Στη μάχη του σταυρού στην Α’ Πειραιά η Σεμίνα Διγενή – Παραιτείται υπέρ Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο

“Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω και δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό.”

Όπως είχαμε προβλέψει σήμερα το πρωί, η Σεμίνα Διγενή, που τελικά αναδείχθηκε δεύτερη σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων του ΚΚΕ για την ευρωβουλή, παραιτείται από τη θέση αυτή και συνεχίζει τη μάχη στο πλευρό του κόμματος ως υποψήφια στην Α’ Πειραιά. Με μια σεμνή και λιτή ανάρτηση στο facebook, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την παραίτησή της από ευρωβουλευτής προς όφελος του Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο και τη συνέχιση της συμπόρευσής της μέσα από τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, ευχαριστώντας παράλληλα τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που τη στήριξαν στην προηγούμενη αναμέτρηση:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω και δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευση μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά.

Τη θέση μου στην ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της ευρωβουλής. Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη, θέλω να την καταθέσω και να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε τη δύναμή μας την επόμενη μέρα.

ΑΘΗΝΑ 12/6/2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: