Το Σπουδαστικό της Ασφάλειας ξαναχτυπά…

Σπουδαστές στην Πάτρα κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση και ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο φοιτητών που συνελήφθησαν τον Απρίλη, προσπαθώντας να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν.

Μία ακόμα επιτυχία της “αριστερής κυβέρνησης” είναι η αναβίωση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας. Μετά τη σύλληψη δύο φοιτητών που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση και την απόπειρα να γκρεμίσουν το άγαλμα του λαομίσητου Χ. Τρούμαν, επέκτειναν τη δράση τους και στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των δύο φοιτητών.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ενάντια σε δύο σπουδαστές στην Πάτρα, οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, αποφασισμένες από τους φοιτητικούς τους συλλόγους. Όπως αναφέρει η καταγγελία του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, οι αστυνομικοί την είχαν στημένη σε δύο σπουδαστές, άρχισαν να τους ρωτούν ονόματα, διευθύνσεις κι άλλα προσωπικά στοιχεία, για να τους καλέσουν τελικά στο τμήμα δήθεν ως μάρτυρες, όπου τους ανακοίνωσαν ότι είναι κατηγορούμενοι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία έχει ως εξής:

«Συγκεκριμένα κατηγορούνται ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΤΕΦ Πάτρας και ένας ακόμη σπουδαστής του ΤΕΙ, επειδή διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Η διαμαρτυρία ήταν αποφασισμένη από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και στόχευε στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της Αστυνομίας, ξεπέρασαν κάθε όριο! Την έστησαν στους σπουδαστές μετά από διαδήλωση, ρωτώντας διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία και έφτασαν στο σημείο ενώ τους κάλεσαν στο Τμήμα ως μάρτυρες τελικά να τους ανακοινώσουν ότι είναι κατηγορούμενοι, χωρίς καν να τους ειδοποιήσουν για αυτό!!!

Καλούμε κάθε νέο και νέα που ανησυχεί για τη ζωή και το μέλλον του, πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση! Η προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και της τρομοκρατίας μάς αφορά όλους! Γιατί αυτή η προσπάθεια στρέφεται απέναντι σε όποιον θέλει να σηκώσει κεφάλι!

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που οξύνεται η καταστολή απέναντι στη νεολαία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο!

Εμπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνες εξελίξεις, στηρίζουν τους δολοφόνους των λαών, το ΝΑΤΟ, παρέχοντάς τους γην και ύδωρ!!! Τους ενοχλεί λοιπόν ιδιαίτερα η φωνή της νεολαίας που αντιστέκεται στα εγκληματικά τους σχέδια! Ενοχλούνται από τη νεολαία που δεν αποδέχεται να γίνει συνένοχος στο έγκλημα χιλιάδων λαών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα από τη μία να προχωρά σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών κεφαλών του ΝΑΤΟ, δίπλα στην πόλη μας στο στρατόπεδο του Αράξου και από την άλλη όποιον τολμά να αντιδρά στις βρώμικες συμφωνίες της να τον καταδιώκει ως εγκληματία!!!

Η νεολαία να βγει μπροστά, η αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να δυναμώσει, να δυναμώσει η πάλη κατά των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγωνιστών μάς αφορά όλους!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: