Στην Τουρκία πόσο χειρότερα θα ήταν; – Ένοχοι για “τρομοκρατική οργάνωση” οι 11 Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε τα ελληνικά ΜΜΕ να λένε για τη δικτατορία του Ερντογάν, θυμηθείτε πως το ελληνικό κράτος φέρθηκε με τον ίδιο και τον χειρότερο ζήλο στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές

Αν σας αρέσουν οι συγκρίσεις, μπορείτε να σκεφτείτε ένα παράδειγμα που δίνει παρακάτω ο Άρης Π. Οι χρυσαυγίτες πήγαν μέσα για εγκληματική οργάνωση, δεν τους επιβλήθηκαν οι ανώτερες δυνατές ποινές και έχουν σοβαρές ελπίδες να βγουν έξω σε μερικά χρόνια.

Στην περίπτωση των 11 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών, αντιθέτως, η… ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν εξάντλησε απλά την αυστηρότητά της αλλά φρόντισε να τους φορτώσει με ένταξη σε “τρομοκρατική οργάνωση” και να τους αντιμετωπίσει όπως περίπου θα έκανε και η κυβέρνηση του Ερντογάν στην Τουρκία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τη βίαια επίθεση που είχαν δεχτεί μες στο δικαστήριο από αστυνομικές δυνάμεις -άλλη μια απόδειξη πως όλοι οι κλάδοι του κράτους συντονίζονται και λειτουργούν άψογα, διατηρώντας την “αυτονομία” και αυτοτέλειά τους.

Η απόφαση του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εξυπηρετεί σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες, αναιρεί την προηγούμενη αθωωτική απόφαση, αγνοεί προκλητικά όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία και ακολουθεί την εισαγγελική πρόταση, αναβαθμίζοντας την οπλοκατοχή σε ένταξη και διεύθυνση -για τον πρώτο κατηγορούμενο της λίστας- τρομοκρατικής οργάνωσης! Μια οργάνωση που θεωρητικά συστήθηκε μεταξύ της Πρωτοχρονιάς του ’18 και του Μάρτη του ’20 που έγιναν οι μαζικές συλλήψεις στα Σεπόλια, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της περιόδου οι κατηγορούμενοι ήταν κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές -προτού αθωωθούν!

Το δικαστήριο μάλιστα απέρριψε, κατόπιν σύσκεψης, το αίτημα για αναγνώρισης ελαφρυντικών (σύννομου βίου, μη ταπεινών αιτίων και μετεφηβικής ηλικίας), ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο ακόμα και για την έκδοσή τους στην Τουρκία, που θα βρισκόταν στο στόχαστρο της… “τρομοκρατικής τους δράσης”.

Έτσι οι ποινές που τους επιβλήθηκαν κινούνται κοντά στα ανώτατα όρια.

  • -Για τον πρώτο κατηγορούμενο: 14 χρόνια για διεύθυνση «τρομοκρατικής» οργάνωσης – 12 χρόνια για καθεμιά από τις πράξεις εισαγωγή, κατοχή και συναρμολόγηση όπλων (3 Χ 12 δηλαδή) – 2 χρόνια για νόθευση εγγράφου.
  • -Για τους υπόλοιπους δέκα κατηγορούμενους: 9 χρόνια για ένταξη σε «τρομοκρατική» οργάνωση – (12 Χ 3) για εισαγωγή, κατοχή και συναρμολόγηση όπλων – 2 χρόνια για νόθευση.
  • -Σε έναν από τους αγωνιστές 1 χρόνο για οπλοφορία.
  • -Σε όσους/ες κατηγορήθηκαν για αντίσταση: 2 χρόνια.

Το αστικό κράτος, εν κατακλείδι, δεν έχει απλά διαφορετικά κριτήρια και σταθμά -όταν δικάζει αγωνιστές από τη μια πλευρά και φασίστες από τη άλλη. Αποδεικνύει τελικά πως έχει και συνέχεια, πέρα και πάνω από σύνορα και κράτη. Πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν άλλωστε η δικαστική απόφαση, αν η δίκη γινόταν στην Τουρκία του Ερντογάν, όπου οι αγωνιστές σαπίζουν στη φυλακή χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα;

Με πληροφορίες από eksegersi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: