Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό»: “Καταγγέλλουμε με οργή το αντικομμουνιστικό ψήφισμα της ΕΕ”

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία της πατρίδας μας να μάθει την αλήθεια, που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι, βρίσκοντας φιλόξενη στέγη στις χώρες του σοσιαλισμού, έχοντας τη μοναδική τύχη να σπουδάσουμε στα πρωτοπόρα από όλες τις απόψεις εκπαιδευτικά τους ιδρύματα.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» εξέδωσε ανακοίνωση, για να καταγγείλει το αντικομμουνιστικό ψήφισμα που στήριξαν ομόφωνα στο Ευρωκοινοβούλιο νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες από όλες τις χώρες της “δημοκρατικής Ε.Ε.”, για να παραχαράξουν την ιστορική μνήμη και να ξαναγράψουν την ιστορία. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

«Είναι αλήθεια ότι η μνήμη των ευρωπαϊκών λαών έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον. Όμως άλλο είναι το μέλλον που ονειρεύονται οι λαοί και άλλο αυτό που απεργάζονται οι κυρίαρχες τάξεις. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο αστικός συνασπισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δουλεύει ακούραστα για την εξάλειψη αυτής της μνήμης και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, κάτι που δε θα μπορούσε να συμβεί την περίοδο που τα γεγονότα ήταν νωπά και οι λαοί έβρισκαν στήριγμα στο παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα.

Η ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος εγκαινίασε μια νέα, μακρά περίοδο επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, μια νέα περίοδο πολεμικών συγκρούσεων και ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σε αυτές τις συνθήκες επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία και κυρίως στις νεότερες γενιές, οι οποίες δεν έζησαν άμεσα τα γεγονότα, η στρεβλή και ανιστόρητη άποψη περί “ολοκληρωτισμών”, η ταύτιση του φασισμού – ναζισμού με το άλμα προς την απελευθέρωση ολόκληρης της ανθρώπινης κοινωνίας, που σηματοδότησε η σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Τη στιγμή που στη “δημοκρατική” Ευρώπη τα αστικά κόμματα όλων των αποχρώσεων συνεργάζονται είτε ανοιχτά, σε κυβερνήσεις συνασπισμού, είτε συγκαλυμμένα, με κόμματα φασιστικής ρητορικής και πρακτικής, επιδιώκεται να τρομοκρατηθούν οι λαοί από το ρόπαλο του τραμπούκου και να πειστούν ότι τα ψίχουλα που αποσπούν από τον καπιταλιστή – εργοδότη είναι η μοναδική δυνατή κατάσταση της ζωής τους.

Το μνημειώδες παραλήρημα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι προϊόν έλλειψης παιδείας των συντακτών του. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι αποτέλεσμα της συνειδητής κλιμάκωσης των προσπαθειών παραχάραξης της μίας και μοναδικής ιστορικής αλήθειας, που βοά ότι τον φασισμό τον τσάκισαν ο Κόκκινος Στρατός και οι λαοί που τον πολέμησαν οργανωμένα για να καθαρίσουν τον κόσμο από ό,τι πιο εγκληματικό γέννησε το καπιταλιστικό σύστημα – το φασισμό.

Τα μυθεύματα περί συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τους ναζιστές και δήθεν ευθύνης της για τον Δεύτερο ιμπεριαλιστικό Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως αποδέκτες τους εργαζόμενους της Ευρώπης, που, καταπονημένοι από την επίθεση διαρκείας που υφίστανται σε συνθήκες προσωρινής υποχώρησης του λαϊκού κινήματος και αποπροσανατολισμένοι από τα επιμελώς κατακερματισμένα και γεμάτα ψέματα εκπαιδευτικά προγράμματα, δείχνουν προς το παρόν να προβάλλουν μικρές αντιστάσεις σε θέματα που δεν αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητά τους.

Το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της εκστρατείας παραχάραξης της μνήμης των λαών, με πιο πρόσφατα επεισόδια το αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία, το 2017, και τη διακήρυξη του Σιμπίου, όπου ανήμερα της 74ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών οι εκπρόσωποι του “φωτός και του σκότους”, όλων των δεξιών, κεντρώων και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων της ΕΕ, πανηγύρισαν αδελφωμένοι το γκρέμισμα του “σιδηρού παραπετάσματος”.

Εμείς, ανταποκρινόμενοι στους στόχους που έχουμε θέσει με την ίδρυση του Συλλόγου μας, καταγγέλλουμε με οργή το αντικομουνιστικό ψήφισμα της ΕΕ και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία της πατρίδας μας να μάθει την αλήθεια, που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι, βρίσκοντας φιλόξενη στέγη στις χώρες του σοσιαλισμού, έχοντας τη μοναδική τύχη να σπουδάσουμε στα πρωτοπόρα από όλες τις απόψεις εκπαιδευτικά τους ιδρύματα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: