Το στυγερό έγκλημα του κομμουνισμού ήταν ότι απαγόρευε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Ο Εσθονός υπουργός αποκαλύπτει πως οι κομμουνιστές εξόρισαν τους κουλάκους που αντιτάχθηκαν στην κολεκτιβοποίηση κι απαγόρευαν την ιδιοκτησία και το “ελεύθερο επιχειρείν”, τα όσια κι ιερά της Ε.Ε. και κάθε αστικής δημοκρατίας…

Μπορεί η αντικομμουνιστική υστερία των ημερών να φτάνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα φαιδρότητας, αλλά αφενός αυτό δεν την καθιστά ακίνδυνη, αφετέρου προβαίνει πολλές φορές σε ενδιαφέρουσες κι αποκαλυπτικές ομολογίες. Ή αλλιώς από “φαιδρό και γραφικό” μαθαίνεις και αλήθειες…

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστολή του Εσθονού υπουργού δικαιοσύνης, Ούρμας Ρέινσαλου, προς το Σταύρο Κοντονή (που βρίσκεται στο στάδιο της… μετάφρασης, προτού υπάρξει τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού). Απαντώντας προς τον Έλληνα ομόλογό του, ο Ρέινσαλου “τεκμηριώνει” την εξίσωση ναζισμού-κομμουνισμού στo “Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ” του Σολζενίτσιν, και αναρωτιέται γιατί δεν έμαθαν από αυτό οι Έλληνες τι συνέβαινε στη Σοβιετική Ένωση, όπως οι Εσθονοί έμαθαν τι έγινε στην Αντίσταση από το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”!

Ανάμεσα στα φοβερά και τρομερά “κομμουνιστικά εγκλήματα” το κείμενο της επιστολής αναφέρει τον εκτοπισμό του 2% των Εσθονών αγροτών, που αντιτάχθηκαν στην κολεκτιβοποίηση, καθώς και ότι στη Σοβιετική Ένωση η ατομική ιδιοκτησία και το ελεύθερο επιχειρείν -από τις θεμελιώδεις και αυτονόητες αρχές της ΕΕ- θεωρούνταν εγκλήματα και τιμωρούνταν!

Το πρώτο σημείο αναφέρεται ουσιαστικά στους κουλάκους, τους εκμεταλλευτές της υπαίθρου, που με τη στάση τους καταδίκαζαν εκατομμύρια πολίτες στη φτώχεια και την πείνα. Το δεύτερο σημείο στοχοποιεί βασικά την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που είναι τα ιερά και όσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε αστικής δημοκρατίας.

Αυτό ακριβώς είναι κοινός τόπος και σημείο αναφορά, που ενώνει τον Κοντονή με τον Εσθονό ομόλογό του, τις “δημοκρατικές αξίες” της ΕΕ με το ναζισμό που υπηρετεί τα ίδια ταξικά συμφέροντα, τους εκλεπτυσμένους και τους ξεδιάντροπους αντικομμουνιστές. Ή αλλιώς τους θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων και της εξίσωσης ναζισμού και κομμουνισμού, με αυτούς που θεωρητικά την απαρνούνται (αφήνοντας όμως ανοιχτό παράθυρο για το σταλινισμό, που είναι κι αυτός μια “μορφή ολοκληρωτισμού”).

Αυτό είναι το “έγκλημα” για το οποίο κατηγορούν και μισούν θανάσιμα τους κομμουνιστές. Και για ξεπλένουν το ναζισμό και στοχοποιούν προληπτικά τους κομμουνιστές, για να μην τους δώσουν την ευκαιρία να τα επαναλάβουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: