Συγκεντρώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στη Γερμανία ενάντια στον αποκλεισμό του Γερμανικού ΚΚ από τις εκλογές

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν συγκέντρωση στη Στουτγκάρδη, ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση για αποκλεισμό του DKP από τις εκλογές. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Νυρεμβέργη και Βερολίνο.

Συγκέντρωση ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) στις προσεχείς ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβρη, ενώ απειλεί να του αφαιρέσει την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος, με την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Ιούλη στην Στουτγκάρδη.

Στη συγκέντρωση μαζικό «παρών» έδωσαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο σ. Πάνος Αλωπούδης, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του Κόμματος στους συντρόφους του Γερμανικού ΚΚ και τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή η επιχείρηση απαγόρευσης του ΓΚΚ αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών και στην εργατική λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αντικομμουνιστικής απόφασης έτσι ώστε το ΓΚΚ να αναπτύσσει ανεμπόδιστα ως πολιτικό κόμμα τη δράση του και να συμμετάσχει στις εκλογές».

Συγκεντρώσεις ενάντια στην αντικομμουνιστική απόφαση θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, όπως στη Νυρεμβέργη και το Βερολίνο.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: