Τα αυγά και τα πασχάλια έχασε ο Νικολόπουλος: “Ρομπότ” του ΚΚΕ που θα έστρωνε κόκκινο χαλί για τον πρέσβη της Ρωσίας ο Πελετίδης

Το γαρ πολύ της θλίψεως που θα δει την πλάτη του νυν δημάρχου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες γεννά φαιδρά αποτελέσματα στη συλλογιστική του μεγάλου πουλέν της πατρινής δεξιάς.

Χθες ήταν μια γεμάτη μέρα για το Νίκο Νικολόπουλο, αφού και το τσολιαδάκι ντύθηκε, και το χέρι του ποδηλάτη Πάιατ έσφιξε και στον Πελετίδη επιτέθηκε με το δικό του, μοναδικό τρόπο. Είχε πρόγραμμα.

Μόνο που το γαρ πολύ της θλίψεως που θα δει την πλάτη του νυν δημάρχου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες γεννά φαιδρά αποτελέσματα στη συλλογιστική του μεγάλου πουλέν της πατρινής δεξιάς.

Επί της ουσίας οι κατηγορίες του κατά της δημοτικής αρχής που δεν έσπευσε να δώσει διαπιστευτήρια στον πρέσβη – ένας είναι ο πρέσβης – δε διαφοροποιούνται από εκείνες των άλλων ανθυποψηφίων του, όπως συριζαίος Ρώρος και ο πασόκος Αλεξόπουλος. Τους δίνει όμως τη δική του, απόλυτα αναγνωρίσιμη πινελά, σε ένα συνδυασμό χωροφυλακίστικου παραληρήματος και παχυλής ιστορικής αμάθειας.

Τα ψέματα ξεκινούν όπως είναι αναμενόμενο με το καλημέρα σας, καθώς ο “κόκκινος” Δήμαρχος (το λέει κι ειρωνικά. λες και θα προσβαλλόταν ο Πελετίδης με το χαρακτηρισμό) “Θεωρώντας προφανώς ότι τα Δημοτικά κτίρια ανήκουν στο …κόμμα του και όχι στους Πατρινούς και στην ιστορία της πόλης”, “κάλυψε την πρόσοψη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης με ένα γιγαντιαίο πανό που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στην πόλη μας τον Αμερικανό Πρέσβη”.

Αφενώς ο Πελετίδης δεν κάλυψε τίποτε και πουθενά, αφού το πανώ αναρτήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, με τη στήριξη προφανώς της δημοτικής αρχής, σίγουρα όμως δεν είναι κάποια προσωπική πρωτοβουλία του Πελετίδη, πολλώ δε μάλλον “κομματική” ενέργεια, εκτός κι αν το λαγωνικό ο Νικολόπουλος θεωρεί πως η επιτροπή είναι κομματική οργάνωση του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια αθωώνει το λατρεμένο του ποδηλάτη, επαναλαμβάνοντας όσα είπε κι ο Ρώρος περί διαφημιστικής προβολής της Πάτρας από την παρουσία του πρέσβη. Ο γύρος έγινε πάντως, με τη συμμετοχή του Πάιατ, οπότε πλέον αναμένουμε Αμερικανούς τουρίστες να κατακλύσουν την Αχαΐα για Πάσχα και καλοκαίρι. Τι, όχι;

Το ξεκαρδιστικό σημείο όμως έπεται, καθώς ο Νικολόπουλος αρχίζει αγράμματες κουτοπονηριές για να εμφανίσει τον Πελετίδη ως … ρωσόφιλο: “Φανταζόμαστε βέβαια, ότι εάν επρόκειτο για τον Πρέσβη της Ρωσίας, θα έστρωνε και κόκκινο χαλί, ενώ πιθανότατα  θα …αναρτούσε στο Δημαρχείο και το σφυροδρέπανο για να τον υποδεχθεί μεγαλοπρεπώς!”. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι δεν υπάρχει πια Σοβιετική Ένωση από το 1991, με τρόπο όμως, μην πάρει καμιά τρομάρα και δε ξαναβγάλει ποτέ τη φουστανέλα.

Το κρεσέντο δε σταματά εκεί, αφού κατηγορεί το “ρομπότ” του ΚΚΕ πως “προσβάλλει την πατροπαράδοτη φιλοξενία της Πάτρας, μέσω της ελεγχόμενης κομματικής του οργάνωσης;” Εδώ ο Νικολόπουλος μπερδεύει την πατροπαράδοτη φιλοξενία της Πάτρας με εκείνη της Τρούμπας, αλλά καθείς και οι προσλαμβάνουσές του.

Οι αιτιάσεις συνεχίζονται στον ίδιο τόνο ως την κατακλείδα, όπου υπόσχεται πως “η ετυμηγορία των Πατρινών  θα δώσει ηχηρό πολιτικό ράπισμα, σε όλους εκείνους που βάζουν πάνω από την πόλη μας, το κόμμα!”.

Το ράπισμα θα έρθει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κάποιοι φαίνεται όμως ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν πεταλούδες πριν ακόμα το φάνε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: