνεις τα όριά σου, να κατακτήσεις το αδύνατο».

Και το: Πενήντα χρόνια συνεχούς προσφοράς

Μια χορταστική ματιά στο έργο του, ανά δεκαετία, που ξεκινά ως εξής:

Η μουσική για τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν η έμπνευσή του, η καταφυγή και η παρηγοριά του, το όπλο του, ο τρόπος της ελευθερίας του, η επικοινωνία του με τον κόσμο. Κοντά 50 χρόνια τώρα σειρές γενεών εμπνέονται, εμψυχώνονται, αισθάνονται, κατανοούν τον κόσμο και αγωνίζονται να τον αλλάξουν, συντροφιά με τη μουσική του, μέσα και από τη μουσική του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: