Στα ύψη το επίπεδο! – Ο Μητσοτάκης λέει σταλινική την Αυγή, με όπλο τη μονταζιέρα και τον… Γιεζόφ!

Η ποιότητα στο αστικό κοινοβούλιο είναι είδος προς εξαφάνιση, αλλά ο αντικομμουνισμός δε στερεύει ποτέ.

Αν κάποιος περίμενε πως η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης (στο διαδίκτυο και γενικώς), θα είχε καλό επίπεδο, τότε είχε ανακαλύψει τον ορισμό της ουτοπίας, χωρίς να το ξέρει.

Ο Μητσοτάκης έσυρε πρώτος τον χορό της γελοιότητας, με μια ομιλία που είχε τα πάντα εκτός από αυτοκριτική. Εγκωμίασε την κυβέρνηση που έδωσε ώθηση στο ελληνικό #metoo, κατηγόρησε τους αριστερούς που το απαξιώνουν επιχειρώντας του δώσουν πολιτική ταυτότητα και συνέχισε με τη θερμή υπεράσπιση της Μενδώνη, καθώς χάρη σ’ αυτήν προχωρούν μια σειρά μεγάλα έργα -όπως η “επένδυση” στο Ελληνικό.

Είναι μια καλή υπουργός και ας έχει αναστατώσει κάποιες συντεχνίες…!

Και το μόνο που είχε να της προσάψει ήταν η “επικοινωνιακή αστοχία” της να χαρακτηρίσει τον Λιγνάδη επικίνδυνο.

Στο ενδιάμεσο έριξε φλόγα στο γνωστό δικομματικό παιχνίδι, καλώντας τον Τσίπρα να πάρει θέση για τον Πολάκη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύματα της Αυγής. Εκεί το επίπεδο της αντιπαράθεσης απογειώθηκε απότομα, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ανάρτησή της, που την συνοδεύει η φωτογραφία του με την Μενδώνη και τον Λιγνάδη, εστιάζοντας στα δικά τους πρόσωπα, για να κρύψει πως μαζί τους βρισκόταν και η Κονιόρδου -υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από τη μονταρισμένη φωτογραφία, ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε “μια άλλη εξαφανισμένη φωτογραφία” -sic- (πάντα υπέροχος, όταν μιλάει εκτός κειμένου), που έχει γίνει πασίγνωστη και δημοφιλές meme, με τον Νικολάι Γεζόφ που υπέπεσε σε δυσμένεια και εξαφανίστηκε από μια φωτογραφία του με τον Στάλιν. Γιατί μια αντισοβιετική μπηχτή ποτέ δε βλάπτει και ανεβάζει θεαματικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης (για να διανθίσουμε λίγο τη συζήτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητσοτάκης).

Το συμπέρασμα του Μητσοτάκη από όλα αυτά ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί “σταλινικές πρακτικές” και ότι αυτά δε γίνονται σε σοβαρές χώρες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως θα μπορούσε να κάνει ρελάνς, θυμίζοντας πχ τα… “σταλινικά πρωτοσέλιδα” της Αυγής περί Βόρειας Κορέας -για να κάνει κριτική στην ΕΡΤ και την κυβέρνηση. Ή ακόμα παλιότερα -όταν ήταν ακόμα “αντιμνημονιακός”- το μετεκλογικό πρωτοσέλιδο της Αυγής, με τη “σταλινική εκκαθάριση-εξαφάνιση” του σφυροδρέπανου από μια σημαία της αλήστου μνήμης ΚΟΕ -που δε διαμαρτυρήθηκε επίσημα και συνέχισε να είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα χρόνια.

Η ποιότητα στο αστικό κοινοβούλιο είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο αντικομμουνισμός όμως περισσεύει και στους δύο πόλους εξουσίας!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: