“Στην Παλαιστίνη δώστε λευτεριά και στους φασίστες μια γροθιά” – Στιγμιότυπα από το διήμερο

Νεροτσουλήθρες, γρανίτες και διεθνισμός είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν στο φετινό, πολύ πετυχημένο αντιϊμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα.

Ολοκληρώθηκε το αντιϊμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις σε όσους συμμετείχαν, αλλά κι ενισχύοντας την αποφασιστικότητα για την πάλη με στόχο έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με συναδέλφωσης των λαών σε μια άλλη κοινωνία.

Είναι ίσως τετριμμένο να λέγεται σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, αλλά πραγματικά φέτος η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά ξεχωριστή, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την παρουσία μικρών παιδιών, σε ηλικίες από 9 ως 13 ετών, λες και αναβιώνουν οι “νέοι πρωτοπόροι” από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ταιριαστές στο κλίμα και οι νετροτσουλήθρες, για μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά και ο ενιχυμένος μπουφές με γρανίτες και εσπρέσο. Οι μικροί κατασκηνωτές έβαλαν τη δική τους σφραγίδα και με τα αυτοσχέδια συνθήματά τους, όπως “Στην Πάτρα, στην Πάτρα, στην Πάτρα, με συνθήματα αερόστατα γεμάτα”, “Στην Παλαιστίνη δώστε λευτεριά και στους φασίστες δώστε μια γροθιά”.

Η αγωνιστική διάθεση κάθε βράδι συναντούσε το κέφι, που ξεχυνόταν άφθονο στα λαϊκά γλέντια. Δεν έλειψε και οι “τοπικές” αφιερώσεις, όπως εκείνη του “ένας αητός καθότανε” στο Δημήτρη Κουτσούμπα και ενός ποντιακού τραγουδιού στον Κώστα Πελετίδη.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία ξένων κομμουνιστικών νεολαιών, από την Ιταλία, τη Σερβία και την Τουρκία, που απηύθυναν τους εγκάρδιους και διεθνιστικούς χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση.

Οι στιγμές θα μείνουν σε όλους αξέχαστες και η κούραση που προκλήθηκε δεν μπορεί παρά να ήταν γλυκειά, με ανταμοιβή ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα που γέμισε εμπειρίες και θάρρος για τις νέες μάχες που έρχονται όσους κόντρα στο ρεύμα της υποταγής επιμένουν ν’αντιστέκονται. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: