«Συνθηκολόγησε» το ΠΑΜΕ, που με το ΚΚΕ «ρέπουν στον εθνικισμό»… • Αντι-ΚΚΕ τύφλωση και τυχοδιωκτισμός από ΕΑΑΚ, ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Υπάρχουν βέβαια αγωνιστές από αυτόν το χώρο που θα δώσουμε μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά. Η αγωνία τους να ορθώσουν τείχη μαρτυρά τη χρεοκοπία της πολιτικής τους, πολιτική ουράς των «αριστερών κυβερνήσεων» και υπεράσπισης των κόκκινων γραμμών της «αριστερής» διαχείρισης «μέχρι τέλους».

Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πανεπιστήμια έχουν αρχίσει διάφορους αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ εξυπνακισμούς, με αφορμή το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ την Τρίτη 25/2. Εγκαλούν το ΠΑΜΕ γιατί, όπως λένε, «συνθηκολόγησε» και δεν αποχώρησε από τις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ. Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να χωρέσεις την πραγματικότητα στο σχήμα που σε βολεύει.

Γιατί η πραγματικότητα λέει ότι αυτοί που έδωσαν τη μάχη τόσους μήνες με τη συνδικαλιστική μαφία, αλλά και την περασμένη Τρίτη, μέσα και έξω, στο Καβούρι, δεν ήταν προφανώς ούτε ορισμένες δεκάδες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε βέβαια οι αντιπρόσωποί τους – που ούτε μεταξύ τους δεν συμφώνησαν για το ποια στάση πρέπει να κρατήσουν – αλλά οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Ούτε μια δήλωση της προκοπής δεν μπόρεσαν να κάνουν οι δυο από τους τρεις που αποχώρησαν από το «συνέδριο», στην οποία δεν βρίσκει κανείς ούτε καταγγελία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ούτε αναφορά στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, παρά μόνο γενικολογίες.

Αλλά και πριν από το Καβούρι υπήρχαν η Ρόδος, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Κατερίνη, η Καβάλα, το Ηράκλειο, η Εύβοια, η Κοζάνη, η Βέροια, η Αλεξανδρούπολη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Μετάλλου και πολλά άλλα. Μπορούν να πουν μια περίπτωση που έκαναν κάτι; Αντίθετα, μιλούσαν και μιλούν για «μάχη μηχανισμών για τις καρέκλες», κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον «αστικοποιημένο και κομματικοποιημένο συνδικαλισμό».

Ηπραγματικότητα επίσης λέει ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με την αποφασιστική τους στάση μέσα κι έξω από το «συνέδριο» – παρωδία, ακύρωσαν το σχεδιασμό Παναγόπουλου – Κιουτσούκη – Βασιλόπουλου, κυβέρνησης και εργοδοσίας, που δεν ήθελαν «στα πόδια τους» ταξικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Για να έχουν το πεδίο ανοιχτό για να χειραγωγούν Ομοσπονδίες και σωματεία, να μαγειρεύουν συσχετισμούς, και το κυριότερο, να προωθήσουν ανενόχλητοι ακόμα πιο αντιδραστικές αλλαγές στη λειτουργία και τον χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος, να υπονομεύουν αγωνιστικές διεργασίες που αναπτύσσονται από τα κάτω, να σπέρνουν χωρίς εμπόδια το δηλητήριο της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας.

Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Οι ταξικές δυνάμεις δεν τους έκαναν τη χάρη και βγαίνουν απ’ αυτήν τη μάχη πιο δυνατές, πιο μαχητικές στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ισχυροποίηση των σωματείων και των συνδικάτων, για σωματεία ταξικά – όχι κυβερνητικά και εργοδοτικά. Σε έναν πόλεμο που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Το να ενοχλείται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ απ’ αυτήν την εξέλιξη, είναι κατανοητό. Αλλά η ενόχληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα του απλού τυχοδιωκτισμού…

Υπάρχουν βέβαια αγωνιστές από αυτόν το χώρο που θα δώσουμε μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά. Η αγωνία τους να ορθώσουν τείχη μαρτυρά τη χρεοκοπία της πολιτικής τους, πολιτική ουράς των «αριστερών κυβερνήσεων» και υπεράσπισης των κόκκινων γραμμών της «αριστερής» διαχείρισης «μέχρι τέλους».

Υ.Γ. Μιλώντας για τυχοδιωκτισμό, οι ίδιες δυνάμεις τους τελευταίους μήνες κάνουν επίθεση στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι «ρέπουν στον εθνικισμό», αναφερόμενες στην πρωτοπόρα δράση τους στα νησιά του Αιγαίου ενάντια στις συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές, και σε αντιπαράθεση με το ρατσιστικό δηλητήριο… Ομως, μετά από τις μαζικές και δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στα νησιά, άλλαξαν τροπάρι και μιλάνε για «λαϊκή εξέγερση» κ.α. Σε τέτοιες κωλοτούμπες οδηγεί η αντι-ΚΚΕ τύφλωση…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Μιλάνε αυτοί που σύρθηκαν κυριολεκτικά να βγάλουν μια προσχηματική ανακοίνωση καταδίκης της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, μόλις μια μέρα (παρακαλώ διορθώστε με αν ήταν δύο μέρες) πριν το συνέδριο – εξάμβλωμα, μετά, ακόμα και από τον δεξιό πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ.
    Απλά άθλιοι! ‘Άθλια, ξεπουπουλιασμένα απομεινάρια των εξαπτέρυγων του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν ξέρω ποιός οπορτουνισμός είναι πιο άθλιος και πιο γελοίος. Ο προς τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο προς τ αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ.
    Ίσως τελικά, τα μόνα “άκρα” που συναντούνται, είναι αυτά του οπορτουνισμού.

Κάντε ένα σχόλιο: