Τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα είναι για τις ταινίες – Μεγάλη αντιϊμπεριαλιστική πορεία από το ΥΠΕΘΑ στην Αμερικανική Πρεσβεία (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η διαδρομή της πορείας, από το ΥΠΕΘΑ στην πρεσβεία να ήταν ασυνήθιστη, ασυνήθιστοι είναι όμως και οι καιροί μετατροπής της μισής χώρας σε νατοϊκή βάση που διανύουμε.

Μπορεί η πορεία ως προς τη διαδρομή της να ήταν ασυνήθιστη, από το ΥΠΕΘΑ προς την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία), ασυνήθιστοι όμως είναι και οι καιροί που διανύουμε. Μπορεί διαχρονικά η Ελλάδα να ήταν στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και αφοσιωμένος νατοϊκός εταίρος, ωστόσο δεν τυχαίνει κάθε μέρα να υπάρχουν σχέδια για τη μετατροπή της μισής ελληνικής επικράτειας σε νατοϊκές βάσεις και δη με “αριστερή” κυβέρνηση. Τόση έκταση ελληνικού εδάφους δεν είχε παραχωρήσει ούτε η χούντα, τα κατάφερε όμως μια χαρά η φαιορόζ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έχει μάλιστα και σημειολογικό ενδιαφέρον ότι η πορεία περνάει από τη Μεσογείων – σαν τη Μεσόγειο που δένεται με νατοϊκά σκοινιά – ξεκινώντας από το υπουργείο του τοποτηρητή – μεντεσέ και καταλήγοντας στην εν Ελλάδι έδρα του μεγάλου αφεντικού. Στη διάρκεια της περνάει και μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς φασισμός και ιμπεριαλισμός πάνε πάντα χέρι-χέρι, αλλά και κοντά από το σημείο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη. Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη-Μπελογιάννη…

Το πλήθος μεγάλο και αποφασιστικό, κόντρα στον καιρό που έμοιαζε να έχει “ιμπεριαλιστικές” διαθέσεις, αλλά και το….Τσάμπιονς Λιγκ, με βασικά σύνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα το Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα». Χαρακτηριστική ήταν για μία ακόμη φορά η συμμετοχή στρατευμένων νέων στην πορεία, που διατράνωσαν με τον τρόπο τους πως δεν διατίθενται να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο επιχείρημα του Καμμένου, αλλά και άλλων απολογητών των βάσεων, πως αυτές θα αφήσουν και πέντε δεκάρες ή όπως το διατύπωσε ο γγ, “θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών” σε μια σειρά τομείς”. Αναφέρθηκε σκωπτικά στη γνωστή ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο” σημειώνοντας:

Αυτή η επιχειρηματολογία, που στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αποτυπώθηκε με τη γνωστή χιουμοριστική ατάκα “καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”, βρωμάει.

Και πράγματι εκπέμπει δυσωδία η αντίληψη πως η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο ιμπεραλιστικό άρμα του ΝΑΤΟ θα “δώσει ψωμί στον κοσμάκη”. Γιατί καλά να το λέει ο Γιώργος Κωνσταντίνου ή κάποιος άλλος πρωταγωνιστής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά όταν το λέει ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Πάντως, αν στις επόμενες εκλογές εκλείψει εκλογικά ο πολύτιμος αυτός δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμμαχήσει και με το Μαυρογιαλούρο. Έτσι κι αλλιώς έκανε κι εκείνος την αυτοκριτική του στην ταινία και τιμώρησε τους “διεφθαρμένους” του περιγυρού του. Ιδανικός κυβερνητικός συγκάτοικος, με “ηθικό πλεονέκτημα”.

Φωτογραφίες συνεργάτη και από Filio Magenta

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: