Στα δικαστήρια σέρνεται ο Νίκος Σοφιανός επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενους του Γηροκομείου Αθηνών

Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του πρώην προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών κατά όσων συμβούλων κατήγγειλαν τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών και τη γενικότερη υποβάθμιση του ιδρύματος.

Στο σκαμνί θα κάτσει αύριο ο Νίκος Σοφιανός, μαζί με τρεις ακόμα εν ενεργεία και πρώην δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας από άλλες παρατάξεις (Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου, Σταυρούλα Αγγελίδου), μετά από μήνυση του πρών προέδρου του ΔΣ του Γηροκομείου Αθήνας για συκοφαντική δυσφήμηση. Ως “δυσφήμηση”, ο ενάγων θεώρησε την καταγγελία των συμβούλων για πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του γηροκομείου.

Σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών με τη ΛΑΣΥ, ήδη ο ίδιος και η παράταξή του από το 2011 έθεσαν επανειλημμένα το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ενδεικτικό της υποβάθμισης του Γηροκομείου είναι πως μετά από συνεχείς απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών και συρρίκνωση υποδομών, μέσα σε λίγα χρόνια, στο διάστημα 2010 – 2014 οι μονάδες μειώθηκαν από 7 σε 2, στερώντας φροντίδα από εκατοντάδες ηλικιωμένους που κατέφευγαν στις δομές του.

Οι πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα το 2013 να οριστεί επίτροπος, κάτι που οδήγησε την πρώην διοίκηση να στείλει εξώδικο για να μη γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στράφηκε νομικά κατά των συμβούλων που είχαν υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα και το δημόσιο χαρακτήρια του Γηροκομείου.

Ήδη η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας έχει εκδώσει ψήφισμα συμπαράσταση στους διωκόμενους συμβούλους, ζητώντας την αθώωσή τους.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: