Στης Καισαριανής στον τοίχο – Μουσική διαμαρτυρία φοιτητών και ΠΜΣ στο Σκοπευτήριο!

Φοιτητές και Μουσικοί έγιναν φωνές ενωμένες και έκαναν μια ιδιαίτερη κινητοποίηση: “Αν έτσι νιώθεις κι εσύ και όλο αυτό σε τυλίγει, φίλε δεν είμαστε λίγοι”

Αν έτσι νιώθεις κι εσύ
και όλο αυτό σε τυλίγει
Φίλε δεν είμαστε λίγοι

Τι κοινό έχουν οι φοιτητικές σχολές και οι χώροι πολιτισμού; Παραμένουν κλειστοί εδώ και έναν χρόνο (και βάλε), χωρίς την παραμικρή μέριμνα από την Πολιτεία.

Σήμερα έγιναν φωνές ενωμένες και έδειξαν πως δεν κλαίνε την τύχη τους. Μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικό, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Εστιακών Φοιτητών και ΑΣΠΑΙΤΕ) ένωσαν τη φωνή τους με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και πήραν την πρωτοβουλία για μια διαμαρτυρία αλλιώτικη από τις άλλες. Με νότες, τραγούδια και γκράφιτι στης Καισαριανής τον τοίχο, όπου έγραψαν το σύνθημα: αυτοί που μας κλέψανε το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους σημείωναν.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τις σχολές μας κλειστές. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματά μας και να ανοίξει τις σχολές μας, επέλεξε όχι μόνο να μας κρατήσει μακριά από αυτές αλλά να ψηφίσει νέο νόμο που φέρνει μηχανισμούς καταστολής και νέα εμπόδια στις σπουδές μας.

Ταυτόχρονα συμπληρώθηκε ένας χρόνος με κλειστούς τους χώρους πολιτισμού. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν πήρε κανένα μέτρο για να επαναλειτουργήσουν οι χώροι αυτοί, αλλά την ίδια στιγμή πέρασε νόμο για την λογοκρισία στην τέχνη, εφαρμόζοντας τον τρομονόμο της ΕΕ!

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν μας τρομάζει αλλά μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο!

Ότι θέλουμε εδώ και τώρα να επιστρέψουμε στις σχολές μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε!

Το ίδιο μήνυμα έστειλαν με τα πανκαλλιτεχνικά συλλαλητήρια, τα διήμερα δράσης οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό!”

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και τραγουδάμε για το δίκιο μας».

Αντί επιλόγου, βάζουμε και μια φωτό του Α. Γαστεράτου, που απαθανατίζει μια κλασική και ανεκτίμητη αξία, με το όργανο στην κωλότσεπη…

Του Α. Γαστεράτου από το Press Project

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: